Verİ Fİltreleme

Katılım
27 Haziran 2007
Mesajlar
202
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
ARKADAŞLAR HERKEZLERE HAYIRLI AKŞAMLAR ,BELKİ ÇOK BASİT BİR KONUDUR AMA YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.... (a:a) sutunundaki müşterileri
d1 hüçresinde liste halinde göstermek istiyorum,d1 de seçtiğim isimide filtrelesin istiyorum.... (listelemeyi doğrulama yoluyla yaptım ama "a" sutununda 2 yada daha fazla geçen müşteri isimlerini listede tek isim olarak göstermem mümkünmüdür acaba ) TEŞEKÜRLER
 
Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bu iş için en uygun çözüm otomatik filtre'dir a sütununda otomatik filtreyi uygulayınız.:cool:
 

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Katılım
28 Nisan 2007
Mesajlar
2,214
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Range("A1").Select
ActiveCell.AutoFilter field:=1, Criteria1:=TextBox1 & "*"
End Sub
 
Katılım
27 Haziran 2007
Mesajlar
202
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
merhaba üstat ilgin için teşekürler ama "e1" hüçresine bir açılır liste kutusu yapmamız ve "a "sutununda geçen isimleri bu listeden seçmemiz ve filtrelememiz mümkünmüdür? teşekürler ( veri doğrulama yoluyla listeleme yapabiliyorum ama "a "sutununda 2 yada daha fazla geçen isimlerin listede tek isim altında çıkmasını istiyorum tabiki mümkünse)
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Biraz uzun yol ama, Dosyayı inceleyin.


Not :sorunun son kısmını unutmuşum.
Yeni dosya aşağıda.
 
Son düzenleme:
Katılım
8 Eylül 2005
Mesajlar
476
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Teşekkürler Sayın AS3434.. Sayenizde bir şeyler öğreniyruz.
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Benzersiz listelenmiş dosya.
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın Galus
İltifatınız için teşekkür ederim.
Ama , bende sizler gibi ne öğreniyorsam Forumdan öğreniyorum.
Bu vesile ile, forum içinde bilgisini ve emeğini esirgemeden paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Katılım
30 Mart 2006
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
AS3434 hocam kodların içindeki
Kod:
[h:h].ClearContents
ifadesinin işlevi nedir Bilgi verebilirmisiniz...
Teşekkür ederim.
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın alibal

Kodların açıklaması şöyle,

Kod:
Sub listele()
[h:h].ClearContents [COLOR=red]'1[/COLOR]
For a = 2 To [A65536].End(3).Row[COLOR=red] '2[/COLOR]
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & a), Cells(a, "A")) = 1 Then [COLOR=red]'3[/COLOR]
c = c + 1 [COLOR=red]'4[/COLOR]
Cells(c, "H") = Cells(a, "A")[COLOR=red] '5[/COLOR]
End If [COLOR=red]'6[/COLOR]
Next [COLOR=red]'7[/COLOR]
End Sub
1. H sütununda ki verileri temizle
2. a değişkeni tanımla. 2 satırdan A sütunu son satıra kadar döngü başlangıcı.
3. Sorgulama. Normal fonksiyonla şu ifadeyi temsil eder.
=EĞERSAY(A:A;A1)=1
Yani A sütununda mükerrer olmayan kayıtları bul. Mükerrer olanlardan da bir tane al.
4. c değişkeni tanımlama. Kayıt satırının bir altını seçmeye yarar.
5. H sütununda ilk boş satıra sorgu sonucunu yaz.
6. sorgu sonu
7. Döngü devamı

Umarım anlaşılır olmuştur.
 
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
7,0
Merhabalar,

veri filtrelemeyi iki ayrı sayfayı ortak olarak yapabilir miyiz.
Örnek: Sayfa 1 de A sütunu ile Sayfa 2 deki B sütununu birlikte filitre edebilir miyiz. (VBA ile de olabilir.)
Teşekkürler.
 
Katılım
30 Mart 2006
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhabalar,

veri filtrelemeyi iki ayrı sayfayı ortak olarak yapabilir miyiz.
Örnek: Sayfa 1 de A sütunu ile Sayfa 2 deki B sütununu birlikte filitre edebilir miyiz. (VBA ile de olabilir.)
Teşekkürler.
mkahram hocam,
Bu, Filteleme mantığı ile örtüşmüyor gibi. Filtreleme kullanarak değilde, ölçüte uyan verilerin belirtilen sütuna aktarılması ile yapılabilir. Bir döngü içerisine Sayfa1 ve Sayfa2 deki gerekli yerlerin kontrolu yapılarak, sarta uyan verileri aktarabiliriz.
 
Üst