Soru VBA kodunun anlamı

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Private Sub ListBox2_Change()
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox2.Text = "": Exit Sub '<-------------------


Set s1 = Sheets("GİREN ÜRÜN")
son = s1.Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
sat = WorksheetFunction.Match(ListBox2.Value, s1.Range("D1:D" & son), 0)
TextBox4.Text = s1.Cells(sat, "D")
TextBox3.Text = s1.Cells(sat, "B")
TextBox5.Text = s1.Cells(sat, "A")
TextBox2.Text = s1.Cells(sat, "D")
End Sub

MERHABA

Yukarıda ki kodu daha önce ki bir excel çalışmamdan aldım ve yeni çalışmama uyarladım.
Textbok2'e iki görev atadım
1. görev = Değer girdikçe, girilen değerlerle eşleşen, kayıtlı değerleri listbox2 de gösteriyor.
2. görev= Girilen değer kaydet butonuna basınca excel sayfasında ona tanımladığım hücreye yazılıyor.

ŞİMDİ SORUN ŞU
Textbox2 girdiğim değer kayıtlarda varsa Listbox 2 de gözüküyor, Listbox2'deki değere tıkladığımda yazdığım kod ile
belirlediğim değerleri 2-3-4-5 textboklara atması lazım.

Fakat söyle bir sorun var. Listbox2 değere tıklayınca kod belirlediğim değerleri 3-4-5 atıyor ama Textbox2'e atmıyor.
TEXTBOX 2 de arama için yazdığım kelimeler bile siliniyor. Bomboş kalıyor. Bomboş kaldığı içinde listbox2 bir ton sonuç çıkıyor

Kodu değiştirip textbox2 yazan yeri değiştirip aşağıda ki gibi başka bir textbok numarası yazınca tüm kod çatır çatır çalışıyor.
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox6.Text = "": Exit Sub '<-------------------

ÇOK UZATTIM ÖZÜR DİLERİM, SORM ŞU
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox2.Text = "": Exit Sub '<-------------------
Kodun tam olarak ne yapmaya çalışıyor. Bu kodun anlamı ne . ne olursa ne olacak. basitçe anlata bilirmisiniz?
 

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
552
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
ListBox2.Value Boş ise TextBox2 değerini boş yap ("") ve prosedürden çık.
 

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
552
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Bu satırı silebilirsiniz. İhtiyaç yok gibi?
Kod:
If IsNull(ListBox2.Value) = True Then TextBox2.Text = "": Exit Sub '<-------------------
 
Üst