Yıllık İzin Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Istarçalı;273609' Alıntı:
Sayın erkankamilonas,
tespitiniz yerinde..
Lakin bu konuda pek iyimser değilim. Yani yapılacağı konusunda..
Teşekkürler.
Sayın Istarçalı programı test ettinizmi? geri dönüş olmadıda. Bence kural tartışması yaptığınız kadar test tartışması da yapmalısınız. Bu program sizin aradığınız kuralları tamı tamına uyguluyor bilesiniz.
Yalnız bir takvim kullanmanız gerekecek bildiğiniz bir hesap.
Sayın veyselemre nin yardımları olmuştu ben bu dosyayı hazırlarken kendisine bu vesileyle teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Sayın kelkitli,
Dosyanızı deneme fırsatım da yeni oldu. Lakin istediğim işlemi yine yapmıyor.
Sadece denediğim küçük örneği söyleyim.
İşçiyi 17.05.2008 günü yıllık iznine çıkardım.
Bu işçi sadece 3 gün izin kullanacak.
Kanunen bu işçinin izninin;
biteceği gün 21.05.2008,
işbaşı günü 22.05.2008'dir.
Sizin çalışmanızda birer gün öncesine atıyor. Sanırım Pazar olayını düzenlemişsiniz ama resmi & dini tatilleri hesaba katmamışsınız. Benim sorunum da resmi & dini tatiller ile alakalı..
Resmi & dini tatiller, yıllık izin gününden sayılamaz. Bu zamana denk gelen izin süreleri resmi & dini tatil günleri kadar ötelenir.
O yüzden yapılamayacağını düşünüyorum artık.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sayın Istarçalı iyi akşamlar,
Bayramların olduğu sayfaya veri girişlerini güncellemedim, sanırım güncellenince doğru hesaplayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Bayram ve Özel günler yıllık olarak bir kereye mahsus Sayfa1 e girilmesi gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Ayrıca, sayın kelkitli;
Ne kötü yanımı gördünüz ki, mesajınıza iğneleyici bir cümle ile başlamışsınız? İnsanların kendini savunması, bildiği doğruları yazması ne zamandır yanlış oldu?
Birilerinin zevkine ters gelecek diye, acaba arkadaşlar yanlış algılarlar mı? diye düşünmem, bildiğim doğruları yazarım.
Mesleğim gereği; her zaman yasadan ve kanundan yana olmuşumdur. Yanlış, kanuna aykırı bir işlem varsa bunu yazmaktan çekinmem. Büyük bir şirkette çalışmak yanlışlığı bilmemek demek değildir.
Sırf bu yüzden mesajlarıma cevap verilmeyecekse, sağlık olsun. Elimden gelen başka da birşey olmaz. Yardım edenden de, etmeyenden de Allah (C.C.) binlerce kez razı olsun.
Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Bayram ve Özel günler yıllık olarak bir kereye mahsus Sayfa1 e girilmesi gerekiyor.
İlk mesajımı yazdıktan sonra ben de farkettim. Aceleci olduğum için kusura kalmayın. Diğer tüm durumları da test edip sonucu yazacağım. Allah(C.C.) razı olsun. Umarım tam istediğim gibi çıkar.. Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Yok yok ben kötü yanınızı eleştireyim diye demedim sadece bazen de ben latife yapabilmeliyim izniniz olur değilmi. Kırılma olurmu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Kusura kalmayın, başka kişilerden latifeme ters bir cevap alınca bende etkisinden kaldım sanırım..
Dosya tüm denemelerimde başarılı sonuçlar verdi. Yalnız bu yazılmış KTF'yi formül olarak nasıl kullanabilirim bunu başaramadım.
A1 'de izin başlangıç Tarihi
B1'de gün sayısı var.
İzin Bitiş ve İşbaşı Tarihlerini Formülize ederek nasıl bulacağım?
Teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Merhaba, Sayın Istarçalı ekli dosyada I sütununu inceleyiniz.
Bu ktf yi Sayın Evren Gizlen hazırlamıştı.

