İmalat Programı

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Meslek gereği ve alışkanlığından dolayı ben tüm muhtemel adımları düşünerek eklemeler yapıyorum dosyaya.
* Sevk İşlemi tek çıkıştamı olacak ( tüm sipariş ) yoksa parça parça sevk mi olacak. Şöyle olabilir benim mantığıma göre. Sevk Edilen şeklinde yeni bir sayfaya aktarılabilir. Yada yine Veri adlı sayfada yeni sütunlara eklenebilir.
* Son eklediğim modül sizin açınızdan istediğiniz sonucu veriyorsa şunu yaparım. Her sipariş numarasını tek satırda toplatırım. Aynı sipariş için birden fazla satır eklemeye gerek kalmaz.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Meslek gereği ve alışkanlığından dolayı ben tüm muhtemel adımları düşünerek eklemeler yapıyorum dosyaya.
* Sevk İşlemi tek çıkıştamı olacak ( tüm sipariş ) yoksa parça parça sevk mi olacak. Şöyle olabilir benim mantığıma göre. Sevk Edilen şeklinde yeni bir sayfaya aktarılabilir. Yada yine Veri adlı sayfada yeni sütunlara eklenebilir.
* Son eklediğim modül sizin açınızdan istediğiniz sonucu veriyorsa şunu yaparım. Her sipariş numarasını tek satırda toplatırım. Aynı sipariş için birden fazla satır eklemeye gerek kalmaz.
Merhaba Hocam,
Sevkiyat kısmı parti büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor örneğin sipariş 1500 Adet oluyor tek seferde sevkiyat gerçekleşiyor ancak fakat yeri geliyor 20.000 30.000 Adetlik sipariş geliyor haliyle bunu birden fazla bölerek sevk etmemiz gerekebiliyor.

bu noktada şöyle bir şöyle bir soru doğuyor 15.000 üretilen parçanın 5.000 Adetlik bölümü sevk edildi kalan bakiye 10.000 Adet hangi sütunda görünecek ?

o noktada da şöyle bir uygulama yapılabilir mi ? Sevk edilen miktar Sipariş Adedinden düşse (bu defada siparişin aslında kaç adet olduğu değişime uğramış olacak)

Son olarak bahsettiğiniz bir konuya daha açıklık getireyim Aynı sipariş ile gelen parça nadiren aynı anda üretimde oluyo pek sık yaşanan bir durum değil.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Dosyanın son halini kontrol edin. Bir hayli değişiklik yaptım. Özellikle sizin için gerekli olan bir öncekinden alıp bir sonrakine aktarma , öncekini azaltma, sonrakini artırma gibi işlemleri istasyon olarak belirlediğim sütunlarda sanırım hallettim. Bu halini bir kontrol edin. İşin mantığına uygun olmayan, yada hatalı işlem yaptığını düşündüğünüz yerler olursa belirtin.

Ekli dosyalar

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Merhaba,

Dosyanın son halini kontrol edin. Bir hayli değişiklik yaptım. Özellikle sizin için gerekli olan bir öncekinden alıp bir sonrakine aktarma , öncekini azaltma, sonrakini artırma gibi işlemleri istasyon olarak belirlediğim sütunlarda sanırım hallettim. Bu halini bir kontrol edin. İşin mantığına uygun olmayan, yada hatalı işlem yaptığını düşündüğünüz yerler olursa belirtin.
Hocam Merhaba,
öncelikle ellerinize sağlık muazzam bir yol kathettik ve bu konu çok yük oldu size mahçup olduk biraz ama birkaç soru ve iyileştirme taleplerim devam edecek izninizle, (bu arada mantık hatası yok malzeme kesme istasyonundan sevke kadar tam istediğim gibi yürüyor )

•Sıkıntı gibi görünen şöyle bir durum gözlemledim üretim yapan yerlerde bilirsiniz belki tam sipariş adedini karşılayabilmek için hurda bozuk çatlak vs. bunları düşünerek sipariş adedinden bir miktar fazla üretime başlanır örnek: kesme presi 1.000 Adet parçayı 1020 Adet keser ileriki istasyonlarda hurda çıkması ihtimaline karşın fakat şuan mevcut durum sipariş Adedinden fazla üretim yaptırmıyor.

•Diğer sorum ise siparişi tamamlanıp sevk edilen ürün satırını manuel olarak silmemiz yeterli olur mu ?

• Bir diğer sorum şu olacak konunun en başında bahsetmiştim her parça her istasyona girmiyor çoğu zaman bunu yalnızca atölyedeki ustalar yada yıllarca çalışan personeller bilebiliyor tamda bu noktada önceki benim yapmış olduğum çalışmada ( L-M-N-O-P) sütunlarında görüldüğü gibi "ok" yazan yeşil hücreler ilgili istasyonda işlem yapılacak anlamına geliyordu diğer siyah hücreler ise pasif istasyonlardı bunu düşey ara fonksiyonu ile yapmıştım, tamda bu noktada sizin tasarlamış olduğunuz çalışmadaki R sütunundan itibaren istasyon çeşitlerini yine düşey ara yöntemi ile getirsem ve hiç işi bilmeyen bir kişi dahi sipariş satırını girdiğinde hangi istasyonlarda işlem göreceğini görse sizin yazdığınız kodlamaya bir zararı olur mu ? bu bizim için gerekli çünkü

256410

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
1-) 1.000 adet girilen siparişin imalat aşaması ya da sonrasında 1.000 adetten fazla olmamasının sebebi matematiksel işlemler. Hücre değerini eksiye düşürmemek içindi, kontrol amaçlı yani. Bu özelliği iptal edebilirim. Ya da daha mantıklı olarak Sipariş adedinin üzerine eklenebilecek ekstra bir bölüm eklenir.

