Veri eşleşmesi

Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
2 sayfa mevcut.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Deneyiniz.
Kod:
Sub arasutun()
Dim s1 As Worksheet: Dim s2 As Worksheet:Dim i As Integer
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s2 = Sheets("Sayfa2"):son = s1.Cells(65335, "A").End(3).Row
For i = 2 To s2.Cells(65335, "A").End(3).Row
say = WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A2:A" & son), s2.Range("A" & i))
If say > 0 Then
s2.Range("B" & i) = WorksheetFunction.VLookup(s2.Range("A" & i), s1.Range("A2:B" & son), 2, 0)
End If
Next i
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Deneyiniz.
Kod:
Sub arasutun()
Dim s1 As Worksheet: Dim s2 As Worksheet:Dim i As Integer
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s2 = Sheets("Sayfa2"):son = s1.Cells(65335, "A").End(3).Row
For i = 2 To s2.Cells(65335, "A").End(3).Row
say = WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A2:A" & son), s2.Range("A" & i))
If say > 0 Then
s2.Range("B" & i) = WorksheetFunction.VLookup(s2.Range("A" & i), s1.Range("A2:B" & son), 2, 0)
End If
Next i
End Sub
Sizden çok özür dileyerek sorumu değiştiriyorum hengameden yanlış bilgi istemişim, 1.sayfanın a3 hücresi, 2.sayfanın A sütunu ile eşleşirse, 1. Sayfanın e13 hücresi, 2.sayfanın eşleşen satırındaki B stününe ait hücreye yazılsın... Çok teşekkür ederim..
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Örneklendirerek açıklamadığınız için sizin anlattığınızı tam olaraka anladım mı bilmiyorum.Deneyiniz.
Kod:
Sub arasutun2()
Dim s1 As Worksheet: Dim s2 As Worksheet: Dim i As Integer
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s2 = Sheets("Sayfa2"): son = s2.Cells(65335, "A").End(3).Row
s1.Range("E13").Clear
say = WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("A1:A" & son), s1.Range("A3"))
If say > 0 Then
bak = WorksheetFunction.Match(s1.Range("A3"), s2.Range("A1:A" & son), 0)
s1.Range("E13") = s2.Range("B" & bak)
End If
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
1.İsteğiniz.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
2. isteğiniz İsteğiniz
1.sayfanın a3 hücresi, 2.sayfanın A sütunu ile eşleşirse, 1. Sayfanın e13 hücresi, 2.sayfanın eşleşen satırındaki B stününe ait hücreye yazılsın
3.İsteğniz.
çünkü bu sayfadaki a stünu ile sayfa1 de ki a4 kesişiyor değerler aynı.
burdaki tarih sayfa2 deki a5 hücresinden kesişen hücrenin yanına yani Sayfa 2 deki B6 hücresine e13 deki değerin geçmesini istiyorum
İstekler farklılık gösteriyor ve sorunuz beni aşıyor.Çözüm bulamıyorum.Kusura bakmayın.Başka ilgilenen arkadaşlar olur.
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
1.İsteğiniz.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
2. isteğiniz İsteğiniz
1.sayfanın a3 hücresi, 2.sayfanın A sütunu ile eşleşirse, 1. Sayfanın e13 hücresi, 2.sayfanın eşleşen satırındaki B stününe ait hücreye yazılsın
3.İsteğniz.
çünkü bu sayfadaki a stünu ile sayfa1 de ki a4 kesişiyor değerler aynı.
burdaki tarih sayfa2 deki a5 hücresinden kesişen hücrenin yanına yani Sayfa 2 deki B6 hücresine e13 deki değerin geçmesini istiyorum
İstekler farklılık gösteriyor ve sorunuz beni aşıyor.Çözüm bulamıyorum.Kusura bakmayın.Başka ilgilenen arkadaşlar olur.
