• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri getirmek ( veri sayfasından)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba, ben EKLİ dosyadaki hücrede bir kod girdiğimde o koda ait model ve stok bilgilerinin yandaki yada başka sayfadaki veri sayfasından otomatik gelmesini istiyorum. Örnek dosya ekledim. düşeyara ve Topla.çarpım ile istediğimi yapamadım formüllerimi yanlış yapıyorum yoksa başka bir fonksiyon mu kulanmam lazım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bu soru bir iki gün önce sorulmuştu, cevabıda bir üstat tarafından verilmişti,
sayfanın kod bölümüne;
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim evn As Range
If Target.Address(0, 0) = "F2" Then
Columns("G:H").ClearContents
For Each evn In Range("B2:B27")
If Target.Value = evn.Value Then
Range("G65536").End(3)(2, 1) = evn.Offset(0, 1).Value
Range("H65536").End(3)(2, 1) = evn.Offset(0, 2).Value
End If
Next evn
End If
Set evn = Nothing
End Sub

Ekli dosyayı inceleyiniz

F sutununa isterseniz ard arda (bir öncekinin bitiminden sonra) diğer arama kriterini girebilirsiniz.
NOT: Sayfanın kod bölümünde formüllerin silinmesini engelleyici kodlar mevcut, bilginiz olsun.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kromu içeriyor

Tahsin bey merhaba elinize sağlık.
makromu içeriyor bu formül?
F sutununa isterseniz ard arda (bir öncekinin bitiminden sonra) diğer arama kriterini girebilirsiniz.
NOT: Sayfanın kod bölümünde formüllerin silinmesini engelleyici kodlar mevcut, bilginiz olsun.

Formül makro içermiyor içiniz rahat olsun...
Sn. tahsinanarat sadece formüllerin silinmesini engellemek için kod yazmış.

Eğer bilgisayarınızda makroya izin verilmiyorsa; Sn. tahsinanarat'ın eklediği dosyada şu işlemleri yapınız;

Satır ve Sütunun kesiştiği noktayı seçerek ya da boş bir hücrede Ctrl+A tuşlarına basarak tüm hücreleri seçin.
Herhangi bir hücrede sağ tıklayıp hücre biçimlendire basın. Koruma sekmesine gelin ve Kilitli seçeneğindeki tik işaretini kaldırın (seçimini iptal edin).
G ve H sütunlarını seçin ve seçili sütundaki herhangi bir hücrede sağ tıklayıp hücre biçimlendire basın. Koruma sekmesine gelin ve Kilitli seçeneceği işaretleyip Tamam butonuna basın.

Geri