filtreleme işini hızlandırmak için

Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
' Makro özlem tarafından 05.02.2006 tarihinde kaydedildi.
'

'
Range("b1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=osman*", Operator:=xlAnd
End Sub

makrosu ile kutuya yazdığım kelimeye göre süzme işi oluyor. Ancak süzme işini 4000 satırda yapıyor. Pentium 4 256 ramlı bir laptop kullanıyorum. işletim sistemim xp

süzme işini hızlandırabilirmiyim ?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu pcnizin özelliklerinden değil değil filtre işleminin getirdiği bir sınırlamadan kaynaklanmaktadır. Sanıyorum bu sınırı arttırmanın bir yolu yok.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
peki süzme işlemi için daha başka bir yöntem kullanılabilir mi ?

abim diyor ki : basit bir dos programı ya da clipper programı bu işi daha hızlı yapabilir. ben ise excelde ısrar ediyorum çünkü raporlama çok kolay olabiliyor.

Bir dos programında kullanılan süzme (daha hızlı olduğu için) acaba excelde de kullanılabilir mi ?

Aynı isimde 1 ila 15 arasında olduğu için ctrl+f tuşundan çıkan pencere pek işime yaramıyor.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızın küçültülmüş bir örneğini eklermisiniz.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
dosyamı ekledim

yurttas, sanki bir nebze daha hızlı çalıştı gibi. Bu bize gösterdiğiniz örnek benimkinden farklı olarak direk yazdığım harflere göre süzüyor ve imleci de oraya götürüyor. Sanki daha önce kullandığımdan daha güzel gibi geldi. Ancak yaptığı kötü birşey yazdığım şey tuttuğunda sadece A sütununda arama yapması çok iyi olacak. çünkü ben diğer sutunları da kullandığımdan yazdıkça imleç farklı yerlerde gidip geliyor

leventm, dosyamın küçültülmüş örneğini gönderiyorum. Sarı olan sütunda 3867 adet bazıları aynı da olabilecek müşteri isimleri var. Bu isimlerin internette yayılmasını istemediğim için o isimleri sildim. siz oraya farklı isimler yazabilirseniz. ya da örneğin üyelerinizin o kadarlık ismini yazabilirseniz daha iyi görebilirsiniz. bu arada benim yandaki sutünların bir kısmını da kullanmam gerekiyor.

Aslında idare edecek kadar hızlı süzebiliyor. benim problemim ben F klavyede hızlı bir şekilde yazıyorum bir müşteriyi ararken ÖR: LEVENT KARAOSMANOĞULLARI ben bunu bir kerede yazıyorum, Ancak LEVENT KAROOSMANOĞULLARI diye yanlışlıkla yazdığımda bena düzeltme hakkı verene kadar çok yavaşlıyor. ve LEVENT KARO olmamasına rağmen tüm harflerde her yeri tarıyor. ÖR: LEVENT KARO da bulamıyor LEVENT KAROO var mı diye baştan arıyor. LEVENT KAROOS varmı diye baştan arıyor .... ve kelime uzadıkça iş yavaşlıyor.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
düzeltiyorum ben isme tıklayınca "SAYIN" kelimesini otomatik koyuyor zannediyorum sizlerden özür dliyorum leventm, ve yurttaş :Dost:
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Sayın yurttas, sanki eskisinden farkı yok gibi geldi. Ancak sizin bana örnek olarak gösterdiğiniz

adresindeki gelen dosya bana daha mantıklı geldi. ancak o süzen parçayı yönlendiren makroyu o örnek gösterdiğiniz dosyada bulamadım. O dosyadaki süzme işlevini benim dosyama aktarabilir misiniz ?

Bu arada hergün 20-30 satır eklenen bu dosyaya önerebileceğiniz başka bir yol varsa bildirirseniz sevinirim (yeni bulduğumuz yol da belli bir satır yazıldığı zaman tekrar yavaşlıyabilir.)
 
Katılım
4 Aralık 2004
Mesajlar
129
Siz Tam Olarak Ne İstiyorsunuz,Yazdığınız Bir kelimenin listede var olup olmadığımı acaba...
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın hakanbolat, benim listemde SARI olan sütünda müşteri isimlerim yan tarafında tarihleri onun yanında ilk borcları yanında ödedikleri onun yanında kalan borçları ... listem var bunlar bizim alacak senetlerimiz. tahsilat yaparken bulma kolaylığı sağlasın diye arama kutucuğu var o kutucuğa isim için her harfe bastığımda onunla başlayan ve devam eden kelimeleri süzüyor. Bu işlevin satırlar eklendikçe yavaşladığını fark ettim. Size o konu ile ilgili soru sordum. ve sayınyurttas, bana ekte dosya indirmemi söyleyip adresini verdi..

adres :
ancak bu dosyada makro bulamadım. ve kendi dosyamı bu dosyaya nasıl uyarlayacağımı bulamadım. benim dosyam küçültülmüş SENET TAKİBİ.rar ya da küçültülmüş SENET TAKİBİ.zip ismiyle yukarıda var. O yanyana kutucuklar 1 e indirilip benim dosyama koyulduğunda dosyam daha hızlı çalışacağına inanıyorum.
Çünkü kopyalama yapıp denedim artı bir özellik olarak burada ikon (seçili hücre) otomatik olarak ilk uyan hücreye gidiyor. bu da benim için kolaylık sağlıyor.

