Veri Girdikçe Belli Bir Sütuna Göre Sıralama

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey;

ben ilk verileri p sütununa kadar giriyorum p sütunundan sonraki verileri daha sonra giriyorum.

ama sizin dediğinizi anladım sizin kod tablosunda b - p sütunlarının arasını sıraya sokuyor. o zaman ben tablomu değiştireyim. p sütunundan sonraki verileri p sütunundan önceye alayım ve gizleyim görünmesin böylece onlarda sıraya girer.

şimdi p sütunundan sonraki verileri N ve AD sütununun arasına ekleyerek gizledim. siz kodu AE sütununa son veriyi girecek gibi yapabilir misiniz? Yeni tabloyu ekledim.

Çoook teşekkür ederim.
merhaba
öne almanıza gerek yok
sonradan girerseniz problem olmaz arada boşluk olmadan verileri giriniz
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B3:P" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 16 Then
Range("B3:P" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("F3"), key2:=Range("P3")
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
İş : Türkçe Excel 2010
İhsan Bey;

Sizin dediğiniz gibi P sütununa son veriyi girince sarı olan sütunlar karıştı.

Benim dediğim gibi sarı alanların yerini değiştirip gizleyince son veriyi AE olarak ayarlamak için verdiğiniz kodtaki P harflerini AE yapmak yeterli olur mu?

Bir başka konuda veri girerken hiç boş hücre olmayacak değil mi?

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Hocam,
Örnek Ekte J Sutunundaki Tarihe göre sıralamak istiyorum.
kod olarak bu işinizi görür
Kod:
If Intersect(Target, Range("A5:O" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 15 Then
Range("A5:O" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("J5"), key2:=Range("O5")
End If
End Sub

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey;

Sizin dediğiniz gibi P sütununa son veriyi girince sarı olan sütunlar karıştı.

Benim dediğim gibi sarı alanların yerini değiştirip gizleyince son veriyi AE olarak ayarlamak için verdiğiniz kodtaki P harflerini AE yapmak yeterli olur mu?

Bir başka konuda veri girerken hiç boş hücre olmayacak değil mi?
birleştirilmiş hücre kullanmamalısınız. ondan kaynaklanıyor
kod'u'da bununla değişin
Kod:
If Intersect(Target, Range("B3:AE" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("B3:AE" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("F3"), key2:=Range("P3")
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
İhsan Bey;

Bugün sizi çok uğraştırdım kusura bakmayın bilgisizliğime verin lütfen.

Tabloyu ben güzelce düzenledim ve aşağıya ekledim.

Son veri AE sütununa girilecek ve sıralama olacak şekilde nasıl düzenlerim?

Ayrıca ilgili satırda her hücreye veri girmek zorunlumu boş hücre olmasının zararı var mı?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2023
kod olarak bu işinizi görür
Kod:
If Intersect(Target, Range("A5:O" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 15 Then
Range("A5:O" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("J5"), key2:=Range("O5")
End If
End Sub
Olmadı hocam çalışmıyor sizde bakarsaanız 28-29 satırdaki veriler hala yerlerinde duruyor.

Excel Vers. ve Dili
birleştirilmiş hücre kullanmamalısınız. ondan kaynaklanıyor
kod'u'da bununla değişin
Kod:
If Intersect(Target, Range("B3:AE" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("B3:AE" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("F3"), key2:=Range("P3")
End If
End Sub

İhsan Bey;

Verdiğiniz bu son kodla tam istediğim gibi oldu.

Çok teşekkür ederim Allah ne muradınız varsa versin.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2023
Hocam Gene Olmadı Kendi Listeme uyguladığımda Hata Alıyorum size Kendi Dosyamı Gönderiyorum bakabilirmisiniz.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
İhsan bey;

yardımlarınız için çok teşekkürler birşey sormak istiyorum. Verdiğiniz kod sorunsuz çalışıyor. Benim dosyamda 10 farklı sayfa var ben hepsine sağ tıklayıp kod görüntüle kısmına verdiğiniz kodu yapıştırdım. her seferinde de kayıt ettim. dosyayla işim bitip kapattıktan sonra tekrar açınca kodlar yok oluyor. Kapatırken kayıt sırasında aşağıdaki gibi bir uyarı veriyor.

Aşağıdaki özellikler makro içermeyen çalışma kitaplarına kaydedilemez.

*VB Projesi

Dosyayı bu özelliklerde kaydetmek için HAYIR'ı tıkladın ve ardından Dosya Türü listesinde makro özelliği etkinleştirilmiş bir dosya türü seçin.

Makro içermeyen çalışma kitabı olarak kaydetmeye devam etmek için EVET'i seçin

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey;

yardımlarınız için çok teşekkürler birşey sormak istiyorum. Verdiğiniz kod sorunsuz çalışıyor. Benim dosyamda 10 farklı sayfa var ben hepsine sağ tıklayıp kod görüntüle kısmına verdiğiniz kodu yapıştırdım. her seferinde de kayıt ettim. dosyayla işim bitip kapattıktan sonra tekrar açınca kodlar yok oluyor. Kapatırken kayıt sırasında aşağıdaki gibi bir uyarı veriyor.

Aşağıdaki özellikler makro içermeyen çalışma kitaplarına kaydedilemez.

*VB Projesi

Dosyayı bu özelliklerde kaydetmek için HAYIR'ı tıkladın ve ardından Dosya Türü listesinde makro özelliği etkinleştirilmiş bir dosya türü seçin.

Makro içermeyen çalışma kitabı olarak kaydetmeye devam etmek için EVET'i seçin
bunun sebebi 2007 ve üstü sürümlerde makro'yu normal dosya şeklinde kayıt yapamıyoruz yeni bir özellik olan .xlsm olarak kaydetmemiz gerekiyor. bunun için lütfen tıklayın

Excel Vers. ve Dili
teşekkürler sanırım çözdüm.

Dosyayı 2003 olarak kayıt ettim makro güvenliğinide orta seviyeye çektim oldu.

Sadece dosyayı açarken makro etkinleştirme soruyor evet deyince düzgün şekilde kodları uyguluyor

İ

İhsan Tank

Misafir
teşekkürler sanırım çözdüm.

Dosyayı 2003 olarak kayıt ettim makro güvenliğinide orta seviyeye çektim oldu.

Sadece dosyayı açarken makro etkinleştirme soruyor evet deyince düzgün şekilde kodları uyguluyor
rica ederim
sormasını istemiyorsanız düşük'ü seçerek deneyiniz
:yazici:

İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam Listeyi inceledim ama bütün dosya bozulmuş. Ben gene eskisi gibi kullanmaya devam etsem iyi olacak.

Yardımlarınız için Teşekkürler.
sorunuzu yeni gördüm
problem nedir. nesi bozulmuş bunu anlamadım.
dosyayı siz kullanacaksınız nasıl kolayınıza geliyorsa öyle kullanın tabi