• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yuvarla fonksiyonu ile etopla fonksiyonunu birlikte kullanma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba;

A1 ile A10 hücresini etopla fonksiyonu ile topladıktan sonra kuruş hanelerini yuvarla fonksiyonu ile yuvarlama istiyorum.
A11 hücresinde hem toplama hem yuvarlama yapmalı.
A1 hücresinin içindeki değer 15,85645 gibi. Fakat toplamda görmek istediğimiz 150,85000 olmalı.
Belki basit bir şey ama yapamadım.
Yardım eder misiniz ?

A11 hücresine uygulayın... yalnız ETOPLA koşulu nedir ?
Kod:
=AŞAĞIYUVARLA(BİRLEŞTİR(BİRLEŞTİR(BİRLEŞTİR(SOLDAN(TOPLA(A1:A10);BUL(",";TOPLA(A1:A10))-1);0);",";PARÇAAL(TOPLA(A1:A10);BUL(",";TOPLA(A1:A10))+1;100))*1);2)

Son düzenleme:
Merhaba
A sütunundaki değerlerden, K1'e eşit olanlarının satırındaki B sütunu değerlerinin yuvarlanmış halini toplar.
Deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10=$K$1)*(YUVARLA($B$2:$B$10;2)))

Merhaba
A sütunundaki değerlerden, K1'e eşit olanlarının satırındaki B sütunu değerlerinin yuvarlanmış halini toplar.
Deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$10=$K$1)*(YUVARLA($B$2:$B$10;2)))

Veya

Kod:
  =TOPLA.ÇARPIM(($R$3:$R$6=$S$3)*(TAMSAYI($T$3:$T$6*100)/100)) [/QUOTE]

A11 hücresine uygulayın... yalnız ETOPLA koşulu nedir ?
Kod:
=AŞAĞIYUVARLA(BİRLEŞTİR(BİRLEŞTİR(BİRLEŞTİR(SOLDAN(TOPLA(A1:A10);BUL(",";TOPLA(A1:A10))-1);0);",";PARÇAAL(TOPLA(A1:A10);BUL(",";TOPLA(A1:A10))+1;100))*1);2)

Merhaba;

Formülünüzü denedim ama olmadı. Hatalı sonuç döndürüyor. Etopla değil topla :)

neye göre olmadı ?
dosyanız ektedir bende oluyor bakınız... yazdıklarınıza göre yapıldı.

Ekli dosyalar

Öncelikle eğer ETOPLA formülünden bahsediyorsak #2 nolu mesajda da belirtildiği üzere ETOPLA şartını bilmemiz gerekiyor. İkinci olarak ise siz örnek dosya paylaşmadığınız müddetçe muhtemelen sonuca ulaşamayacağız çünkü tam olarak ne istediğinizi ve neye göre nasıl bir sonuç elde etmek istediğinizi anlamamız maalesef mümkün değil.

Bir örnek dosya paylaşın ve "şu nedenden dolayı şu hücrenin şu sonucu vermesini istiyorum" şeklinde isteğinizi belirtin.

Bu mu yani?

=YUVARLA(TOPLA(A1:A10);2)

Dünden beri merak ediyorum, acaba farklı bir şey mi var da bu formül önerilmiyor ya da kullanılmıyor diye.

Çok basit bir şey olduğunu biliyordum ama bir türlü yapamadım. Basit olduğunu düşündüğüm için de dosya eklemedim anlattım.
Fakat dosya eklemek lazımmış :)
Teşekkür ederim. İlgilenen herkese...

Merhaba;

A1 ile A10 hücresini etopla fonksiyonu ile topladıktan sonra kuruş hanelerini yuvarla fonksiyonu ile yuvarlama istiyorum.
A11 hücresinde hem toplama hem yuvarlama yapmalı.
A1 hücresinin içindeki değer 15,85645 gibi. Fakat toplamda görmek istediğimiz 150,85000 olmalı.
Belki basit bir şey ama yapamadım.
Yardım eder misiniz ?
@cavanoos bey; bu muydu istenilen 1 nolu mesajı detaylı okurmusunuz yoksa bizlermi sorulan soruyu gereğinden fazla önemsiyoruz
A1 hücresindeki 15,85645 rakamın 150,85000 olması gerektiğini yazmışsınız,çözmeye ugraşmışız ama gel gelelimki siz eksik bir şey yazmamış tam anlatım lı yazmışsınız ama bizler kafamıza göre uydurmuşuz olayı cereyan ediyor .. kolay gelsin

@cavanoos bey; bu muydu istenilen 1 nolu mesajı detaylı okurmusunuz yoksa bizlermi sorulan soruyu gereğinden fazla önemsiyoruz
A1 hücresindeki 15,85645 rakamın 150,85000 olması gerektiğini yazmışsınız,çözmeye ugraşmışız ama gel gelelimki siz eksik bir şey yazmamış tam anlatım lı yazmışsınız ama bizler kafamıza göre uydurmuşuz olayı cereyan ediyor .. kolay gelsin

Sizi yorduğum için özür dilerim. Dosya eklemek lazımmış :(

Geri