ya da bana gösterebileceğiniz başka bir süzme metodu var mı diye soruyorum. kullandığım satır sayısı 4000'e yakın. ve ileride daha da artacak.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. yurttas beyin çözümünü inceledim ve benimde sistemim P4 256 RAM ve Windows 2000 olmasına rağmen ayrıca A sütunundaki kayıt sayısınıda onbinli rakamlara çıkarmama rağmen süzme işlemini 1-2 saniye gibi kısa bir sürede yapıyor. Acaba sizin aradığınız başka birşeymi ?
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın COST_CONTROL, isimler farklı olunca iş değişiyor.
intenette isimlerin ve onların borçlarının yayılmasını istemediğim için isimleri silmiştim ama bana mail adresinizi verirseniz size dosyanın orjinalini gönderirim. oradan görebilirsiniz.

ya da şöyle anlatayım F klavyede hızlı bir şekilde yazıyorum bir müşteriyi ararken ÖR: LEVENT KARAOSMANOĞULLARI ben bunu bir kerede yazıyorum,(2-3 saniye içinde) Ancak LEVENT KARoOSMANOĞULLARI (KARaOSMANOĞULLARI YERİNE) diye yanlışlıkla yazdığımda bena düzeltme hakkı verene kadar çok yavaşlıyor. ve LEVENT KARO olmamasına rağmen tüm harflerde her yeri tarıyor. ÖR: LEVENT KARO da bulamıyor LEVENT KAROO var mı diye baştan arıyor. LEVENT KAROOS varmı diye baştan arıyor ve ararkende yanlış olduğunu görmeme rağmen işlemi bitirmeden silmeme izin vermiyor.

benim istediğim sayın yurttas, in örneğindeki pencerenin benim gönderdiğim örnek dosyadaki pencereye oturması.. (bunu benim yapamamamın sebebi onun örnek için gösterdiği dosyada makroyu bulamamış olmam) onun bana gösterdiği örnekteki artılar
1- seçili hücrenin benim yazdığım kelimeye uyan yere otomatik gitmesi
2- aramanın "ile başlar" yöntemine göre değil "içerir" yöntemine göre yapılması (örn. soyadına göre arama yönteminde kullanılabiir)

bunların dışında uymayan birşey yazdığımda daha ilk uymayan harfte ör: LEVENT KARAOSMANOĞULLARI, ben LEVENT KARoOSMANOĞULLARI tuşlarına bastığımda LEVENT KARO yu aramaya başladığı gibi bulamazsa "kayıt yok aramaya devam edeyim mi?" gibi bir soru sorarak benim aramayı durdurmama izin vermesi

benim dosyam küçültülmüş SENET TAKİBİ.rar ya da küçültülmüş SENET TAKİBİ.zip ismiyle yukarıda var.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sizin dediğiniz şekildede Sn. yurttas beyin örneğinde denedim. Örneğin PERŞEMBE yerine PERŞAMBE yazdım hatalı olduğu için kayıt bulamadı ve Backspace tuşu ile kelimeyi PERŞ kısmı kalana kadar sildiğimde içinde PERŞ geçen satırların hepsini listeliyor ve bu işlemi 4-5 saniyede yapıyor. Bu dosyayı çalıştırdığınızda eğer siteminizi ağırlaştıracak başka uygulamalarıda çalıştırıyorsanız belki sizdeki işlem yavaşlığı bundan kaynaklanıyor olabilir.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın COST CONTROL

Sn. yurttas beyin çözümünü inceledim
demişsiniz. ben onu kendime uyarlayamadım ve uyarlamak istiyorum.


benim istediğim sayın yurttas, in örneğindeki pencerenin benim gönderdiğim örnek dosyadaki pencereye oturması.. (bunu benim yapamamamın sebebi onun örnek için gösterdiği dosyada makroyu bulamamış olmam) onun bana gösterdiği örnekteki artılar
1- seçili hücrenin benim yazdığım kelimeye uyan yere otomatik gitmesi
2- aramanın "ile başlar" yöntemine göre değil "içerir" yöntemine göre yapılması (örn. soyadına göre arama yönteminde kullanılabiir)
sayın COST CONTROL

kayıt yok aramaya devam edeyim mi?" gibi bir soru sorarak benim aramayı durdurmama izin vermesi
bunu yapmak istiyorum. Çok faydalı olacak.

not: sayın YURTTAŞ 'ın çözümündeki pencere ile benim size gönderdiğim pencerenin işlevi farklıdır.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın cost control benim bilgisayarım laptop olduğundan (centrino değil) ısındığı zaman yavaşlıyor demekki. Aynı zamanda biraz kullanınca fanı hızlı çalışıyor bu da ısındığının göstergesi.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın osmanciq,
Dosyanız ekte.
1. Kodlar SENETLER sayfasında. Kod sayfasında SENETLER sayfasına tıklarsanız kodları görürsünüz.
2. Arama zaten içerir durumuna göre olmaktadır.

Kolay gelsin.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın yurttas, bu dosyada farklılık var. sizin bana gösterdiğiniz örnekte ayrıca seçili hücre uyan ilk hücre oluyordu bu böyle değil. böyle olması mümkün mü ?
 
Üst