Ev Kütüphanesi Arşiv ve Ödünç Kitap Takip Programım

Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın yeni54,

Tablo yapılarını tam incelemedim ama,

X kitabından kütüphanede toplam kaç adet olduğu,
kaç adetinin dışarıda olduğu -kimlerde olduğu-
şuan elimizde kaçtane kaldığı bilgilerine ulaşabiliyor muyuz?

içeride-dışarıda durumu buna göre şekillenmeli.
Kitaplar tablosuna adedi alanı koymadım. Düşüncem; bir kitaptan 1 den fazla olsa bile basım yılı, baskı sayısı, geliş kaynağı vb. bilgilerin farklılık gösterebilme olasılığı idi. Ayrıca kitap içi etiketi oluşturduğumuzda ayırıcı özelliğin kitap numarası olmasının daha doğru olabileceği aklıma geldi.

içerde-dışarda durumunu belirleyici bir yöntem bulabilirsek alanlardaki verileri saydırma-sorgulama yolu ile bahsettiğiniz tüm filtreleme işlemlerini yapabiliriz sanırım.. Bu kısım bence önemli, diğer arkadaşlarımız da fikirleri belirtirlerse, durumu netleştiririz..

bir okuyucu aynı anda kaç adet kitap alabilir? Veya aynı anda kaç adet aynı tür kitap alabilir?
Buna nasıl bir sınırlama ve kontrol mekanizması getirilmeli?

Artı olarak,
kitabı geç getirenler için ceza puanı, X ceza puanı alan okuyucu için kitap alımını kısıtlama nasıl olmalı? (olmalı mı?)
Benim düşüncem, böyle bir kısıtlama olmaması yönünde. Kitaplık sahibi, kitap çıkışı yaparken, okuyucunun elinde olan kitapları ve daha önce aldığı kitapları ne kadar zaman içerisinde getirmiş, bunları görüp kısıtlamayı kendi insiyatifine bırakabiliriz..


kitap kütüphaneye nasıl geldi. Bağış yolu mu? Parayla mı alındı? Bunlar takip edilmeli mi?
Bu konu ile ilgili tabloda "nasıl sahip olundu?", "sahip olunma tarihi" ve "ne kadar ödendi?" adında alanlar var. Ama sizinde belirttiğiniz gibi, "bunlar takip edilmeli mi?"; bence zararı olmaz..

eksik kitap listesini, kaç adet alınmalı bilgileri takip edilmeli mi?
Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Kafamda canlandıramadım..



İncelemelerinizin sonucunu merakla bekliyorum..

Selamlar..
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
Kitaplar tablosuna adedi alanı koymadım. Düşüncem; bir kitaptan 1 den fazla olsa bile basım yılı, baskı sayısı, geliş kaynağı vb. bilgilerin farklılık gösterebilme olasılığı idi. Ayrıca kitap içi etiketi oluşturduğumuzda ayırıcı özelliğin kitap numarası olmasının daha doğru olabileceği aklıma geldi.
Aynı anda aynı kitaptan 10 tane aldığımızı düşünürsek, hepsinin özellikleri aynı olur diye düşündüm. yanlış da olabilir. Her kitabı ayrı olarak işlediğimizde, 10 kitaptan 8 ini verdiğimizde elimizde 2 tane kaldığını bulabilecek miyiz?

Eksik kitap listesinden kastım şu idi: Kütüphanede olmayan ama X kitabı var mı diye sorulan kitaplar. İstek oranına göre belkide bu X kitabını bir şekilde kütüphaneye kazandırılabilmeli.

