veri doğrulama satır silmeyi engelleme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
iyi günler arkadaslar ekli dosyada d ve l kolonlarında listeden açılan veriler var

bu dosyaya normalde veri girilmesi gerekiyor fakat giren kişiler veri girerken satır siliyorlar bazen buda listenin hedefindeki verileri siliyor

açılır listedeki verileri başka sayfaya alabilirmiyiz yada başka bir çözüm olarak sattır silmesini yada sutun silmesini engelleyebilirmiyiz

yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
iyi günler arkadaslar ekli dosyada d ve l kolonlarında listeden açılan veriler var

bu dosyaya normalde veri girilmesi gerekiyor fakat giren kişiler veri girerken satır siliyorlar bazen buda listenin hedefindeki verileri siliyor

açılır listedeki verileri başka sayfaya alabilirmiyiz yada başka bir çözüm olarak sattır silmesini yada sutun silmesini engelleyebilirmiyiz

yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba,

Başka sayfaya alabilirsiniz.
Ad tanımlama / Veri Doğrulama olarak arama yaparsanız veya Excel Dersanesi bölümünü incelerseniz çözüm bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
yok bulamadım listeyi başka sayfadan nasıl alabilirim acaba yardım edermisiniz? :(

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
yok bulamadım listeyi başka sayfadan nasıl alabilirim acaba yardım edermisiniz? :(
Merhaba,

Ekle / Ad / Tanımlama ve Veri Doğrulama'yı inceleyiniz.

Eki İnceleyin. Ben sarı ile belirtilen alana uyguladım gerisi size kalıyor.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Açılır liste içeriği mi kayboluyor?
Yoksa Sheet1'e girilen verinin tamamının silinme sorunu mu?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
dosyaya veri girenler satır siliyorlar sanırım ve liste uçuyor bazı veriler

bazende kafalarına göre veri giriyorlar bunları engellemek sadece listeden veri almalarını sağlamak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
forumda böyle bir açıklama buldum faydalı olur umarım

Soru : Peki ya kaynak listemin başka sayfada olması gerekiyorsa.?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi Veri Doğrulama Menüsü açık iken Excel'in diğer sayfalarına geçemezsiniz. Kaynak kutusuna diğer sayfa ve hücre referanslarını elle girmeyi denediğinizde ise "Veri geçerli kılma ölçütü için diğer çalışma sayfalarını ya da çalışma kitaplarına yapılan başvurular kullanamazsınız" diye bir hata mesajı alırsınız. Oysa başka sayfada kaynak listenizi oluşturduktan sonra bu alanı seçer ve Ekle (Insert)> Ad (Name) > Tanımla (Define) menüsü ile kaynak listenizin alanına bir isim verirseniz. Ã?rneğin "KaynakListem" ismini verelim. Daha sonra diğer sayfalarda veri doğrulama yaparken Kaynak kutusuna "=KaynakListem" demeniz yeterli olacaktır.

herkese teşekkürler....

http://www.excel.web.tr/f47/veri-doorulama-hakkynda-t6583.html