GÜNLÜK HAFTALIK VE AYLIK YEMEK REÇETE TOPLAM MALZEMELER

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2026
@walabi hocam iyi günler menüyü olusturduğumuzda belirli tarih aralığında ürün toplamlarını almıyor sizin son attığınız dosyadan örnek verdim dosya ekte bir bakabilirmisiniz mesela 3 martla 7 mart arasına 1 kişilik 3 adet pirinç pilavı koydum sadece toplamda 3 gün pirinç pilavı var ama 1 günün malzemelerini veriyor fiyatlı olarak düzenlediğiniz dosyadan baktım şimdi ondada öyle dosya ekte

Ekli dosyalar

hsynsahiner

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
18-03-2026
iyi akşamlar ,evet tekrarlayan yemekleri 1 tane alıyor.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
@hiksos0658 dosya bitti gibi. Yüklemeden önce şunu sormak istedim. Reçete adlı sayfada daha önce tekrar eden yemek adlarının olduğunu yazmıştım. Kendine ait dosyada bunları temizleme gibi bir işlem yapmakta mısın? Yemek adlarının tekrarlıyor olması önemli!!! Vereceğin cevaba göre dosya ekleyeceğim.

@hsynsahiner @volki_112

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Evet temizledim daha doğrusu sizin buraya attığınız programdaki yemek listelerini sildim kendi yemek listemi ekledim yineleyen yemekleri sildim yani reçete kısmını ben sıfırdan kendim oluşturdum. Oluşturduğum liste ekte yineleyen yemek yok

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Son yüklediğin dosyanın reçete sayfasına bak. Kontrol amaçlı 2 sütun ekledim. Mükerrer Kontrol adlı sütunda 1 haricinde görünenler bana göre mükerrer/tekrarlı satırlar. Doğru ise sen temizlersin. Bunu vurgulamamın sebebi şu. Malzeme Listesi sayfasında miktarların toplamlarını doğru hesaplatabilmek için reçete sayfasında mükerrer satırlar olmaması gerekiyor. 2 farklı şekilde miktar toplamı hesaplayan kod olacak. Biri çok hızlı sonuç veriyor. Biri yavaş sonuç veriyor. Mükerrer olursa , hızlı sonuç veren hatalı sonuç vermiş olacak. Yavaş çalışan ise mükerrer olsa da ( yanlış kontrol etmediysem ) doğru sonuç veriyor. Ancak yavaş. Yani mükerrer yemek adı olması her türlü sıkıntı.

Bu yüzden önemli.

Dosyanın son halini bir bir sonraki mesajımda yüklemiş olucam.

Ekli dosyalar

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
TMM HOCAM KONTROL EDİYORUM HATTA MÜKERRERLERİ YENİ YENİ BULMAYA BASLADIM BİR YEMEĞİN İÇİNDE MİSAL YAG İKİ YERDE GEÇMİŞ ONLARI TEKE İNDİRİYORUM ŞUAN

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
@hiksos0658 Dosyanı umarım bitirmişizdir. Reçete sayfasında mükerrer olanları tespit etmek için bir kontrol kısmı ekledim. Çalışma mantığı şu;

Reçete sayfasında A,B,C sütunlarına bakarak, bunların tekrarlayanlarını mükerrer olarak belirttim. Mükerrer varsa sana sadece uyarı verecek. Kendin kontrol edip silersin, doğru ve gerekli ise.

Ve ayrıca, miktarın doğru hesaplanıp hesaplanmadığını yine kontrol et bence. Mükerrer yoksa hesaplamalar ( 2 farklı hesaplamadan bahsetmiştim ) doğru çıkmalı. Sonuç olarak düz mantık, 2 hesaplama şekline göre aynı sonuçları elde etmelisin.

Benden bu kadar,

@hsynsahiner Dosyanın bu hali sanırım işinizi görecektir.

@volki_112 Üstad dosyada birkaç güncelleme yaptım. Özellikle sayın ziynettin in eklediği bir kod bloğu vardı, miktar hesabı yapmak için. Bakmak isteyebilirsin. Arşivinde bu son hali ile durmasında fayda var.

Ekli dosyalar

hsynsahiner

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
18-03-2026
@hiksos0658 Dosyanı umarım bitirmişizdir. Reçete sayfasında mükerrer olanları tespit etmek için bir kontrol kısmı ekledim. Çalışma mantığı şu;

Reçete sayfasında A,B,C sütunlarına bakarak, bunların tekrarlayanlarını mükerrer olarak belirttim. Mükerrer varsa sana sadece uyarı verecek. Kendin kontrol edip silersin, doğru ve gerekli ise.

Ve ayrıca, miktarın doğru hesaplanıp hesaplanmadığını yine kontrol et bence. Mükerrer yoksa hesaplamalar ( 2 farklı hesaplamadan bahsetmiştim ) doğru çıkmalı. Sonuç olarak düz mantık, 2 hesaplama şekline göre aynı sonuçları elde etmelisin.

Benden bu kadar,

@hsynsahiner Dosyanın bu hali sanırım işinizi görecektir.

@volki_112 Üstad dosyada birkaç güncelleme yaptım. Özellikle sayın ziynettin in eklediği bir kod bloğu vardı, miktar hesabı yapmak için. Bakmak isteyebilirsin. Arşivinde bu son hali ile durmasında fayda var.
teşekkür ederiz emeklerinize sağlık.

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Teşekkür ederim çok saolun

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
hocam kişi sayısını değistirince ürün miktarları değişmiyor

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Hocam elinize sağlık bu seferde aylık menüde yenile ye bastığımızda aylık yaptığı listede bazı satırlarda örneği 14-20-26 numaralı satırlarda yemek isimlerini listeden çekmiyor yani yemek isimlerini yazıyor fakat açılır liste yok bu yüzden malzeme listesi hazırlarken de listeden çekemediği yemeklerin reçetesini çıkaramıyor biliyorum çok oldum kusura bakmayın müsait bir zamanda bunada bakabilirmisiniz @walabi

Son düzenleme:

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Hocam çok teşekkür ederim kontrol ettim suan hiç bir sorun yok emeğinize sağlık
@walabi