1. Private Sub BTNONCE_Click() Sheets("Sayfa1").Select If ActiveCell.Offset(-1, 0).Value <> "" Then ActiveCell.Offset(-1, 0).Select
Call VeriAl
Else
MsgBox "İlk Kayıt"
Exit Sub
End If
End Sub
2.
Private Sub BTNSONRA_Click() Sheets("Sayfa1").Select
On Error Resume Next
If ActiveCell.Offset(1, 0).Value <> "" Then
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
......................
Dosyanızın düzenlenmiş hali ektedir. Önceki ve Sonraki Kayıt butonları çalışmaktadır.
Sizin kodlarınızda ara/düzelt butonu ile Call Verikaydet çağrıldığından düzeltme yerine, yeni kayıt olarak giriş yapılır. O yüzden ARA/DÜZELT butonu, Togglebutton ile değiştirilip, düzeltilmiştir.
Size düşen, ara/düzelt butonu altındaki kodlarda (activecell.offset ile) gönderme yapılan satırları ayarlamak. O kısmı size bıraktım.
Sn sertkaya teşekkürler yardımınız ve emeğiniz için,
fakat bidaha bakarsanız ilk açılışta yeni kayıt dediğimde "kayıt" butonu disable ve ben bunun neden olduğunu bulamadım. Dediklerinizi yapmaya çalıştım. Nekadar başarılı olduğuma/madığıma bigözatarsanız sevinirim.
Siz buraya aynı dosyayı koymuşsunuz. Benim yaptığım değişiklik yok maalesef. O yüzden "Nekadar başarılı olduğuma/madığıma bigözatarsanız sevinirim." bu olayı gerçekleştiremeyeceğim
İkinci olarak son eklediğiniz dosyada, form aktif olduğunda "Yeni Kayıt" butonuna basarsanız, "Kayıt" butonu aktif oluyor. Yani sizin sorduğunuza göre bir sıkıntı yok.
Diğer türlü olayı kendiniz çözmeniz açısından şöyle ifade edeyim.
Kod bölümüne girip, Ctrl + F yapın. Butonunuzun ismini yazıp enterleyin. Yani Excel sayfalarında yaptığımız gibi bi arama yapınız. Bildiğiniz üzere False değeri butonu kilitliyordu. Butonunuzun False olan özelliğini bulduğunuz yer, sıkıntı yaşadığınız yerdir. Gerekli düzeltmeyi yaparsınız.
şuan önceki-sonraki kayıt çalışıyor yalnız sayfa1 in bilgileri geliyor sadece sayfa2nin bilgileri görünmüyor ve ara-düzeltte biproblem var. Dosyayı yolluyorum..bbkblrsnz..
Aslında ARA/DÜZELT butonunda HATA YOK. Hata görmenizin sebebi Sayfa1 ile Sayfa2'deki Sıra No'ların tutmaması. Sayfa1'de var olan bir sıra numarasının Sayfa2'de olmaması yani.
Olayın özetine ve çözümüne gelirsek
Sayfa1'deki Sıra No'ları aynen Sayfa2'deki Sıra No hanesine yerleştirirseniz problem çıkmaz.
Sn sertkaya,
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim, sıra numaralarını değiştirdim sorun ara/düzelt değil zaten önceki-sonraki kayıt butonları ve ilk-son kayıt butonları, yani genel anlamda programa bibabkarsınız ben değişiklik yaptım size yolluyorum. teşekkürler..
Sizin karşılaştığınız problem nedir ? Yani sizde ortaya çıkan problem nedir ? onu yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Sn Sertkaya,
karşılaştığım problem şu: önceki kayıta 2 kere tıkladığımda direkt son kayıt diye bir label çıkıyor halbuki diiil, ilk kayıta tıkladığınızdada yada son kayıta tıkladığınızda doğru yere götürmüyor vede önceki ve sonraki kayıt buonları sorunsuz çalışıyormuş gibi göründünse de aslında excel sayfa2 deki bilgileri getirmemekle beraber yanlış bilgileri yanlış yerlere getirebiliyor. Benim için bikez daha bakabilirseniz sevinirim yardımınız için teşekkürler. Dosyayı yollamıyorum çünkü aynı dosya bideğişiklik yok.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.