yüksek verili dosyalarda formül kullanımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
örnek dosyasınıda ekliyorum şimdi o tabloda yatay şekilde 1.satırda ürün kodları var E sutununda da müşteri kodları var sayfa ikide ürün kodunu sonra müşteri kodunu tarasın daha sonra sayfa ikide ciro karşılığını versin yanlız bu işlem muazzam bir satır sayısı olan dosyada yapacağı için işlemi inanılmaz derecede uzatyor çoklu topla ve topla.çarpım denedim fakat ikisindede çok fazla zaman alıyor işlemi bitirmesi yaklaşık 1saat sürüyor 1200satırlık bir veri var sutun sayısıda göreceğiniz üzere çok fazla bunu daha kısa zamanda yapabilecek bir formül ya da farklı bir yöntem varmı yardımcı olursanız sevvinirim iyi çalışmalr.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğer müşteri kodu E sütununda bir kez geçiyorsa (yani bir müşteri kod'una ait tek satır varsa) ve her ürün ürün kodu 1. satırda bir kez geçiyorsa;
Sayfa2 de C2 hücresine;

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(icmal!$1:$65536;KAÇINCI(A2;icmal!E:E;0);KAÇINCI(Sayfa2!B2;icmal!$1:$1;0)));"";İNDİS(icmal!$1:$65536;KAÇINCI(A2;icmal!E:E;0);KAÇINCI(Sayfa2!B2;icmal!$1:$1;0)))

Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.

Not:denemeyi ofis 2003 de yaptım. Siz 2007 de çalışacak ve verileriniz formüldeki adreslerden fazla ise gereken değişikliği kendi versiyonunuz üzerinde yapın.

İkinci alternatif;
Eğer müşteri kodu E sütununda birden fazla ise o zaman "crywolf-örnek1" uygulamasını deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
muygun üstadım çok teşekkürler yardımın için üzerinde uğraşmışsın allah razı olsun ama istediğim gibi olmamış söyle yani ya da ben anlatamadım sayfa 2 deki veriler sabit müşteri kodu ürün kodu ve cirosu yani atıyorum 100 nolu müşteri 101 nolu üründen 12tl lik satmış sayfa 2 ye bu verileri sabit olarak yerleştiriyorum. benim istediğim icmal kısmında (e sutunundaki kodlar 1er defa geçiyor icmal de)müşteriyi bulsun sonra o müşteri icmal sayfasında yazan ürünlerden hangisini ne kadar satmışsa altına yazsın inşallah bu sefer anlatabilmişimdir yani benim formülüm icmal sayfasında j4 den başlıyor formül var ama verileri arayıp bulması 1saati aşkın süre alıyor onu kısaltmak için bir yöntem istiyorum ya da formül

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Siz veri girişlerini Sayfa2 ye yapıp icmal sayfasına bu verilerin atılmasını mı istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
evet üstadım sayfa ikiye ben hazır bir yerden rapor yapıştıracağım yani sayfa ikideki verileri icmal de yazmasını istiyorum SATILAN ÜRÜNÜN CİROSUNU SATILAN ÜRÜNÜN ALTINA SATAN MÜŞTERİNİN KARŞISINA

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Veri çokluğuna göre ne kadar yavaşlama olacak bilemem ama dizi formülü biraz daha hızlıdır.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
süpersin üstadım çok teşekkürler icmal kısmında 1900satır 393 sutundan oluşuyor çok hızlı yapıyor ya çoketopla veya topla.çarpıma göre ama tabi formülü çözemiyroum :)sadece kopyala yapıştır yapabiliyorum:) ilerleyen azamanlarda artı çözebilirim inşallah.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
ya neden olmuyor sadece formülü alıp çalışma sayfasına kopyaladım hızlıca aşağı saa sola yaptım işlem hemen oldu sonra formülü yapıştırdığım dosyama göre ayarladım ama bir tülrü değer gelmiyor:(

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Dizi Formülü:
1-formülünü oluşturun.
2-formülde iken Formülü CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak aktive edin.
Bu işlem sonucunda
=eğer(vs..vs) olan formülünüz
{=eğer(vs..vs)} şeklinde {} parantezleri arasına girecektir.
İyi çalışmalar.

Alternatif olabilir mi,

1. formülü girin
2. f2'ye basın
3. ctrl, shift, enter'a basın

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam allah senden razı olsun daha denemedim sadece yazınızı okudum şimdi denemeye çalışacağım ama bu formülün anlamı nedir yani dizi formülü neyi ihtiva eder nerelerde kullanılır bunun hakkında bir iki satır yazarsan sevinirim teşekkürler hemde çok çokkkk.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Dizi formülleri for next döngülerine benzer.
Bununla ilgili sitede arama yaparsanız yeterince döküman ve örneğe ulaşırsınız. Ayrıca excelin yardım menüsündende faydalanabilirsiniz.
Ekteki döküman
http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HA010228458.aspx
sitesinden alıntıdır.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar