DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Benim kullandığım bulut dosya saklama yeri Dropbox.5gb ye kadar beleşDropboxa yüklemeyin.
Başka bir upload sitesine yükleyin.
Orada Download yazıyor ama neyi download edecek onu belirtmiyor.Bende çekindiğim için çalıştırmadım.
İşte olmadığı için useformu Api giDenedim.
Bendede olmadı.
Denedim.
Bendede olmadı.
Private Sub CommandButton1_Click()
Me.Hide
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range("A1:A100").Address
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
Me.Show
End Sub
Application.CommandBars.ExecuteMso ("PrintPreviewAndPrint")Aşağıdaki gibi bir kod bu işi görür....
UserForm'u gizler, ön izemeyi gösterir, siz ön izlemeyi kapatınca UserForm tekrar ortaya çıkar.
Koddaki yazdırma alanı (A1:A100) kısmını kendinize göre değiştirirsiniz...Kod:Private Sub CommandButton1_Click() Me.Hide ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range("A1:A100").Address ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview Me.Show End Sub
.
Şimdi anladım ... ama tuhaf bir istek
.
18.mesajda normalde önizleme çıkınca userform minimize almalı yani tüm kaybolmadan çubukta görükmeliki yazdırınca tekrar userformu açabileyim ekrana.UserForm'u minimize etmekte amacınız nedir?
.
Application.CommandBars.ExecuteMso ("PrintPreviewAndPrint")Ufak bir hatırlatma... Hide metodundan sonra Show metodu kullanıldığında Userform Activate olayı tekrar tetiklenir. Bu olayın altında da form şekillendiren kod satırları mevcut.
Öyle değilde hani userform aşağı inmiyor Api ilede minimize işareti çıkarttık diyelim ve o işarete basınca görev çubuğunda dursa tam olacak fakat denemeletimde o preview olayından görev çubuğundada görükmüyor ne hikmetse.Ya da; UserForm'un ShowModal özelliğini False yapın, bahsettiğiniz yazdırma ekranı geldiğinde UserForm'u kenara çekip, işlemlerinizi yapın.
Bunlar, API kullanmaktan daha basit çözümler.
.
Evet normalde görüküyor imleç ile zerine varınca fakat önizleme kodu eklenince görükmüyor.Sonra tekrar bir denerim.Görev çubuğunda ayrı bir ikon olarak görünmez, oradaki Excel grubunun içindedir. İmleci Excel grubunun üzerinde biraz bekletince görebilmeniz lazım.
.
#If VBA7 Then
Private Declare PtrSafe Function EnableWindow Lib "user32" (ByVal hWnd As LongPtr, ByVal fEnable As Long) As Long
#Else
Private Declare Function EnableWindow Lib "user32.dll" (ByVal hWnd As Long, ByVal fEnable As Long) As Long
#End If
Const Modal = 0, Modeless = 1
Private Sub CommandButton1_Click()
EnableWindow Application.hWnd, Modeless 'False showModal
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
EnableWindow Application.hWnd, Modal 'True showModal
End Sub
API kullanmak antibiyotik kullanmak gibidir .... Sadece ve sadece gerektiği zaman, gerektiği kadar kullanmak gerekir.
Fazlası, bünyeye (Excel'e) zarar verir....
.