Word dosyalarını excel tablosu yapmak

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Hocam,21012009 yedek adlı klasörüm dairedeki bilgisayarımda.Evdeki bilgisayarımda EVRAKLAR adlı masaüzerinde bir klasörüm var.Onu D sürücüsüne kopyaladım.Üzerinde sağ tıklayıp özellikleri açtığımda ise konum kısmında sadece D:\ olduğunu gördüm.Sarı renkli klasörün karşısındaki çerçeve içerisine ise EVRAKLAR yazıyor.Bu durumda dosya yolum ve dosya adım ne olacak?
Merhaba,
Dosya yolu:
D:\EVRAKLAR şeklinde olacak.
Unutmayın, Evraklar sizin ana klasörünüz. Bu klasörün içinde diğer bütün klasörleriniz bulunacak. Onların içindede ilgili word dosyalarınız. Verdiğim yolu yazdığınızda Combobox, "EVRAKLAR" klasörü içindeki klasörleri listeleyecektir. Listeleme işlemini başardığınızda aşama aşama devam edelim.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Yanlışlık Nerede?

Mustafa Hocam,
Verdiğiniz yolu yazdığımda Thisworkbook taki kod şöyle oluyor:
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sayfa1").ComboBox1.Clear
Dim ds, f, f1, fc, s
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder("D:\EVRAKLAR")
Set fc = f.SubFolders
For Each f1 In fc
Sheets("Sayfa1").ComboBox1.AddItem f1.Name
Next
End Sub

Moduldeki kod şu şekilde oluyor:
Sub WordAdı()
If Sheets("Sayfa1").ComboBox1 = "" Then
MsgBox "Klasör ismi seçmediniz."
Exit Sub
End If
[a2:f65536].ClearContents
Range("a2:f65536").Borders.LineStyle = xlNone
Dim MyFolder As String, MyFile As String
Dim i As Long
MyFolder = "D:\EVRAKLAR" & "\" & Sheets("Sayfa1").ComboBox1.Value
MyFile = Dir(MyFolder & Application.PathSeparator & "*.doc", vbDirectory)
Application.DisplayAlerts = False
Do While MyFile <> ""
Cells(i + 2, 2) = MyFile
Cells(i + 2, 2) = Split(Cells(i + 2, 2), ".")
Cells(i + 2, 2).TextToColumns Destination:=Cells(i + 2, 2), DataType:=xlDelimited, _
TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, _
Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=True, OtherChar _
:="-", TrailingMinusNumbers:=True
Cells(i + 2, 1) = i + 1
Range(Cells(i + 2, 1), Cells(i + 2, 6)).Borders.LineStyle = xlContinuous
i = i + 1
MyFile = Dir
Loop
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Microsoft Excel Objects
Sayfa1 kısmına (Anasayfaya yazılan kod dan anladığım bu) şu şekilde oluyor:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
Dosya = Target.Offset(0, 1) & "-" & Target.Offset(0, 2) & "-" & Target.Offset(0, 3) _
& "-" & Target.Offset(0, 4) & "-" & Target.Offset(0, 5) & ".Doc"
CreateObject("Shell.Application").Open "D:\EVRAKLAR" & "\" & Sheets("Sayfa1").ComboBox1.Value & "\" & Dosya
End Sub

Fakat Combobox ta herhangi bir evrak sıralanması olmuyor.Sizce nerede hata yapıyorum acaba?Saygılarımla...(EVRAKLAR D Sürücüsünde bir klasör.Onun içinde Aydın-Denizli-Muğla klasörleri var.Her il klasörünün içerisindede Word dosyaları var.Dediğiniz gibi)

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Hazırladığınız dosyayı ekleyin, benim bilgisayardaki d sürücüsünde deneyeyim. Evraklar klasörünüzü zipleyip ekleyebilirseniz, direk onun üzerinde çalışayım. Boyutu büyükse klasörün içinde bir kaç klasör olsa da yeterli olur.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Gönderiyorum Hocam...

Hocam,klasörlerin içeriklerini azalttım.Sembolik birer-ikişer dosya koydum.Sanırım sorunu çözebilirsek daha geniş kapsamlı dosyaya da uygulayabiliriz.Tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sorun yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Eklediğiniz klasörde bahsini etiğiniz klasörler yok. Onların kısayolları var. Eğer sizdeki klasörde de klasörlerin asılları yerine kısayolları varsa combobox listeleme yapmayacaktır. Klasörlerin asıllarının EVRAKLAR klasöründe olması gerekiyor. Bu ayrıntıya dikkat edin.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Dosyaların aslı

Hocam,ekte sunduğum BELGELER isimli klasördeki dosyaların hiçbirisi kısa yol değil,belgenin aslı.Denedim ama yine olmadı maalesef...

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Belgeler adıyla eklediğiniz klasörü "EVRAKLAR" olarak değiştirdim. Benim bilgisayardaki D sürücüsüne kopyaladım. Şu haliyle çalışıyor.
Siz de aynı işlemi yapıp eklediğim dosyayı çalıştırınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Proğramınız Muhteşem,Ama....