Genel olarak bir okul kütüphanesi canlandırmaya çalıştığım için bu tür sorular veya istekler çıkmış olabilir.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Ben şöyle düşündüm:

Diyelim 10 tane, tamamı aynı özelliklerde(kitap numarası hariç) kitabın 8'ini dışarı verdik. Çıkışta "çıkışı onaylıyor musunuz?", -evet dediğimizde, bu alandaki evetleri saydırıp-ayırıp dışardakileri ve içerdekileri tespit edebiliriz. Tabii bu durumda kitabı geri alırken o "evet"i "hayır"a çevirecek bir soru gerekiyor.. :)

Eksik kitap listesi konusunda haklısınız. Netleştirelim, diğer tablolardan ayrı bu durumla ilgili bir çalışma ilave ederiz(mi?).
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
kitap numarası hariç hangi ortak özelliklere göre saydıracağız?
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Tam olarak anlatamadım sanki..

Mevcut tablo yapısına daha önce belirttiğim olayı uyguladığım bir döküm formu ekledim. Bir bakın; aynı şeylerden mi bahsediyoruz acaba?
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,373
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar;
Kitaplar tablosuna, aynı kitaba ait sayısı da eklenmeli mi? Gerçi yukarıda bu konudan yeni54 tarafından bahsedilmiş .Sizin yaptığınız gibi aynı kitaptan birden fazla da olsa görünüyor, görünmeli de ama bu şekilde mi olmalı? Yukarıda yazdığınız üzere benim fikrim "adet" belirtilmeli.Yazarlar tablosunda neden yazar adı birincil anahtar? Diğerleri gibi yazar no birincil anahtar olsa olmaz mı?

Kategoriler, kitap türleri olarak ayrı tablolar olsa? Buna göre de yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi türe göre kitap bulmak, istatiksel veriler hazırlamak ve veri girdileri daha kolay olmaz mı?

Kitabın elde edilişi için ayrı tablo yapsak..

Kitap özetlerini girebileceğimizi hiç sanmıyorum, belki hazırda bulunan verileri kopyalayabiliriz ama bu çok gerekli gelmiyor bana.

Benim de şu an izlenimlerim bunlar.
Sayın Taruz, "tblKitaplar" isimli form dizaynınız çok hoş olmuş sade ve kullanışlı. Tablo yapılarınız da genel olarak şahsi düşünceme göre oldukça iyi olmuş, yukarıdaki önerilerim sadece doğruyu bulmak adına eleştiriye açık düşüncelerimdir. Sanırım artık aktif olarak yol alacağız.. Hayırlısı....
 

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Merhaba;

Birkaç gündür iş yoğunluğumdan mesajlara bile zor göz atabiliyordum. Bu yüzden yorum yazmakta geciktim. Özür dilerim.

Sayın Taruz;

Eklediğiniz her iki örneği de elimden geldiğince incelemeye çalıştım. (Gerçi bu aşamada, Sayın yeni54, beab05 ve sizin uygulama üzerindeki çalışma, fikir ve münazaralarınızı hayranlıkla izlemekten başka bir şey gelmiyor elimden). Bence çok güzel olmuş. Özellikle TblKitaplar bölümüne diğer bazı alanlarla birlikte “Düşünce-Eleştiri” alanı eklemeniz de harika olmuş. Gereken teknik tartışmalar da tarafınızdan yapılıyor zaten. Bu süreçte benim çok fazla katkı yapabileceğim bir şey yok aslında.

Ancak aynı kitabın birden fazla olması konusunda naçizane birkaç şey söylemek istiyorum:

Aynı kitaptan birden fazla olsa bile teknik özellikleri bakımından tek bir kitapmış gibi değerlendirilip, bu tek kitabın sayısını belirtecek bir alan eklesek bu uygun olur mu? Şöyle ki; örneğin Stephen King’in “Mahşer” adlı kitabından kütüphanede 6 adet var. Ve bunların hepsi aynı baskı sayısı ve tarihinde. Yani bu kitap 6 kopya olarak elimizde mevcut. Bu durumda bu kitabın adını ve özelliklerini girerek en sonda açılacak bir “Adedi” alanına bu aynı kitaptan kaç tane olduğunu yazabiliriz gibi geliyor bana. Her kitap için tutulacak kayıtta da bu alan olabilir. Böyle olmasının pek bir sakıncası yok gibi geliyor bana. Sanıyorum –anlayabildiğim kadarıyla- Sayın yeni54 ve beab05 ile bazı nüanslar dışında aynı düşünüyoruz.

