Yıllara Göre İzin Bilgilerini Getirme

iplikci_80

Altın Üye
Katılım
29 Kasım 2007
Mesajlar
1,110
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
EK'te ki çalışmanın İZİN Sayfası O5 hücresindeki yıla göre bu sayfadaki N8, O8, P8 hücrelerinden itibaren değerleri kendiliğinden doldurma hususunda yardımlarınızı rica ediyorum. Örneğin İZİN Sayfası O5 değeri 2011 olduğu için N8, O8, P8 hücrelerindeki gibi, O5 değeri 2012 olsaydı N9, O9, P9 hücrelerindeki gibi.
 

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sırasıyla, Başlangıç Tarihi - Bitiş Tarihi - Gün için formülleriniz
=DÜŞEYARA($O$5;YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$P$24);5)
=DÜŞEYARA($O$5;YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$P$24);6)
=DÜŞEYARA($O$5;YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$P$24);7)

Üsttekiler hatalı olmuş. Bunları deneyin.
=İNDİS('YILLIK İZİN'!$N$8:$N$24;TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA((YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)=$O$5);0)*(SATIR('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)))-7)
=İNDİS('YILLIK İZİN'!$O$8:$O$24;TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA((YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)=$O$5);0)*(SATIR('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)))-7)
=İNDİS('YILLIK İZİN'!$P$8:$P$24;TOPLA.ÇARPIM(EĞERHATA((YIL('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)=$O$5);0)*(SATIR('YILLIK İZİN'!$J$8:$J$24)))-7)
 
Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
"Sayın @NextLevel cevabınızı denedim fakat #DEĞER! hatası alıyorum."

Dizi formülüdür. Ctrl+Shift+Enter ile gireceksiniz
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ben almıyorum. Sağdaki formüller hücrenin içindeki çalışan formülleri gösteriyor. Yukarıdaki mesajda belirttiğim formüller
Siz bence dizi formülü oluşturamadınız

224482
 

iplikci_80

Altın Üye
Katılım
29 Kasım 2007
Mesajlar
1,110
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Sanırım yanlış anlaşılma var. Ben İZİN sayfasındaki bilgileri YILLIK İZİN sayfası N, O, P sütunlarına getirmeye çalışıyorum.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sanırım yanlış anlaşılma var. Ben İZİN sayfasındaki bilgileri YILLIK İZİN sayfası N, O, P sütunlarına getirmeye çalışıyorum.
Hem de çok =)
Şunları sorayım o zaman,

1. İzin sayfasındaki O5 hücresindeki yıl sayısına göre, yine izin sayfasında yazdığımız tarih ve günleri N-O-P sütunlarına ilgili satıra işleyeceğiz. Ben bunu şöyle mi anlamalıyım. İzin sayfasıa formu doldurunca, hangi yıla aitse o yıla yazsın ama diğerlerini silmesin? Örneğin O5 2011 ise N8-P8 aralığını doldursun, sonrasına O5e 2012 yazınca, N8-P8 silinmeden N9-P9 aralığına yazsın.

2. Bu isteğiniz makroyla olacak farkında mısınız?

3. Makroyla olacaksa, hangi durumda bu makro çalışsın? İzin sayfasında bir butona basınca mı? İzin sayfasından çıkıca mı? Dosya kapatılırken mi? Print edilirken mi?

4. Ayrıca Yıllık izin S:Z sütunlarında çeşitli tarih ve sayılar var. Hatta J-K-L sütunundaki değerleriniz hep Y6 hücresini referans almış. Buna gerek var mı?
 

iplikci_80

Altın Üye
Katılım
29 Kasım 2007
Mesajlar
1,110
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
İzin sayfasındaki O5 hücresindeki yıl sayısına göre, yine izin sayfasında yazdığımız tarih ve günleri yıllık izin sayfası N-O-P sütunlarına ilgili satıra işleyeceğiz. Hangi yıla aitse o yıla yazsın ama diğerlerini silmesin? Örneğin izin sayfası O5 2011 ise N8-O8-P8 aralığını doldursun, sonrasına izin sayfası O5 e 2012 yazınca, N8-O8-P8 silinmeden N9-O9-P9 aralığına yazsın. Makroyla da olabilir, izin sayfasındaki elle girdiğim O5 hücresindeki yıl doluysa ve ayrıca 4 maddedeki hücreleri dikkate alınmasın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyanızı biraz düzelttim. Formül, fonksiyon ve kod ilave ettim. Formülleri değiştirdiğim ya da eklediğim hücreleri Açık Maviye boyadım ki göresiniz.
İzin sayfasına O5 in altına bir buton koydum, basınca tabloya işleyecek
 

Ekli dosyalar

iplikci_80

Altın Üye
Katılım
29 Kasım 2007
Mesajlar
1,110
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
İlginize teşekkür ederim.
 
Üst