aynı hücreleri boyayarak belirleme?

Excel Vers. ve Dili
xxx
Mustafa bey sizinle polimiğe girmicem tekrar söylüyorum gönderdiğiniz dosyayı inceledim fakat 11 rakamına tıkladığım zman o förmülü yazmak yürek ister... Yazmammı gerekiyor madem öyle o förmülü gir dersiniz...bundan sonra yazmıcam bilen bi formül yazsın.

örnek a1 a2 aynı
a3 a4 aynı veri
a5 a6aynı veri

bu verilerden ben yanına a dan alıp b ye a1 a3 a5 kopyalamak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
dosyanizi ekleyin yaziyim formulunuzu forumulun buludugu bolumlerede aciklamalar yazayim daha anlasilir olucaktir..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Linki inceleyiniz.

Mükerrer (Çift) Kayıt Engelleme,Sayma Örnekleri

Konuyla ilgili birçok örnek bulabilirsiniz.

Yalnız dosyanızda 30 bin civarında veri varsa formül değil makro kullanmanız daha doğru olur. Yada Veri / Filtre Uygula / Gelişmiş Filtre menüsünden yapabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
xxx
Saolun teşşekür ederim artık ben inceliyorum bi yol buldum çok uğraşacam ama ne yapayım daha önce renklendirdiğimiz sutunların yanına c bölmesi gibi x koycam sonra otomatik filitremeyle o x leri ayır diyecem çünki çok baktım renk yok.. X ile bitsin dersem bütün hepsini ayırır...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
dosyayi tekrar eklemek istedim formulu yazmaniz gerekmiyor 11den sonraki hucrenin formulunu asagi cekin yeter ve a sutununa kendi verilerinizi yapistiriniz..

Ekli dosyalar

• 21.2 KB Görüntüleme: 15
Excel Vers. ve Dili
xxx
Mustafa bey ben förmülsüz bişey yapamıyorum dediklerinizden iannaın hiç bişey anlamıyorum...

Bu gün benim kahrımı çekenlere çok çok özellikle ömer hocama çok teşşekkür ediyorum.... En azından yepyeni birşey öğrendim akşama kdr buda bir gelişmedir...

Forma çok teşekkür ediyorum....

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
ugrasmamaniz icin ugrasiyorum inanin gonderdigim dosyadaki a sutununa kendi verilerinizi koyunuz.. c3`ude sag alt kosesinden tutup datalarinizin uzunlugu kadar cekiniz, cikan sonuclar sizin ayristirilmis verileriniz olacaktir..

Ekli dosyalar

• 18.7 KB Görüntüleme: 5

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Mustafa bey,

Öneri olarak kabul edin lütfen. Eğer çalışacağınız veriler 30 bin (bu veriyi Sayın papatyamm'ın mesajından yazdım ) üzeri ise benzersiz verileri formül ile alırsanız dosyada çalışmanız çok zor olur. Sayfada bir veri silmek isterseniz bile çok uzun süre bekleyebilirsiniz. Bu yüzden bu dosyada makro kullanmak en mantıklısıdır. Aslına bakarsanız makroyada gerek olmadan işi halledebilirsiniz.

Veri / Filtre Uygula / Gelişmiş filtre menüsünden benzersiz verileri listeleyebilirsiniz.

Sayın papatyamm,

Verdiğim linki incelediniz umarım, orada bu konu detaylı olarak işlenmiştir. Dosyanızda filtre uygulama en mantıklı olanıdır. Yalnız her seferinde filtre ile uğraşmak istemezseniz makro kullanmanız gerekir.

Ekte makroyla ilgili bir çalışma hazırladım.

Yalnız bu dosyayı çalıştırmadan önce boş bir excel dosyası açın Araçlar / Makro / Güvenlik ekranından Düşük(önerilmez) işaretleyerek tamam butonuna basın ve dosyayı kapatın. Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir kere yapmanız yeterli olur.

Daha sonra eklediğim dosyayı açın ve "sırala" butonuna basın.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xxx
Dediğinizi yapıyorum ama sadece ayırma işlemi yapoyor a hücresi üzerine benim istediğim onları b ye ayırması hatta yanında değer yazıyor ama çıkmıyor... Inanınki yapamıyorum...hatta ayı komple seçip sizin dosaynızın üzerine a1 kopyaladım kırmızı ayırdı çok güzel ama ben o ayrılan kırmızı renkleri b hücresine taşımak istiyorum...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
haklisiniz sayin omer fakat sayin papatyamm yaptigi seyin mantiginida bilmek istiyor bu konuda fonksiyon anlamak en rahat olani olacaktir ve sitedeki orneklerden en sadeside bu, haa tabiiki vba calistirmasi onun iyiligine olacaktir..

Excel Vers. ve Dili
xxx
Ben gelişmiş filtreyi bile doğru düzgün bilmiyorum... ömer hocam bana orda renklendirip ayırdığım kısmı nasıl başka bi hücreye kopyalayabilirim ? Gelişmiş filtrede adım adım söylermisiniz. Mesela liste aralığı diyor onu kendi otomatikmi atıyor biz mi girecez sonrasında ne yapmamız gerekiyor...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Benim eklediğim son dosyadan açıklayayım.

Gelişmiş Filtreyi açtıktan sonra ilk olarak,

"Başka bir yere kopyala"

seçeneğini işaretleyin, daha sonra,

Liste Aralığı bölümüne,

Sayfa1!$A:$A

yazın, dilerseniz bunları fare ilede yapabilrsiniz.

Ölçüt aralığını boş geçin,

Hedef bölümüne,

Sayfa1!$B$1

yazın, son olarak alt solda "yalnızca benzersiz kayıtlar" seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basın.

.

Excel Vers. ve Dili
xxx
ömer hocam dediğinizi yaptım ama bana subaşını 2 kez attı ben onu istemiyorum ben aynısından 2 tane liste içindeki verinin tekini kenara atsın istiyorum...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu istediğinizi yapıyor zaten. Verinin tamamen aynı yazılıp yazılmadığını kontrol edin.

Gelişmiş Filtre İle yapılan dosya ektedir.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xxx
Başvuru geçerli değil fakat ben sarı kırmızı her neyse o ayırma işlemini yapmadan yaptım..olmadı malesef...

Excel Vers. ve Dili
xxx
Ah hocam ah ya ben anlatamıyorum sorun bende ben hepsini kopyalasın demiyorum içinde aynı olan verileri ayıplasın diyorum..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek üzerinden gideyim.

1
2
2
3
4
5
1

bu verilerden B sütununa hangileri kopyalanması gerekiyor.

.

Excel Vers. ve Dili
xxx
1 den de 2 tane 2 den de 2 tane bir tanesi alınım yani 2 den bir 1 den bir alınıp b ye atılacak sürüklenecek itilecek ne derseniz artık...