hiksos0658
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- exel 2010
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-03-2026
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Şöyle bir mantık düşündüm. Alttaki resimde D sütununa Yemek kategorisini kullanıcı manuel girer. 5 tane kategori olsun diyelim. Menü hazırlık kısmında yemek1 e d kategorisinde Yemek1 yazılı yemeklerden rastgele dağıtılır. Aynı şekilde Yemek2 ye de Yemek2 kategorrisnden dağıtım yapılır.Bana şunu açılarsan/anlatırsan çözüm üretmiş olucam sanırım. Ben sadece yemeden anladım. Dosyada;
YEMEK 1
YEMEK2
YEMEK 3
YEMEK 4
YEMEK 5
olarak sıralananları nasıl gruplandırabilir. Örneğin yemek1 çorba dedik, yemek 2 ye ana yemek dedik, yemek 3 e salata, yemek 4 e tatlı dedik. yemek 5 e ne dicez.
Kısaca Reçete adlı sayfadaki yemek adlarını bu şekilde bir gruplandırmaya sokabilirsek düşünülen olacaktır. Bana en az 5 grup adı yazarsan sonuçlandırmaya çalışayım. Örneğin saydıklarımın yanına kızartmalar, balıklar vb. gibi gruplandırma yapılabilir mi?
Şöyle bir mantık düşündüm. Alttaki resimde D sütununa Yemek kategorisini kullanıcı manuel girer. 5 tane kategori olsun diyelim. Menü hazırlık kısmında yemek1 e d kategorisinde Yemek1 yazılı yemeklerden rastgele dağıtılır. Aynı şekilde Yemek2 ye de Yemek2 kategorrisnden dağıtım yapılır.Ekli dosyayı görüntüle 256561
listeyi kişi kendi manuel hazırlayacak artık hocam. Hangi yemek hangi kategoride kişiye göre değişebilir. Zaten bir defa kategori seçimi yapılınca uzun yıllar değişiklik yapılmaya gerek kalmazBende benzeri bir uygulama çabasındayım. Sorun ise listenin hazırlanması.
Aylık Menü sayfasında sol üstte Yenile butonuna basınca Yemekleri otomatik dağıtır. Bu yemeklerin Listesi de Menü hazırlık sayfasına otomatik yazılır.Hocam alta resim ekledim bu resimdeki kısmı sizmi yaptiniz yoksa Office in kendi ozellegimi bilemedim işyerindeki PC de bu olay olmuyor birde resim ekledim acaba diyorum bu resimde yemek 1 yemek2 yemek2 yemek4 yemek5 diye kendi kategori ayırmış biz bu dosyaya bir sayfa daha eklesek bu yemek kategorilerini oraya yazsak kategorilerin altına da yemek isimlerini manuel gorsel bir sefer girince zaten değişikliği kendimiz yapabiliriz sonra bunu otomatik yemek dağıtmaya baglayabilirmiyiz