• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenen Değer

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba

Aynı sütunda (A:A) yinelen değerler var. 3 ya da daha fazla tekrar eden değerlerin renklenmesi istiyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler

Merhaba, A sütununu seçip resimde belirttiğim Yinelenen Değerleri seçiniz.
236982

Bu formül ile 2 tane aynı değeri de renklendiriyor. Benim istediğim 3 veya daha fazlası için...2 tane aynı değeri renklendirsin istemiyorum.

A sütunu seçip,

Koşullu Biçimlendirme \ Yeni Kural
236984

Resimde belirttiğim seçeneği seçip formül çubuğuna =EĞERSAY(A:A;A1)>=3 formülünü yazınız ve Biçimlendir bölümünden renk seçiniz
236985

Bunu denedim fakat formülü yazarken hata yaptım sanırım. Teşekkürler yardımlarınız için

merhaba 3 ayrı tablo ve bu tablolarda 3 kere yenilenenler farklı renk 2 kere yenilenen farklı renk nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

Burada yinelenme durumu için her sütun kendi içinde mi değerlendirilecek? Ayrıca sadece isim üzerinden mi tekrarlanma durumu kontrol edilecek?

BEHER için örneklersek 3 sütunda tekrar ediyor. 3 tekrar eden ürün diye mi baz alınacak?

Deneyiniz.

A3:E12 aralığınız seçiniz ve koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayınız. Dilediğiniz rengi seçip işlemi tamamlayınız.

=TOPLA.ÇARPIM(--($A$3:$Q$12=$B3))=3

Sonra aynı aralık seçili iken yeni koşul diyerek bu sefer aşağıdaki formülü uygulayınız.

=TOPLA.ÇARPIM(--($A$3:$Q$12=$B3))=2

Diğer aralıklar içinde bold (koyu) olarak ifade ettiğim adresleri revize ederek aynı işlemi tekrar ediniz.

Geri