Şimdi aklıma geldi de; ama bunun şöyle bir sakıncası da olabilir: 6 tane yazarı ve adı aynı kitabımız olduğunda, bunların 4 tanesinin bütün özellikleri aynı ama, kalan 2 tanesinin örneğin basım yılları farklı ise nasıl bir listeleme yapmak gerekecek? Belki de –ne olursa, nasıl olursa olsun- her kitaba (kitapların tüm özellikleri aynı bile olsa) farklı bir etiket numarası vermek daha doğru olabilir. Sizin de dediğiniz gibi, ayırıcı özelliğin kitap numarası olması daha yerinde bir çözüm olabilir.

“Özet” konusunda ben de Sayın beab05 gibi düşünüyorum. Bu konuda çok dertliyim ben. :) Eğer yanlış anlaşılmazsa bu konudaki fikirlerimi yazmak isterim: Zaten kitap okumayı çok fazla sevmeyen bir toplum olduğumuzdan kitap okumak yerine özet okumayı –hatta onu da okumamayı- tercih ediyoruz. Okullarda kitap özeti çıkarmak da amacından sapmış durumda. Benim oğluma öğretmeni bir kitabın özetini çıkarma ödevi veriyor. Oğlum o kitabı okumak yerine internetten o kitabın özetini bulup kopyalıyor ve öğretmenine veriyor. Çoğu zaman benim –kitabın tamamını okuyup kendisinin özet çıkarmasını geçtim, özetini bari okuması konusunda- zorlamalarım da yetersiz kalıyor. Gerçi bu yazdıklarım Sayın 1Al2Ver’in önerisiyle birebir örtüşmüyor ancak konu açıldığı için birkaç satır yazmak istedim. Ancak belki Sayın Taruz’un tasarımındaki TblKitaplar tablosundaki “Konusu” alanı “Not” veri türü yapılarak buraya birkaç satırla kitabın konusu yazılabilir. Sayın Taruz da bu konudan bahsetmiş zaten…

Yukarda da yazdığım gibi diğer konulardaki teknik tartışmaları (sorgular, ölçütler, fikirler v.s.) sadece hayran hayran okumaktan başka bir şey yapamıyorum. Yine her zamanki gibi hızlı okumak, çabuk düşünmek, anladığımı zannederek yorum yazmaya çalışmak ve uzun yazmak gibi özelliklerimden dolayı hata ve yanlışlarım varsa özür diliyorum.

Saygılarımla…
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
eğer bir aksilik çıkmaz ise, bu akşam baştan sona tüm mesajları yeniden okuyup,
gönderilen dosyaları,tabloları incelemeye çalışıcam.
Sayın yeni54,

Sizin düşünceleriniz nedir? Nasıl kurgulayalım tabloları?
 

1Al2Ver

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
4,710
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sn.Gitarisyen yazınızda benden bahsetme inceliğini göstermişsiniz, teşekkür ederim, topluma birşeyler vermeye, üretmeye gayret eden değerli kişilere toplum olarak önce saygı duymayı, sonra da yaptıklarına sahiplenmeyi yani korumayı öğrenmemiz gerekir, gösterilen çabaya, ekip ruhuna, en güzeli imkanlar dahilinde yapmaya baş koyan arkadaşlara acizane hayranlıklarımı iletmek isterim, "özet" ten kastım, ifade buyurduğunuz gibi okumayan daha da ötesi ne istediğini tam bilmeyenlerin, kitap talep ettikleri kişinin zamanını boşuna almaması ve hiç olmazsa sizler tarafından yönlendirilmesi adına idi, tabiiki yüzlerce kitabın özetini çıkarmak zahmetli, ana hatları yada konuyu çokça açıklayan kelime yada cümlelerin girilmesi ile olabilir,
Sn.Gitarisyen, sadece hoşuma giden bir projeye acizane bir fikirdi, tekrar teşekkür ederim, kolay gelsin
 
