• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri data sayfasına aktarma

spacebar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
değerli üstadlarım. yapmayı amaçladığım şey "hesaplama" sayfasındaki verileri "data" sayfasında son dolu satıra aktarmak.

Hesaplama sayfasında J1 hücresindeki değeri Data sayfasında B sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında B7 hücresindeki değeri Data sayfasında C sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında D6 hücresindeki değeri Data sayfasında E sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında K1 hücresindeki değeri Data sayfasında F sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında D5 hücresindeki değeri Data sayfasında G sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında N3 hücresindeki değeri Data sayfasında H sütununda son dolu satıra
Hesaplama sayfasında D4 hücresindeki değeri Data sayfasında I sütununda son dolu satıra
ve pivot table1 deki verileri bulunduğu aya göre ay sutunlarına getirebilmek.

yani ekteki belgemde data sayfasında formülle belirttiğim hücreleri makro ile getirebilmek. yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Ekli dosyalar

Sadece birini paylaşıyorum. Diğerleri size kalmış.
"Hesaplama sayfasında J1 hücresindeki değeri Data sayfasında B sütununda son dolu satıra"
Kod:
Sub Aktar()
    x = Range("b" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
    Sheets("Data").Cells(x, 2) = Sheets("Hesaplama").[j1].Value
End Sub

üstad teşekkür ederim. deniyorum. bu şekilde benim için de iyi olacak. yeni bir şey öğrenmiş olacağım. ellerinize sağlık...

üstad merhaba, kodları şu şekilde tamamlayıp modüle kopyaladım :
Kod:
Sub Aktar()

x = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
    Sheets("Data").Cells(x, 2) = Sheets("Hesaplama").[j1].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 3) = Sheets("Hesaplama").[B7].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 5) = Sheets("Hesaplama").[D6].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 6) = Sheets("Hesaplama").[K1].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 7) = Sheets("Hesaplama").[D5].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 8) = Sheets("Hesaplama").[N3].Value
    Sheets("Data").Cells(x, 9) = Sheets("Hesaplama").[D4].Value

End Sub

23 satıra bir kayıt atıyor. butona tekrar bastığımda yeni kayıdı atmıyor. bir diğer sorun pivot tablodaki rakamlar. aylara göre değerleri nasıl aktaracağız. teşekkürler....

Sheets("Data").Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 şeklinde kullanın.

üstad bu satırda debug hatası verdi. :(

Geri