Ne yazıkki benim yaptığım tüm yazdıklarınızı harfiyen uygulamam rağmen çalışmıyor Mustafa Hocam.Bilgisayardan kaynaklanıyor olabilirmi?D Sürücüsündeki BELGELER isimli klasörün ismini EVRAKLAR olarak değiştirdim,kodlara yerleştirdim.Ama comboboxun içi boş hocam...Çok üzgünüm.Acaba size RAR olarak gönderdiğim BELGELER isimli klasörü o haliylemi EVRAKLAR adıyla değiştirmeliyim?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Bana gönderdiğiniz klasörün adını "EVRAKLAR" olarak değiştirip d sürücüsünü açın ve direk oraya kopyalayın. Mutlaka bir yerlerde hata yapıyorsunuzdur; çünkü bende sorunsuz çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İyi akşamlar

Mustafa hocam,evdeki bilgisayarda D sürücüsünde EVRAKLAR adlı bir klasör var zaten.Tekrar denedim,olmuyor.Bu proğram masa üzerinde olduğu için mi çalışmıyor acaba?Bakıyorum sizin çalışan proğramınızla noktasına virgülüne kadar aynı.Ama yok,comboboxta hiçbir şey yok.Yanlışın nerede olduğunu bulamamak hepsinden kötü ne yazık ki...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Dosyanın yeri önemli değil. Her yerde çalışır. Hata mesajı veriyor mu?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Aşağıdaki dosyayı "EVRAKLAR" klasörünüzün içine kopyalayıp çalıştırın ve sonucu bana bildirin?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İyi Geceler

Mustafa hocam,dediğiniz kopyalamayı yaptım ama değişen birşey olmadı.Ben eklediğiniz EVRAKLAR isimli dosyayı açmadan,bu haliyle kopyaladım ve D sürücüsündeki EVRAKLAR klasörünü açarak word dosyalarının yanına yapıştırdım.Bilmem doğru yaptım mı?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evraklar klasöründe word dosyasının olmaması gerekiyor. Evraklar klasöründe diğer klasörler olacak, bu klasörlerin içinde word dosyaları olacak. Combobox Evraklar klasörü içindeki klasörleri listeler.
excel dosyasını çalıştırdığınızda hata mesajı alıyor musunuz?

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Merhaba Mustafa Hocam
İşin mantalitesini öğrendim sayenizde.Biraz uğraşırsam halledebileceğime inanıyorum.Size tam olarak becerebildiğimde mutlaka bildireceğim.Çabalarınız,emeğiniz için teşekkür ediyorum.Aydın taraflarına gelecek olursanız tanışmaktan,sizi misafir etmekten onur duyarım.Benim mail adresim de şöyle:c.ciftci@mynet.com Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Yeni bir Çalışma

Mustafa hocam,
Bu sitede edindiğim bilgilerden de yararlanarak bir harcırah proğramı hazırladım acizane.Yalnız bir sorunu çözemedim.Proğramda 23 tane ARAÇ TALEP FORMU ve 23 TANE DE GÖREV FORMU var.Harcırah cetveline ancak 23 günlük bilgiler sığabiliyor çünkü.Örneğin bugün için ARAÇ TALEP FORMU-1 i dolduruyorum.Aynı bilgiler GÖREV FORMU-1 e de aktarılıyor.GÖREV FORMU-1 deki bilgiler doğrudan HARCIRAH CETVELİ'nin ilk satırına yazılıyor.Yarın için ARAÇ TALEP FORMU-2 yi dolduruyorum.GÖREV FORMU-2 de bu bilgilere göre otomatik doluyor.Bu bilgiler HARCIRAH CETVELİ'nin 2.sdatırına yazılıyor.Bu işlem 23 gün boyunca devam ediyor.Ben istiyorum ki hergün için bir ARAÇ TALEP FORMU ve GÖREV FORMU sayfası yapmasam da,onun yerine sadece birer tane yapsam,bugünkü bilgileri bu formlardan yarın silip yarınki bilgileri girsem ve hergün bu işlemi tekrarladıkça HARCIRAH CETVELİNDE alt alta sıralansa?Mümkün mü?Proğramı inceleyebilirseniz daha iyi anlayacağınızdan eminim.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Cafer Bey, bu konu epey şişti. Bunu başka bir konu başlığıyla açabilirseniz takip etmemiz daha kolay olur.
Anladığım kadarıyla bir Ana giriş tablosu istiyorsunuz ve her girişin belirli bir formatta kaydedilmesini istiyorsunuz. Yeni konu açtığınızda Anagiriş tablosu olan ve bunun alt alta kaydedilmesini iztediğiniz şekli gösteren örnek bir dosya ekleyebilir misiniz? Yani Anaforma giriş yapıldığında alt alta kaydedilmesini istediğiniz şekilde elle örnek bir kaç kayıt ekleyip dosyayı ekler misiniz?