Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SoruVerilere Uygun Ort.Üzerinde-Altında Grafik Oluşturma
Sn. Arkadaşlar hayırlı akşamlar
ekteki örnek dosyamda da görüleceği üzere veriler var. Bunlara uygun örnek sayfadaki grafikten yapmak istiyorum ama bir türlü yapamadım.
Bilgisi ve tecrübesi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Bu grafiğin nesini soruyorsunuz anlamadım.
Zaten grafik belli. Birleşik grafik oluşturulmuş. Siz bunu değil verileri değiştirmek istiyorsanız
Grafik öğesini sağ tıklayıp VERİ SEÇ kısmından yeni veri setleri ekleyebilir ya da mevcut veri setlerinin başvuru adreslerini excelde belirleyebilirsiniz.
Ancak verdiğiniz örnek birleşik grafik, az sayıdaki satır için kullanışlı olabilir. Ancak sizin tablonuzda satır sayınız oldukça fazla.
Grafiklerin amaçlarından birisi de sonuçların ya da durumun daha kolay anlaşılmasının görülmesini sağlamaktır. Siz bunca satırdan oluşn tablonuzda yukarıda dediklerimi teker teker yaptıktan sonra görsel olarak karşınıza çok karışık ve kirli bir grafik çıkacaktır.
Sn. Ömer Bey bilgilendirme için teşekkürler. Kirli garafik çıkmaması adına AY AY götserecek şekilde filtre dilimleyici (alt resimdeki) ekleyerek istenilen ayın grafiğini göstermeyi nasıl sağlayabilirim. Yardımlaınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.