Webden veri alma ve veri aktarma.

Katılım
3 Kasım 2018
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Herkese merhabalar excelde yeniyim bir şirkette çalışıyorum ve saat başı internet sitesinden değer alıp sonra başka bir internet sitesine giriyorum normalde elle kağıda yazıyorduk fakat sonra excelde bir tabloyla bilgisayarda yazmaya başladık internetten baktığım kadarıyla webden veri almayı çözdüm fakat veri güncellendikçe eskisi kayboluyor bana saat başı alıp eski veriyi saklaması gerek bunun için ne yapabiliriz şimdiden teşekkürler...
 

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Dilerseniz örnek dosyanızı paylaşın eksik kısmı hakkında yardımcı olalım.
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,233
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,371
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bilgi eksik, dosya eklediniz ama hangi web adresinden veri çekeceksiniz? onu belirtmemişsiniz. Kim nasıl yardımcı olabilir ki bu durumda?
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,671
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
https://www.dosyaupload.com/ed0a yükledim teşekkür ederim. şimdi benim istediğim + ile işaretlediğim hücrenin solundaki rakamların saatlik olarak veri çekmesi ve o veriyi sağ tarafta tabloda 0 yazan yere yazması
Sorgulama yaptığınız web sitesi kullanıcı adı ve şifre ile girilmekte.
Bu şekilde yardımcı olmak zor.

Ancak sorgulama ile aldığınız bilgiler bir buton ile başka bir sayfada arşivlenebilir.
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,334
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki kodları boş bir modüle kopyalayıp deneyiniz, auto_open kodunu bir kere çalıştırdıktan sonra belirtilen saatte verileriniz aktarılır.
Kod:
Sub Auto_Open()
Application.OnTime TimeValue("00:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("01:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("02:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("03:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("04:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("05:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("06:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("07:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("08:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("09:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("10:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("11:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("12:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("13:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("14:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("15:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("16:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("17:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("18:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("19:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("20:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("21:00:00"), "kayit"
Application.OnTime TimeValue("23:00:00"), "kayit"
End Sub

Sub kayit()
Dim sat As Byte, sut As Byte, a As Byte
If Hour(Now) = 0 Then sat = 33 Else sat = Hour(Now) + 9
sut = 11
For a = 14 To 59 Step 5
    With ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1")
        .Cells(sat, sut) = .Cells(a, "A")
    End With
    sut = sut + 2
Next
End Sub
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,334
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İlave olarak Auto_open kodu aşağıdaki şekilde kısaltılabilir. Bazen fikir sonradan geliyor.
Kod:
Sub Auto_Open()
Dim zaman As Byte
For zaman = 0 To 23
Application.OnTime TimeValue(zaman & ":00:00"), "kayit"
Next
End Sub
 
Katılım
3 Kasım 2018
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
İlave olarak Auto_open kodu aşağıdaki şekilde kısaltılabilir. Bazen fikir sonradan geliyor.
Kod:
Sub Auto_Open()
Dim zaman As Byte
For zaman = 0 To 23
Application.OnTime TimeValue(zaman & ":00:00"), "kayit"
Next
End Sub
Hocam kod için teşekkür ederim bişeyler denedim ama umarım olur olduğunu pek zannetmesemde :)
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,334
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Kodları uygun bir biçimde uygulamışsanız örnek dosyanıza göre olması lazım. A sütununda veriler yenilendiği müddetçe saat başlarında makro tetiklenip o anki veriyi tablonuza yazacaktır. Ancak A sütunundaki veriler herhangi bir sebeple yenilenmez ya da formatı değişirse o başka... Bunun dışında bir de gün değişimi sonrası verilerin önceki bilgilerin üzerine yazılacağını da bilmenizde yarar var.
İyi çalışmalar...
 
Katılım
3 Kasım 2018
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Kodları uygun bir biçimde uygulamışsanız örnek dosyanıza göre olması lazım. A sütununda veriler yenilendiği müddetçe saat başlarında makro tetiklenip o anki veriyi tablonuza yazacaktır. Ancak A sütunundaki veriler herhangi bir sebeple yenilenmez ya da formatı değişirse o başka... Bunun dışında bir de gün değişimi sonrası verilerin önceki bilgilerin üzerine yazılacağını da bilmenizde yarar var.
İyi çalışmalar...
Hocam işte benim öyle birşey yapmam gerekiyor ki bunu 31 güne yaymam gerek ayrı çalışma sayfalarında. ki zaten şuan ki halini de çalıştıramadım sanırım becemedim kod girmeyi
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,334
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Kabaca düzenlediğim bir örnek dosya ekliyorum, onun üzerinde çalışırsınız. İlk sayfa veri aldığınız sayfa, bu sayfa sizin için kilit sayfa diyebilirim. Eğer veri almada problem yaşarsanız dosyanız düzgün çalışmayacaktır. Bir de yukarıda belirtmemişim dosyanızda makro olduğu için makroları etkinleştirmeyi unutmayınız.
İyi çalışmalar...
Dosya Harici Linki
 

Ekli dosyalar

Katılım
3 Kasım 2018
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Kabaca düzenlediğim bir örnek dosya ekliyorum, onun üzerinde çalışırsınız. İlk sayfa veri aldığınız sayfa, bu sayfa sizin için kilit sayfa diyebilirim. Eğer veri almada problem yaşarsanız dosyanız düzgün çalışmayacaktır. Bir de yukarıda belirtmemişim dosyanızda makro olduğu için makroları etkinleştirmeyi unutmayınız.
İyi çalışmalar...
Dosya Harici Linki
Hocam emeğiniz için teşekkürler test ediyorum şimdi fakat aklıma takılan diğer şey verilerimi kullanıcı adı ve parola ile giriş yapılan bir siteden aldığım için sanırım arada çıkış yapıyor ve gelen veriler yok oluyor bunun bir çözümü var mıdır acaba makroları internette izlediğim videolar kadar etkinleştirdim sanırım seçeneklerden ama bizim için asıl problem sanırım sitenin belli süre zarflarında otomatik çıkış yapması buna herhangi bir şey yapma şansımız var mıdır?
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,334
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tekrardan merhaba,
Bu olayın önünde sonunda buraya geleceği aşikardı ama... yine de yardımcı olmak istedim.
Yapılacak herhangi bir şey ilgili siteye kullanıcı adı ve şifre girerek yapılabilir. O yüzden bu konuyu burada sonlandırma taraftarıyım. Size iyi çalışmalar diliyorum...
 
Üst