Veriye göre harita renklendirme

Katılım
29 Ağustos 2012
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ben bu haritada İstanbulu İstanbul Anadolu - İstanbul Avrupa diye ayırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Ayrıca illerin üzerinde bu yüzdelerin görünmesini istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekli?
 
Katılım
20 Kasım 2008
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
2003
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

.
Bu harita üzerinde il isimleri ve atanan değerlerin gözükmesini istiyorum.
Ayrıca,
1 - değer olmayan iller
2 - 0< x < 3
3 - 3< x < 5
4 - 5< x < 7
5 - 7< x < 9
6 - 9< x < 11
7 - 11< x < 13
8 - 13< x < 15
9 - 15< x < 17
10 - 17< x
olmak üzere 10 ayrı renk tanımlaması yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız memnun olurum
 
Katılım
20 Kasım 2008
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar bu grafiği acilen hazırlamam gerekiyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Bu harita üzerinde il isimleri ve atanan değerlerin gözükmesini istiyorum.
Ayrıca,
1 - değer olmayan iller
2 - 0< x < 3
3 - 3< x < 5
4 - 5< x < 7
5 - 7< x < 9
6 - 9< x < 11
7 - 11< x < 13
8 - 13< x < 15
9 - 15< x < 17
10 - 17< x
olmak üzere 10 ayrı renk tanımlaması yapmak istiyorum.
 

Ekli dosyalar

Katılım
27 Temmuz 2011
Mesajlar
21
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Renk kodları için ben şöyle birşey yaptım;
3 adet excel hücresini kırmızı, yeşil, mavi ile boyadım, bu hücreyi seçip dolgu rengini tıkladım (renk doldurma). Açılan Pencereden "tüm renkler" ve "özel" i tıkladım, orada kırmızı, yeşil ve mavi renklerin sayısal karışımları yazıyor. İstetiğiniz renklerin sayısal karşılıklarını bulun ve not edin, sonra programınıza uyarlayın. Selamlar
 
Katılım
16 Aralık 2012
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010, ingilizce
Excel 2013, İngilizce
@gundogut çok güzel bir çalışma eline sağlık
 
Katılım
31 Mart 2009
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2007-2003
tabloya rgb parametresi ekleme

Ferhat hocam kolay gelsin

İller tablosuna, RGB renk kodlarını ifade edecek şekilde; NASIL parametre yerleştirildiğini söyleyebilir misiniz. Tabloya renk kodlarını bi türlü ilişkilnedimeyi beceremedim


Kodlama yapılmadan önce;

1. Haritada, serbest form çizimlerinin herbirine şehir isimleri verilmiştir.
2. İstanbul ve Çanakkale iki parçalı çizim oluşturduğundan bunlar gruplandırılarak tek bir nesne haline getirilmiştir.
3. "İller" adlı sheetteki şehir isimlerinde görünen boşluklar temizlenmiştir.
4. İller tablosuna, RGB renk kodlarını ifade edecek şekilde; parametreler yerleştirilmiştir. Siz bu RGB değerleri ile oynayarak daha farklı renkelendirmeler de yapabilirsiniz.
 
Katılım
21 Mayıs 2014
Mesajlar
1
farklı kriterlerde renklendirme.

Allah'ın selamı üzerinize olsun. yaptığınız paylaşımlar için çok teşekkürederim çok yararlandım. ben yeni üye oldum siteye. bu harita üzerinde bir sıkıntım var, ben istiyorum ki farklı kategorilere göre ayrı kriterlerde renklendirebileyim. ekteki dosyayı incelerseniz nedemek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. mesela yaz.adetler için 100 ile 1000 arası kırmızıyı seçebileyim ancak h/p için 100 ile 1000 arasını yeşil seçeyim. umarım nedemek istediğimi anlatabilmişimdir. teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Katılım
25 Aralık 2008
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
Office 2010, ENG
Merhaba, gerçekten çok faydalı bir çalışma olmuş.emeğinize sağlık.

Buna İl isimleri ile o ile ait mesela D sütunundaki değerleri nasıl getirebiliriz?
 
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
240
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba,

Tam aradığım bir çalışma. Buraya şehir isimlerini ve yüzdeleri nasıl ekleyebiliriz?
 
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
240
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Saygıdeğer Hocalarım,

Bunun kodlamasını bilen bir arkadaşımız var ise yardımcı olunması adına bilgilerinize sunarım.
 
Katılım
28 Nisan 2014
Mesajlar
79
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TÜRKÇE
Renkleri arttırmak için Sekmede kodları görüntüle diyin

Select Case .Cells(i, 3)
Case 1: oRnk.RGB = RGB(.Range("G3"), .Range("H3"), .Range("I3"))
Case 2: oRnk.RGB = RGB(.Range("G4"), .Range("H4"), .Range("I4"))
Case 3: oRnk.RGB = RGB(.Range("G5"), .Range("H5"), .Range("I5"))
Case 4: oRnk.RGB = RGB(.Range("G6"), .Range("H6"), .Range("I6"))
Case 5: oRnk.RGB = RGB(.Range("G7"), .Range("H7"), .Range("I7"))
Case 6: oRnk.RGB = RGB(.Range("G8"), .Range("H8"), .Range("I8"))
Case 7: oRnk.RGB = RGB(.Range("G9"), .Range("H9"), .Range("I9"))


Bu şekilde arttırma yapabilirsiniz.
Case 7: renk sayısı
RGB(.Range("G8") içerisindeki G Stun 8 Satır sayısıdır.
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Temmuz 2009
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar arkadaşlar

Bende Kocaeli ilçelerini bu şekilde çizmek veya bulmak istiyorum,
Yardımcı olabilir misiniz acaba?
 

ERRİC

Altın Üye
Katılım
19 Ekim 2010
Mesajlar
290
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
İlçeler için renklendirme

İstanbul, adana, izmir, antalya, samsun, ankara illerine ait ilçeleri hazırladım, umarım faydalı olur :)
hocam merhaba izmir haritasına bayraklı ve karabağlar ilçeleri eklendi yenileme durumunuz olur mu acaba , saygılar
 
Üst