SFBYAPIM
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe 2010
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 08-09-2025
Herkese merhaba; ekte paylaştığım dosyadaki firma logosuna mail atma makrosu(forum sitelerinden bulduğum örnekleri uyarlayarak düzenlendiğim) ekledim. Ancak sorunum şu;
1) Outlook programında 2 mail adresi kayıtlı. Varsayılan olarak hangi mail adresinden göndereceğini de ayarlamak istiyorum. Mümkün mü?[With Out Mail kısmına: .SentOnBehalfOfName = "mail adresinizi buraya yazın" eklemek yeterli oluyormuş ]
2) Mailimde kayıtlı olan imza otomatik olarak eklenmiyor. El ile tıklayarak ekleyebiliyorum. İmza metninin de otomatik eklemesi istiyorum(imzada animasyonlu gif ve bağlantılarda mevcut)
3) Makrodaki mail yazma satırına metin yazarken alt satıra geçmesini nasıl sağlayabilirim? [buldum sonunda, ihtiyacı olan olursa eğer; & vbCrLf & ile oluyormuş ]
4) Mail metnindeki bazı yerleri vurgulama adına koyu renkli yazmak istiyorum buda mümkün mü?
Teşekkürler şimdiden.
ÖrnekDosya
1) Outlook programında 2 mail adresi kayıtlı. Varsayılan olarak hangi mail adresinden göndereceğini de ayarlamak istiyorum. Mümkün mü?[With Out Mail kısmına: .SentOnBehalfOfName = "mail adresinizi buraya yazın" eklemek yeterli oluyormuş ]
2) Mailimde kayıtlı olan imza otomatik olarak eklenmiyor. El ile tıklayarak ekleyebiliyorum. İmza metninin de otomatik eklemesi istiyorum(imzada animasyonlu gif ve bağlantılarda mevcut)
3) Makrodaki mail yazma satırına metin yazarken alt satıra geçmesini nasıl sağlayabilirim? [buldum sonunda, ihtiyacı olan olursa eğer; & vbCrLf & ile oluyormuş ]
4) Mail metnindeki bazı yerleri vurgulama adına koyu renkli yazmak istiyorum buda mümkün mü?
Teşekkürler şimdiden.
ÖrnekDosya
Kod:
Sub mailgonder_eposta()
Dim wb1 As Workbook
Set wb1 = ActiveWorkbook
If Val(Application.Version) >= 12 Then
If wb1.FileFormat = 51 And wb1.HasVBProject = True Then
MsgBox "There is VBA code in this xlsx file. There will" & vbNewLine & _
"be no VBA code in the file you send. Save the" & vbNewLine & _
"file as a macro-enabled (. Xlsm) and then retry the macro.", vbInformation
Exit Sub
End If
End If
With Application
.ScreenUpdating = False
.EnableEvents = False
End With
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)
With OutMail
.To = [xyz!P4] & ";" & [xyz!Q4]
.CC = [xyz!P5]
.bcc = ""
.Subject = [xyz!P6] & " (" & [xyz!P8] & ")"
.body = [xyz!P7] & " tarihinde " & [xyz!P8] & " işe giriş sağlık onayı tarafımca verilmiş olup " & [xyz!P9] & " olarak çalışmasında sakınca yoktur. Kişisel koruyucu donanım (KKD) kullanmak şartıyla çalışabilir. Bilgilerinize sunarım."
.Display
End With
Set wrdEdit = Nothing
Set OutMail = Nothing
Set OutApp = Nothing
End Sub
Ekli dosyalar
-
43.6 KB Görüntüleme: 2
Son düzenleme: