• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#YOK hatası

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyada arama yaptığım hücrelerde #YOK hatası veriyor. Bunu nasıl giderebilirim? Araştırdım ama bulamadım.

Yazdığım formüller, aranan doğru değerleri bularak, ilgili hücreye yazıyor. Kahverengi ile renklendirdiğim bilgiler buunan doğru değerlerdir ve formül çalışıyor.

Örnek: Sağdaki tablonun mavi alanındaki bilgiler değişkendir. Duruma göre elle değiştirilebiliyor. Mavi alandaki değerleri, alttaki arama yapan hücreler kendi satırındaki soldaki tablonun yine aynı satırında arayıp, varsa bu değeri yazıyor.

Kullandığım formüldeki "ara" komutundan mı kaynaklanıyor acaba? Başka arama komutlarını da denedim; yine "#YOK" hatası verdi.

Kullandığım formül:
=EĞER(ARA($I$2;$C3:$G3)=$I$2;$I$2;"")

Ekli dosyalar

Eğer kesin olarak o değeri arıyorsanız Ara formülü doğru sonuç vermiyormuş. Eğer dizide yoksa ondan küçük en büyük değeri alıyormuş. Aranan değer en küçükten daha küçükse Yok hatası veriyormuş.

düzeltmek için aşağıdaki formülü kullanın:

=EĞER(EHATALIYSA(ARA(I$2;$C3:$G3));"";EĞER(ARA(I$2;$C3:$G3)=I$2;I$2;""))

Yusuf44 ilginize ve yardımınıza çok teşekkür ediyorum. Bildirdiğiniz şekilde denedim oldu.
Artık #YOK mesajı gelmiyor.

Ama hücrelerin sol üst köşesinde yeşil renkli hata işareti var. Arama formülündeki yeşil işaret, #YOK mesajı vermese de, formülde hata olduğunu gösterir. Bu yatay aramayı bir çok farklı formül ile denedim; ama hep hata verdi.

Formülün doğrusunu bulmak, kural olarak daha uygun olur diye düşünüyorum.

Araştırmaya devam... :) :)

Bildiğim kadarıyla o yeşil işaret hücredeki formülün komşusundaki formüllerden farklı olduğunu gösteriyor. Aynı sütunda ya da satırda olan formüllerin aynı olması gerektiği düşüncesiyle yapılmış. Altındaki-Üstündeki ; Sağındaki-Solundaki aynı formüllü olursa o işaret çıkmıyor galiba.

Excel help menüsünde hatalı formül olan hücrelerde yeşil çıkıyor diye hatırlıyorum. Ama yine yeşil işareti yeniden bulup, okuyacağım.

İlginize tekrar çok teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar arkadaşım.

Merhaba,

Formülde yapmak istediğinizi anlamadım fakat yeşil olan hata denetiminin sadece hata değeri üreten formülde olmaz.

Örneğin hatalı olmayan formüllerde de bu ibare vardır. Nedeni ise; formül ugyulanan hücrelerdeki kilitleri kaldırdığınız ve de sayfayı korumaya almadığınız için excel sizi uyarır. Eğer bu hatayı almak istemiyorsanız, sayfayı koruma altına alın yada bu alanı seçip, hücre biçimlendirmeden/koruma bölümüne girerek kilitli seçeneğini işaretleyin, başka bir seçenekte, excel seçenekleri bölümünden "hata denetimi" bölümünde ( bu bölümü incelemenizi tavsiye ederim. ) "formül içeren hücrelerin koruması kaldırılsın" seçeneğindeki işareti kaldırın.

Ömer kardeşim merhaba,

Hücrelerden kilit ve korumayı kaldırarak denedim. Yeşil uyarılar kayboldu.
Ayrıca, hücreler kilitli ve korumalı iken, sayfa korumasını aktifleştirdim; yine yeşil uarılar kayboldu.

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca, formülde yapmak istediğim;
Formülün olduğu hücrenin hemen üstündeki hücredeki rakamı, soldaki satırdaki hücrelerde aramak.
Aranan rakam bulunursa, bulunan rakamı formülün olduğu hücreye yazmak.

Geri