Son düzenleme:

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Sn.Gitarisyen yazınızda benden bahsetme inceliğini göstermişsiniz, teşekkür ederim, topluma birşeyler vermeye, üretmeye gayret eden değerli kişilere toplum olarak önce saygı duymayı, sonra da yaptıklarına sahiplenmeyi yani korumayı öğrenmemiz gerekir, gösterilen çabaya, ekip ruhuna, en güzeli imkanlar dahilinde yapmaya baş koyan arkadaşlara acizane hayranlıklarımı iletmek isterim, "özet" ten kastım, ifade buyurduğunuz gibi okumayan daha da ötesi ne istediğini tam bilmeyenlerin, kitap talep ettikleri kişinin zamanını boşuna almaması ve hiç olmazsa sizler tarafından yönlendirilmesi adına idi, tabiiki yüzlerce kitabın özetini çıkarmak zahmetli, ana hatları yada konuyu çokça açıklayan kelime yada cümlelerin girilmesi ile olabilir,
Sn.Gitarisyen, sadece hoşuma giden bir projeye acizane bir fikirdi, tekrar teşekkür ederim, kolay gelsin
Sayın 1Al2Ver;

Öncelikle eskilerin deyimiyle tam bir “İstanbul Beyefendisi” ifadesiyle yazdığınız mesajınız için çok teşekkür ederim. Özellikle “kelime hatası” nedeniyle mesajınızı düzeltmeniz de beni çok etkiledi.

Sanıyorum ben de yanlış anlaşıldım veya yanlış anlaşılmaya sebep oldum. Mesajımda yazdığım gibi sizin önerinizle benim “özet” konusunda yazdıklarım birebir örtüşmüyor aslında. Siz bu mesajınızda da söylediğiniz gibi kitabın konusunu birkaç cümleyle, belki de kısa bir paragrafla açıklayan bir özetten –ki, ben de bu özelliğin programda olması taraftarıyım- bahsetmişsiniz. Fakat “özet” kelimesi geçince, konu da açıldığı için ben de –sizin önerinizle bir bağ kurmadan- naçizane birkaç fikrimi yazmak istemiştim. Aslında dediğim gibi bunu da önceki mesajımda ifade etmeye çalıştım ama yeterince açıklayamadığım için yanlış anlaşılmaya sebep olduğumu düşünüyorum. Bunun için de; kendi adıma bunu bir hata ve eksiklik olarak görüyor ve bu eksik ve yanlış ifade için ŞAHSINIZDAN VE KONUYU TAKİP EDEN HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM…

Yine dediğim gibi, öneriniz bence gayet yerinde ve Sayın Taruz’un da belirttiği gibi tablodaki “konusu” alanı, kitabın konusunu açıklayan bir özete hizmet edecektir sanıyorum…

Saygılarımla…
 

1Al2Ver

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
4,710
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sn.Gitarisyen, iltifat dolu sözleriniz için teşekkür ederim, sizi yanlış anlaşılmış konumuna düşürdüğüm için asıl ben sizden özür dilemek istiyorum, bu nefis iletişimin kurulmasıyla başlayan forum arkadaşlığının devamını diliyorum, ayrıca izin verirseniz bu ortamı sağlayan forum'un seçkin ve değerli yöneticileri başta olmak üzere, emeği geçen bütün üyelerine şahsım adına da teşekkür etmek istiyorum, nice projelere, herşey gönlünüzce olsun..
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba Arkadaşlar,

Bugun biraz boş vaktim vardı, proje üzerinde çalışma fırsatım oldu..

Başlangıç için hazırladığım tabloları biliyorsunuz.. San beab05'in ve gitarisyen'in son önerilerini de dikkate alarak sorgulara ve formlara geçtim..

