aynı hücreleri boyayarak belirleme?

Excel Vers. ve Dili
xxx
Sevgili mami olmadııı ama olmadı yaaaaaaaaa........verdiğim örnekte a1 a2 123 tü ama benim listem böyle değil a bölmesinde numara var b de isim sıraladığımız zaman aralarda birsürü tek tek isim oluyor çiftler serpiliyor içinden bulmak zorunda kalıyorum sonra boyamak zorunda kalıyorum.... Yani liste başlangıcından sonuna kadr bi formül varsa yapalım.....

Excel Vers. ve Dili
xxx
Ve ben 123 a1 a2 a3 hücresinden sadece a1 boyansın istiyorum bütün hepsi değil.......

Excel Vers. ve Dili
xxx
Mami bey ya lütfen bana dosya göstermeyin bana adım adım ne yaptığınızı söyleyin yeter allah rızası için yaaaaaaa a1 alarak formül neyse onuda yazacam ama formülü ben koşullu biçimlendirmeye yapıyorum...... Doğrumu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Sayın papatyam,

şimdi beni şaşırtınız

çözüm aradınız,çözümü yaptık.

Adım adım gösterin dediniz onuda gösterdik,siz ya önceki mesajı okumadınız yada okuyupta beceremediniz.

Ondan sonra yeter diyorsunuz bu beni şaşırtı.

İyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
xxx
Bu son yaptığınızı nasıl yaptınız adım adım söyleseniz bende yapsamda teşekkür etsem....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Önce işlem görecek hücreleri seçiniz,sonra menülerden Biçim,sonra KoşulluBiçimlendirme ardından açılan formdan sol tarafından açılır liste kutusundan formülü seçiniz.

Sağdan göndermiş olduğum formülü giriniz ve altında Biçime tıklayınız yeni açılan formdan Desenleri seçiniz oradan kırmızı rengine tamam deyiniz.Tekrar tamam ve olay bitmiştir.

Excel Vers. ve Dili
xxx
Yapamadım. Formül olmuyor a1 hücresinden a42 hücresine kadr olan çiftleri işaretlesin dediğim zaman nası bir formül gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
xxx
Arkadaşlar size yeni bir örnek gönderiyorum rakamlarıda barındıran
ve diğer gönderimlerdeki çözümlenmiş örnek dosyamı açtığımda formül göremiyorum görsem bişeye benzetecem....ama formülü yapamadım.......

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xxx
Makro kullanmayı bilmiyorum bu 1 2. Aynı hücrelerden sadece biri boyanacak .

Excel Vers. ve Dili
xxx
Bide bana yapıp göndermeyin önemli olan benim yapmam ama nasıl bi adım adım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın Necdet Yeşertener size konuyla ilgili linki vermiş,

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=427279&postcount=15

Sayın mami68 mesajında nasıl yapıldığını açıklamış,

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=427280&postcount=16

daha nasıl bir açıklama bekliyorsunuz.

Kısaca bende açıklamaya çalışayım.

Eklediğiniz son dosyayı açın,

A1:A100 aralığını fare ile seçiniz. ( buradaki 100 değerini genişletebilirsiniz yani verileriniz A5000 e kadar gidiyorsa A1:A5000 aralığını fare ile seçersiniz.)

Daha sonra Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünde girerek açılan ekrandan Koşu1 kısmından Formül seçeneğini seçin ve yandaki alana,

Kod:
=VE(EĞERSAY(A:A;A1)>1;EĞERSAY($A$1:A1;A1)=1)
formülünü yazın aynı ekranda ilen biçim butonuna basın açılan menüden desenler kısmından istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basın.

.

Excel Vers. ve Dili
xxx
ömer hocam olmuyor formül geçersiz herşeyi yapacam tamam da önemli olan förmül bana a1 hücresinden başlayarak a40 hücresine bi örnek förmül yazın lütfen sizin verdiğiniz förmülde geçersiz yanlış diyor yada ben yapamıyorum...lütfen a1 den a40 bir örenk förmül verebilirmisiniz......

Excel Vers. ve Dili
xxx
ömer hocam sizin girdiğiniz formülü girdim kabul ediyor fakat renklendirmiyor....
Acaba renk sarı seçtiğim için mi
yada seçmeden once veriyi sutna dönüştürden hücre bölme işlemi yaptığım için mi?
Ama olmuyorrrrrrrrrr