Veri eşleşmesi

Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Her zaman için sayfa1 Bir tarih mi yazılı olaçak?Bir tarihli yazılı ise daim A4 hücresinde mi olaçak?Sayfa1 A5 ,A6,A7 ....... A12 Hücreleri boş olaçak.Doğrumu anladım?
Hatta şimdi a4 den a11 e kadar olan hücrelere =a3 komutu girdim ☺ fişin ismi de günlük ambar girdisi, zaten.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Dosyanızdaki örnekleri oklarla bu değer buraya geleçek yerine, değerleri yazarak göstermeniz mümkün mü.Kısa olarak dolu alanları da doldurur iseniz doğruluğunu kontrol etme şansımız olur.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Deneyiniz.
Kod:
Sub arasutun2()
Dim s1 As Worksheet: Dim s2 As Worksheet: Dim i As Integer
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s2 = Sheets("Sayfa2"): son = s2.Cells(65335, "A").End(3).Row
s2.Range("B2:B" & son).Clear
say = WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("A1:A" & son), s1.Range("A3"))
If say > 0 Then
bak = WorksheetFunction.Match(s1.Range("A3"), s2.Range("A1:A" & son), 0)
s2.Range("B" & bak) = s1.Range("E13")
End If
End Sub
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Deneyiniz.
Kod:
Sub arasutun2()
Dim s1 As Worksheet: Dim s2 As Worksheet: Dim i As Integer
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s2 = Sheets("Sayfa2"): son = s2.Cells(65335, "A").End(3).Row
s2.Range("B2:B" & son).Clear
say = WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("A1:A" & son), s1.Range("A3"))
If say > 0 Then
bak = WorksheetFunction.Match(s1.Range("A3"), s2.Range("A1:A" & son), 0)
s2.Range("B" & bak) = s1.Range("E13")
End If
End Sub
sayfa kodu olarak direk yapıştırmam mı gerekiyor acaba ? çalıştırmak için ne yapmalıyım? yaptığım, sağ tık, sayfa kodu göster, çıkan kod ekranına yapıştır. ? doru mudur ?
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Geliştiri sekmesinden Visual Basic açınız.Insert menüsünden yeni modül açıp kopyalayınız.
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İlginiz için teşekkür ederim. Basit bir eğer formulu ile çözdüm... Eğer sayfa no hücre = sayfa2 hücre no (e13) ; 0. Formulu işimi gördü.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
İlginiz için teşekkür ederim. Basit bir eğer formulu ile çözdüm... Eğer sayfa no hücre = sayfa2 hücre no (e13) ; 0. Formulu işimi gördü.
Açtığınız konu
2 sayfa mevcut.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
Neden makro isteniz? Yaptığınız hiç doğru bir davranış değil?Yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuklukdan kurtulamadınız anlaşılan.:mad:
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Açtığınız konu
2 sayfa mevcut.
1.sayfada A sütununda tarihler, B sütununda isimler mevcut.
2. Sayfada A sütunundaki tarihler ile 1.sayfanın A sütunundaki tarihler eşleşiyorsa aynı satırın B sütununa aynı İsmi yazdırmak mümkün müdür? Müsait biri varsa makro verebilir mi?
Neden makro isteniz? Yaptığınız hiç doğru bir davranış değil?Yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuklukdan kurtulamadınız anlaşılan.:mad:
Ben eğer formülünün sayfalar arası işlem yapabildiğini bilmiyordum yaşım 26. Size her hizmetiniz için teşekkür ettim, vaktinizi geri ödememi mi bekliyorsunuz acaba. Haklısınız makro istedim çünkü 2 gündür bu konuyu nette aramadığım yer kalmadı, hiçbir yardım alamadım kimse bilmiyor bilenler barkod kullanmaya yönlendirdi, eğer formulunu, başka nir formulde sayfayı sayfaismi! Şeklinde kodlayabildiğimizi görünce denedim ve çalıştı.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Bu forumdaki arkadaşlar hiç bir karşılık beklemeden konu açanlara bildiğince yardımcı olmaya çalışıyor.Verdiğimiz katkılardan birçoğundan bir geri dönüş teşekkür bile alamıyoruz.Canları sağolsun.Hiç önemli değil.Ançak hiç biri sizin gibi sizin katkınızın hiç bir önemi olmadı,ben kendim bu işi basit bir eğer formülü ile çözdüm diye geri dönüş yapmıyor.Katkılarımıza teşekkür edip, basit eğerli çözümünü kendine saklıyor veya hiç geri dönüş yapmıyor.Basit bir eğerli çözüm için 2 gün kafa yormuşsunuz.Hayret ne kafaymış.
 
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
74
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bu forumdaki arkadaşlar hiç bir karşılık beklemeden konu açanlara bildiğince yardımcı olmaya çalışıyor.Verdiğimiz katkılardan birçoğundan bir geri dönüş teşekkür bile alamıyoruz.Canları sağolsun.Hiç önemli değil.Ançak hiç biri sizin gibi sizin katkınızın hiç bir önemi olmadı,ben kendim bu işi basit bir eğer formülü ile çözdüm diye geri dönüş yapmıyor.Katkılarımıza teşekkür edip, basit eğerli çözümünü kendine saklıyor veya hiç geri dönüş yapmıyor.Basit bir eğerli çözüm için 2 gün kafa yormuşsunuz.Hayret ne kafaymış.
Konunun basitliği, sizin basit birşeyi bulamadığınızı ima etmek için belirtilmedi.. Sadece biz karmaşık işlerle uğraştık ama çözüm kolaymış demek istedim. Neden bu kada üstünüze alındınız lütfen ama formulu herkes yapabilir siz zor olanı makroları yapıyorsunuz diye yardım istedim emeğiniz baş üstümdedir bi ayıbımı gördüyseniz affola, iyi akşamlar dilerim.
 
Üst