versiyon problemi

Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
arkadaşlar bende bir dosya var 98 ve 2000 de çalışıyor fakat xp de hata veriyor yardımcı olurmusunuz....
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ben bir hata göremedim.

Nasıl bir hata veriyor açıklayabilir misiniz?
 
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
DOSYAYI İNCELERSENİZ GÖRECEKSİNİZ H SUTUNUNDAKİ DEĞERİ DEĞİŞTİRİNCE AddPreviousValue Target
SATIRI HATA VERİYOR
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

H sütununda değer değiştiğinde diğer hücrelerde makronun ne gibi bir işlem yapacağını yazarsanız çözüm bulabiliriz.

AddPrevious komutu sanki Sql ile kullanılıyor gibime geldi.
internette araştırdım AddPreviousvalue diye bir komut yok
 
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
dosyayı incelerseniz açıklaması var içerisinde teşekürler
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Dosyanızı incelemeseydim size konu hakkında bilgi veremezdim.

Benim takıldığım açıklamanızdaki
"sabit değer * eklenen değerin sonucu burdaki değerle toplanacak"
kısmındaki eklenen değerin sonucu ifadesi

Eğer Sabitdeğer*eklenen değer L sütundaki hücrenin üzerine toplanacaksa aşağıdaki kodları kullanınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim rng As Range
    Set rng = Application.Intersect(Target, ActiveSheet.Range("h1:h65536"))
    If Not rng Is Nothing Then
    sat = Target.Cells.Row
    Cells(sat, 12) = Cells(sat, 3).Value * Target.Cells + Cells(sat, 12)
    End If
    Set rng = Nothing
End Sub
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Dosyayı gönderiyorum onun üzerinde bakalım..
Kodlara hata görürsen devam et (on error resume next )ilave ettim
o satır aktifken çalıştırıp deneyin işlem yapacakmı.
yapmazsa
O satırı silip deneyin Hata kodunu yazın.

2. bir noktada
Değişkende hata verdiğine göre Tools/references kısmına bakabilirmisiniz Missing ile başlayan varmı
 
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
elinize sağlık güzel olmuş fakat h sutununa girilen değerler toplamıyor yani eski değer topla girilen değer eşittir h sutunundaki değer olmalı
birde şunu ekleye bilirmiyz bu hüçreye girilen değerlerin neler olduğunu raporlaya bilirmiyiz.. teşekürler
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

C ve H sütünlarına girilen yeni değerlerin çarpımı L sütundaki değerin üstüne toplanıyor.

Eğer H sütunundaki eski değerin üzerine yeni girilen değeri toplamasını istiyorsanız buda olur fakat L sütunundaki veri doğru sonucu vermez yanıltabilir.

rapor için C ve H sütununa girilen değerleri başka sayfadaki hücrelere tek tek yazalım.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

H Sütunundaki hücrelere eklenen değerler Rapor sayfasında Aynı satır numarası ile yatay olarak ilave ediliyor.Yani L sütunundaki hücrenin değerinin C deki sabit rakam ile H sütunundaki hangi rakamların çarpımı ile oluştuğunu görebiliyorsunuz.

Ayrıca Hücreye kaç defa giriş yapıldığınıda rapor edebilirsiniz.
 
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
Tamam Öle Yapalim Ama H Sutunundakİ DeĞer Toplam Olmali
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ben mesaj yazarken siz göndermişsiniz.

Rapor sayfasından bunuda bulabilirsiniz.
 
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
Excel XP
TeŞekÜrler Yardimlariniz İÇİn...
 
Üst