• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama İçinde saat Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar;
Veri Doğrulama içinde VE formülünü ÖZEL sekmesi için kullanmak istiyorum. Formül şöyle
=VE(B4>1;C4>=100;G4>18:59) yazdığımda tanımın yapıldığı hücrede kabul ediyor ama aşağıdaki veya yukarıdaki hücrelerde kabul etmiyor. Diğer hücrelere baktığımda VE formülü içindeki saatin değiştiğini gözlemleniyor. Örneğin G4'te 18:59 olan saat, G2 hücresinde 16:57 olmuş.

Merak ettiğim konu şu : Saati Veri Doğrulamaya Saat sekmesinde yazınca normal çalışırken, VE formülü içinde aşağıya/yukarıya kopyalarken sabit yazılı bir rakam yani 18:59 nasıl değişebiliyor ? bu normal midir !

18:59 u herhangi bir hücreye yazıp, örneğin K1, G4>$K$1 yapabilirsiniz. ancak neden olduğu konusunda bilgim yok. konu takibimde bilen birisi varsa ben de öğrenmek isterim.

18:59 u herhangi bir hücreye yazıp, örneğin K1, G4>$K$1 yapabilirsiniz. ancak neden olduğu konusunda bilgim yok. konu takibimde bilen birisi varsa ben de öğrenmek isterim.
tacettininsal çok teşekkür ediyorum. Ben de ona benzer bir çözüm ile yaptım ama bu durumu merak ettim :) sağlıcakla kalın

Excel sizin eklediğiniz saat değerini satır olarak yorumluyor. Bu sebeple aşağıya doğru formülü sürükleyince artarak devam ediyor.

Zaten saat değeri o şekilde yazılmaması gerekir.

C++:
=VE(B4>1;C4>=100;G4>ZAMAN(18;59;0))

Excel sizin eklediğiniz saat değerini satır olarak yorumluyor. Bu sebeple aşağıya doğru formülü sürükleyince artarak devam ediyor.

Zaten saat değeri o şekilde yazılmaması gerekir.

C++:
=VE(B4>1;C4>=100;G4>ZAMAN(18;59;0))
Üstad çok teşekkür ediyorum, sayenizde yeni bir şey daha öğrendik. Sağlıcakla kalın

Geri