Uğraştığınız için teşekkür ederim. Son gönderdiğim örnekte ne istediğimi kısa bir şekilde anlattım. İlgilenen arkadaş olursa son gönderdiğim linkteki exceli açmaları yeterlidir. Excel içerisinde soru ayrıntılı şekilde yazıyor. Benim yapmak istediğim şuydu, depo takip programı yazıyorum, malzeme alış fişine tarihi ile beraber bilgiler girilince toplam masraf e13 hücresine düşüyor. Diğer sayfada ise hangi ay ne kadar harcama yapıldığını belirtmek istedim. Bu yüzden ilk sayfadaki tarihle ikinci sayfadaki tarih eşleşince ordaki toplam ücreti kopyalayacaktı. Bu sayede ürün girişi yaparken aynı zamanda ilgili ayın formuna da maaliyet girilmiş olacaktı.
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bu arada bende arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum, güncel sorulara yanıt vermem için altın olmama gerek yok sanırım.
1.İsteğiniz.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
2. isteğiniz İsteğiniz
1.sayfanın a3 hücresi, 2.sayfanın A sütunu ile eşleşirse, 1. Sayfanın e13 hücresi, 2.sayfanın eşleşen satırındaki B stününe ait hücreye yazılsın
3.İsteğniz.
çünkü bu sayfadaki a stünu ile sayfa1 de ki a4 kesişiyor değerler aynı.
burdaki tarih sayfa2 deki a5 hücresinden kesişen hücrenin yanına yani Sayfa 2 deki B6 hücresine e13 deki değerin geçmesini istiyorum
İstekler farklılık gösteriyor ve sorunuz beni aşıyor.Çözüm bulamıyorum.Kusura bakmayın.Başka ilgilenen arkadaşlar olur.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Her zaman için sayfa1 Bir tarih mi yazılı olaçak?Bir tarihli yazılı ise daim A4 hücresinde mi olaçak?Bir den fazla tarih var ise nasıl işlem yapılaçak ?Siz konuyu biliyorsunuz ançak soruya çözüm arayanlar için bu bilgiler meçhul.Yeni konunuzda da bu soruların cevabını vermelisiniz.Örneğiniz yeterli değil.Eksik bilgiler içeriyor.Şimdi bu eksik bilgi ile cevap yazılsa yine isteğinizi gerçekleştiremiye bilir.
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Her zaman için sayfa1 Bir tarih mi yazılı olaçak?Bir tarihli yazılı ise daim A4 hücresinde mi olaçak?Bir den fazla tarih var ise nasıl işlem yapılaçak ?Siz konuyu biliyorsunuz ançak soruya çözüm arayanlar için bu bilgiler meçhul.Yeni konunuzda da bu soruların cevabını vermelisiniz.Örneğiniz yeterli değil.Eksik bilgiler içeriyor.Şimdi bu eksik bilgi ile cevap yazılsa yine isteğinizi gerçekleştiremiye bilir.
Hayır alış fişi zaten bir güne ait, bu yüzden a4 e girilen tarih yeterlidir. O fişe başka tarih girilmeyecek fiş bulunduğu tarihe ithafendir. Her hücrede tarih yazmasının sebebi nizami olması için.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Hayır alış fişi zaten bir güne ait, bu yüzden a4 e girilen tarih yeterlidir. O fişe başka tarih girilmeyecek fiş bulunduğu tarihe ithafendir. Her hücrede tarih yazmasının sebebi nizami olması için.
Her zaman için sayfa1 Bir tarih mi yazılı olaçak?Bir tarihli yazılı ise daim A4 hücresinde mi olaçak?Sayfa1 A5 ,A6,A7 ....... A12 Hücreleri boş olaçak.Doğrumu anladım?
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Her zaman için sayfa1 Bir tarih mi yazılı olaçak?Bir tarihli yazılı ise daim A4 hücresinde mi olaçak?Sayfa1 A5 ,A6,A7 ....... A12 Hücreleri boş olaçak.Doğrumu anladım?
Aslında doğru anladınız, a4 den sonraki hücrelere den den "" koyulacak ya da isteğe bağlı doldurulabilir, önemli olan a4 e girilen tarihtir.
 
Üst