Kitap, yazar, okuyucu vb. kayıtlar için gerekli formları bu aşamada es geçiyorum. Bunlar malümunuz standart girişler içerecek, fazladan bir şeye gerek yok. En son hazırlarız.

Bugün yoğunluk verdiğim konu kitap ödünç verme ve geri alma şekli idi.

Başlayalım...

Diyelimki tüm herşeyi hazırladık. Kitapları, yazarları, okuyucuları girdik. Okuyucu geldi, bizden kitap istedi (veya raftan aldı). Bu aşamada aşağıdaki form devreye giriyor..




Bu formla raftaki tüm kitapları listelenmiş şekilde görebiliyoruz. Altı çizgili olan verilerin üzerine geldiğimizde imleç el halini alıyor(mousehand özelliği) ve tıkladığımızda hangi değerin üzerinde ise onu baz alarak filtreliyor.. Rafta çok kitap var ekranda seçmek zor; o zaman alttaki açılan kutuları kullanırız.

Konuyu dağıtmayım, filtrleme ve istatistik ile daha sonra uğraşırız. Bunlar elim değmişken yaptıklarım..

Evet, okuyucu kitabı getirdi bize verdi "ben bunu ödünç almak istiyorum" dedi. Formu açtık, kitabın kapak içinde yazan numarasından listeden bulduk. Kitabın ismini tıklıyoruz, bu sefer başka bir form açılıyor:



Detayına gelince;



Form açılınca listede seçtiğimiz kitabı otomatik kayda atıyor. Biz okuyucunun numarasını yazıyoruz, çıkış tarihini giriyoruz ve okuyucuya verildi düğmesine basıp kaydediyoruz. Bu kadar, artık kitap rafta gözükmeyecek(liste otamtik yenileniyor).

Bu formu biraz daha açayım.. Alttaki, kitabın bilgilerini gördüğünüz çerçevedeki tüm ayrıntıları tıkladığımızda (aynı çerçevede) bu kitabın kimler tarafından ve kaç kez okunduğunu göreceğiz..




Üstteki okuyucu bilgileri ne tıkladığımızda ise kenardan okuyucunun bilgilerine ulaşacak ve varsa değişiklikleri yapacağız.( E-posta gönderme işini de uygularız buna)



Kitap verme işini böylelikle hallettik.

Başka sayfaya geçip, kurguladığım geri alma işini değerlendirmenize sunayım..
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Mantık verme işi ile benzer, kitap geliyor bu sefer dışarda olan kitapları listelediğimiz formu açıyoruz..



Kitabın kapak altındaki! numaradan veya kitabı getiren okuyucudan kitabıı bulup üzerini tıklıyoruz:



Geri alınış tarihini girip, geri alındı düğmesine basıyoruz. kitap rafa giriyor, listeden düşüyor. Gördüğünüz gibi elindeki kitap sayısınıda öğrenmiş oluyoruz. Bunların v okuyucunun bilgilerini görmek/değiştirmek için tüm ayrıntılara tıklıyoruz; sonuç:



Elindeki kitapların ayrıntısı görüp buradan okuyucuya müdahalemizi yapabiliriz..

Evet değerli arkadaşlar... Belirttiğim gibi vaktim az olduğu için anca bu kadar.. Sizde vakit bulur, en azından fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum..

Çalışmamı da ekliyorum.. Acele hazırladım, teknik ve tasarım anlamda bir çok şey eksik. Yüzeysel olarak, işleyiş mantığını(teknik değil) göz önüne alarak incelerseniz sevinirim. Neticede bu benim kurgum, sizlerin fikirlerine göre değiştirir, geliştirir ya da iptal edebiliriz.

