• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru yatay verileri dikey aktarım

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
merhaba
R S T sütunlarındaki stopaj 2400 net kira 9600 olan ve yan tarafta açıklamasını C ve D sütunlarına makro ile alt alta nasıl getirebilirim.
aynı zamanda Q R S sütunlarındaki kırmızı hücrelerdeki hesap kolarınıda E ve G sütunlarına nasıl getirebilirim

Ekli dosyalar

Sayın muygun bir şey daha ilave edebilirmiyiz

Kira stopaj listesi sayfasından U W sütunlarındaki tutarlardan X sütununda peşin yazıyorsa Y sütunundaki sayıya bölerek B J sütunlarına aktarım yapılabilir mi

bunları bölerken S T sütunlarındaki Tarih ve ay dahil olmak üzere ay sayısı kadar 5 ocak şubat ... gibi ilerletebilirmiyiz

teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Veysel

PowerQuery Çözüm Örneği için Öncelikle teşekkür ederim

Daha önce kullanmadığım çalışma prensibini tam anlayamadığım için normal bir çalışma çözüm öneriniz olabilir mi ?

Sizlerin sevmediği ancak sonradan aklıma gelmesinden dolayı çalışma dosyamda özür dileyerek değişiklik yaptım

KİRA STOPAJ LİSTESİ sayfasındaki

R Y sütunları arasındaki verileri Z sütunundaki ay sayısı kadar parçalara ayırmak istiyorum.

Siz yapmıştınız zaten ancak F sütununda aylar gelmiyordu.

Bu sayfadaki verileri Sayfa1’e T – AB sütunlarına aktaracağım

Sayfa1 de ki verileri C K sütunlarına örnekteki gibi alt alta sıralayacağım.

ancak burada önemli olan durumlar şöyle

1-) J K sütunlarındaki yıl ve ay Y Z sütunlarından alması

2-) G sütunundaki hesap kodlarını AB4 ve AC4 hücrelerinden alması

3-) I sütunundaki hesap kodlarınıda O Q sütunlarındaki kriterlerden alması lazım bu kriterlerde Q

Sütununda formül olabilir.ekleme yapmak istediğim bişeyler olacak

4-) C5 teki tarihi ben elle yazacağım alttaki tarihleride buradan aldırabilirmiyiz

teşekkürler

Ekli dosyalar

Ben müsait değilim, bir başkası yardımcı olur inşallah

Geri