Son düzenleme:

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Mesleğim gereği; her zaman yasadan ve kanundan yana olmuşumdur. Yanlış, kanuna aykırı bir işlem varsa bunu yazmaktan çekinmem. Büyük bir şirkette çalışmak yanlışlığı bilmemek demek değildir.
.
Ne yanlışı,

İş kanunu Vardiyalarda hafta tatili uygulaması maddesine bakınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Sayın kelkitli, benim istediğim olayı tek hücrede çözmek.
Yani
A1'de izin başlangıç tarihi olacak,
B1'de gün
C1'de bitiş
D1'de işbaşı..
Aynen sizin programdaki gibi.
Lakin ben işi formül ile çözmek istiyorum.
Alakanıza teşekkürler..
Saygılar..

İstediğiniz bu şekilde olabilir mi?
Bayram tatillerini 2008 yılına göre düzenlerseniz istediğiniz sonucu alabilirsiniz gibi geliyor.
İyi çalışmalar dileklerimle...

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
25 nolu mesajda konuyu siz tekrar gündeme getiriyorsunuz sonra uzatmayalım diyorsunuz. Sayın kelkitli olan dialogunuzda benim ne alakam var.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Ali bey,
Çünkü haksız yere bana laf edip, saygısızlıkla itham ettiniz bu da benim zoruma gitti.
Sayın kelkitli'de aynı nedenlerle bana bir latife yapmak istemiş ben yanlış anladım ve konuya binaen yorum yaptım.
Bu durum ile ilgili son mesajımdır.
Size kırgınlık verdiysem özür dilerim.
Hakkınızı helal ediniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın yurttaş.. Son eklediğiniz dosyada da yanlış hesaplıyor ne yazık ki. :(
Sayın kelkitli, benim istediğim olayı tek hücrede çözmek.
Yani
A1'de izin başlangıç tarihi olacak,
B1'de gün
C1'de bitiş
D1'de işbaşı..
Aynen sizin programdaki gibi.
Lakin ben işi formül ile çözmek istiyorum.
Alakanıza teşekkürler..
Saygılar..
Ekteki dosyayı ben kontrol ettim. Girdiğim tarih ve ve izin gün sayısında doğru sonuçlar üretti.

Siz de deneyin. Hatalı sonuçlar çıkarsa, hangi tarihlerde çıkıyor onları belirtirseniz, nerede hata yaptığımızı görüp düzeltme yoluna gidebiliriz.

"Yanlış hesaplıyor." "yine olmadı" gibi yanıtlar verirseniz, hatamızı bulamayız.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
Sayın yurttaş,
Dosyanızda formül olması güzel. İşime yarıyor ama izin bitiş tarihi yok. :(
Yani iznin bittiği tarih ve işbaşı tarihini ayrı ayrı istiyorum. (Cumartesi biten bir izinde Pazartesi işbaşı olması gerektiğinden)
Sayın kelkitli'nin örneğinde de olayı çözdük. Önceki mesajlarımızda bunu görebilirsiniz. Ama orada da kodlarla yapılmış, kendime uyarlayamadım.
Önceki mesajımda da tam olarak ne istediğimi açıkça belirttim. Eğer bu yönde yardım ederseniz müteşekkir olurum.
Saygıyla..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
English
İstediğiniz bu şekilde olabilir mi?
Bayram tatillerini 2008 yılına göre düzenlerseniz istediğiniz sonucu alabilirsiniz gibi geliyor.
İyi çalışmalar dileklerimle...
Telekkürler size de..
Lakin tam olarak bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın yurttaş,
Dosyanızda formül olması güzel. İşime yarıyor ama izin bitiş tarihi yok. :(
Yani iznin bittiği tarih ve işbaşı tarihini ayrı ayrı istiyorum. (Cumartesi biten bir izinde Pazartesi işbaşı olması gerektiğinden)
Sayın kelkitli'nin örneğinde de olayı çözdük. Önceki mesajlarımızda bunu görebilirsiniz. Ama orada da kodlarla yapılmış, kendime uyarlayamadım.
Önceki mesajımda da tam olarak ne istediğimi açıkça belirttim. Eğer bu yönde yardım ederseniz müteşekkir olurum.
Saygıyla..
Herhalde şimdi olmuştur.

.