Selamlar..
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Dosyayı unuttum (yeni54 ;))

Buyrun, tekmili birden...:)
 

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Sayın Taruz;

Bu konuya misafir olarak göz atmak üzere foruma girmiştim. Fakat hazırladığınız tasarımların önizlemelerini ve açıklamaları görünce hemen giriş yaptım. Daha dosyayı bile indirmedim. Heyecanlandım çünkü. Mesajı yazıp öyle indireceğim. Önizlemelerden ve açıklamalarınızdan gördüğüm kadarıyla işin en zor kısımlarını harika bir şekilde çözmüşsünüz bana göre. Gördüğüm kadarıyla da bu konuda hiçbir açık nokta kalmamış. Emeğinize, yüreğinize, sabrınıza ve çalışmanıza ne kadar teşekkür etsem azdır...

Hemen indiriyorum örneğinizi...

Sevgi, saygı ve selamlar...

Not: Daha dün işyerinden bir arkadaş soruyordu biraz da alaycı bir ifade ile: "Ne oldu sizin şu kitaplık işi?" diye... Görünen o ki; biraz geç olacak ama muhteşem bir cevap olacak... Bu arada sanırım beab05 ve yeni54'ün işleri de bayağı yoğun. İnşallah onlar da yoğunluğu atlatırlar da bu proje biraz daha çabuk yol alır...
 

1Al2Ver

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
4,710
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Değerli arkadaşlar, yaratıcılığınıza ve heyecanınıza imrenmemek elde değil, sizlerdeki azim ve şevk'i görünce bu memleketin sırtı yere gelmeyeceğine inancım tam oldu, iyi ki varsınız ve bizleri olumlu motive ediyorsunuz, hepinize saygılar sunarım.
 

assenucler

Altın Üye
Katılım
19 Ağustos 2004
Mesajlar
3,522
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Tebrikler

Sn. gitarisyen, Taruz;

Ne güzel çalışma ve eser, sizleri bu başarılı çalışmalarınız için tebrik ederim, katkı ve paylaşımınız için de sonsuz teşekkürler.

Her şey gönlünüzce olsun, dostlar.
 
Son düzenleme:

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,373
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhaba;

Çok, çok güzel bir başlangıç olmuş,bazı aksaklıklar var doğal olarak tam detaylı adım adım incelemek gerek. Taruz, nerdeyse tek başına ipleri eline aldın diyebilirim ;)
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın 1Al2Ver, assenucler;

Güzel sözleriniz için sizlere çok teşekkür ederim.. Asıl, sizlerin bize layık gördüğü bu övgüler bizleri motive ediyor..

Saygılar.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba gitarisyen, beab05, (yeni54)…

Yaptığım örneği beğenmenize sevindim. Bu tasarım ve kurguyu birkaç saatte hazırladım. Bundan dolayıdır ki ambalajı iyi gözükse de içi zayıf :) Teknik anlamda çalışmayan birçok unsur var. Yukarıda sizlere göstermek istediğim bu alışveriş trafiğini yönetme şekli idi. Çalışıyor gözüküyor ama kullandığım yöntemler fazla karışık, pratik değil. Beab05’in ilgi alanına giren birçok şey var ;)

Formlar nasıl? Bu tasarım üzerinde durayım mı? Yoksa birkaç örnek daha hazırlayabilirim. Alma ve verme formlarını olabildiğince pratik, gerekli bilgileri aynı anda görebilme üzerine kurguladım. Beğendiyseniz bu şeklin üzerinde biraz daha çalışabilirim. Aslında bu konuda kafamda birçok Access fantezisi :) var. İlerleyen aşamalarda sizlerle paylaşır, değerlendirmenize sunarım.

Biliyorum, hepimizin işleri çok yoğun. Vakit aslanın ağzında. Bu konuda sizlere göre ben biraz daha şanslıyım galiba.. Yoksa, beni başta kandırmasaydınız, formların tasarımlarını yapıp köşeme geçecektim :) Fukara bilgimle benim yapabileceklerim sınırlı. Sizlerin katkısı olduğu zaman ancak bir şeyler ortaya çıkacaktır.

Ezcümle; çok değer verdiğim, saygı duyduğum sizlerle ortak bir çalışmaya imza atabilmek beni çok mutlu eder.

Selamlar..
 
Üst