Bence dosyanıza veri ekleyerek güncelleyin. Ve dosyanıza eklediğiniz verilere göre oluşmasını istediğiniz sonuçları ekleyin. Bu şekilde daha hızlı sonuca gidebilirsiniz.
Korhan hocam formülde bir sorun yok ... formül düzgün çalışıyor. Benim sorunum formülü çok uzun bir alana kopyalıyacağım. Dolayısıyla o formülün arama yaptığı alan adresi
y5:ab16.... y17:ab28.....y29:ab40 şeklinde gitmesi gerekirken
normal bir kopyalamada
y5:ab16.... z5:ac16.....aa5:ad16 şeklini alıyor...
bende diyorum ki... y ve ab sabit kalmak şartıyla
kulağından tutup sağa doğru kopyaladığımda formülde sadece satır numaraları nasıl sabit aralıklarla artırılabilir.. Çözemediğim mevzu bu.
Neden sürekli formül üzerinden konuyu açıklamaya çalışıyorsunuz. Formülü bir kenara bırakıp yapmak istediğinizi açıklarsanız belki daha pratik bir formül önerebiliriz.
Ömer hocam izah etmek boynumun borcu oldu artık.. En kısa sürede örnek bir tablo hazırlayıp sunucam size. Sadece el yordamıyla düzeltmenin yorgunluğu değil hata olasılığını da elimine ediyor bu formül. Bu arada bu denli excel bilgisine sadece hayran kalınır. Sizin nazarınızda tekrar hem adminlerimize hem uzmanlarımıza bir kere daha teşekkür ederim. Bilgilerinizi tecrübelerinizi bu denli alçakgönüllükle paylaştığınız için. Bu site gerçekten bence abartısız söylüyorum Türkiyedeki ( türkçe olduğu için) en faydalı sitelerden biridir. İnanılmaz bir emek ve bilgi paylaşımı var.
Örnek dosyayı da en kısa sürede sunacağım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.