2-) Manuel silebilirsiniz. Bu kodların çalışmasında hataya sebep olmaz. Ancak geriye dönük olarak kontrol etme ihtiyacı olduğunda veri kaybına uğramış olursunuz. Karar sizin.

3-) Dosyaya son halini verdikten sonra "VERİ" sayfasında sağda kalan boş sütunları kendi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ancak bahsettiğiniz durumlarda yine kodlar ile çözülebilir. Benim dosyanızda vba kullanma amacım sizi formüllerden kurtarmak, koşullu biçimlendirme gibi veri sayısı arttıkça dosyanın gereksiz yere ağırlaşmasına sebep olan uygulamalardan dosyayı arındırmak, ayrıca herhangi bir formül bozulmasının önüne geçmekti. Sonuçta karar sizin.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
1-) 1.000 adet girilen siparişin imalat aşaması ya da sonrasında 1.000 adetten fazla olmamasının sebebi matematiksel işlemler. Hücre değerini eksiye düşürmemek içindi, kontrol amaçlı yani. Bu özelliği iptal edebilirim. Ya da daha mantıklı olarak Sipariş adedinin üzerine eklenebilecek ekstra bir bölüm eklenir.

2-) Manuel silebilirsiniz. Bu kodların çalışmasında hataya sebep olmaz. Ancak geriye dönük olarak kontrol etme ihtiyacı olduğunda veri kaybına uğramış olursunuz. Karar sizin.

3-) Dosyaya son halini verdikten sonra "VERİ" sayfasında sağda kalan boş sütunları kendi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ancak bahsettiğiniz durumlarda yine kodlar ile çözülebilir. Benim dosyanızda vba kullanma amacım sizi formüllerden kurtarmak, koşullu biçimlendirme gibi veri sayısı arttıkça dosyanın gereksiz yere ağırlaşmasına sebep olan uygulamalardan dosyayı arındırmak, ayrıca herhangi bir formül bozulmasının önüne geçmekti. Sonuçta karar sizin.
Hocam 1. maddenize karşılık: Eğer sıkıntı olmayacak ise eksiye düşmesin ancak sipariş fazlasını da bir şekilde yürütmemiz lazım bahsetmiş olduğunuz sipariş adedinin üzerine eklenebilecek ekstra bir bölüm işimizi görecektir,

2. Maddenize karşılık: Tıpkı yine koşullu biçimlendirmede ki gibi sevkiyat adedi sipariş adedinden büyük+eşittir olduğunda ilgili satırın tamamı göz yormayacak bir renk ile fosforlanabilir mi ? mevcutta kendisi otomatik olarak teslim tarihine göre sıraladığını düşünürsek siparişi kapanmış olan satırlar hep yukarıda kalacaktır bu vesileyle geriye dönük bilgilerimizde kalabilir...

3.Maddenize karşılık: Tahmin edebiliyorum kod ile yapılabileceğini ancak Allah biliyor ya bu kadar uğraştırdıktan sonra mahçubiyetten bunu talep etmeye yüzüm tutmadı kendim bir şekilde hallederim diye düşündüm...

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Sizin desteğiniz ile yapmış olduğumuz çalışma emin olun üretim yapan yerlerde ve freedom ERP ve Logo SAP gibi yazılımları kullanmayan işletmeler için büyük kolaylık sağlayacaktır...

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Sizin desteğiniz ile yapmış olduğumuz çalışma emin olun üretim yapan yerlerde ve freedom ERP ve Logo SAP gibi yazılımları kullanmayan işletmeler için büyük kolaylık sağlayacaktır...

Açıkcası, benim sizin ilk konu açtığınızda cevap vermemin sebebi, konunun birkaç formül, koşullu biçimlendirme ile çözülemeyecek olmasından dolayı idi. Burada Uzman olarak gördüğümüz insanlar ver. Kasdettiğim kişilere kıyasla uzman değilim. Az çok vba dan anlıyoruz, anlamadığımız yerde bizde destek alıyoruz, yine meslek icabı imalat olayları beni de alakadar eden konu. Farklı taleplere çözüm bulmaya çalıştıkça kendimizinde excel dünyasında gelişmesine olanak sağlayan bir durum. Öyle ya da böyle başladık. Sizi tatmin eden bir sonuca varana dek ben ilgilenmeye çalışcam.

Son belirttiklerinize istinaden kendimce çözüm üreticem.

Ancak aklıma takılan bir konu var. Sizin örneğin X adlı bir ürününüz imalata girerken her farklı sipariş için aynı aşamalardan mı geçiyor. Yoksa Farklı müşterilerin talep durumuna göre imalatta geçirdikleri aşamalar farklı olabiliyor mu?? Sanırım şuan en önemli nokta burası.

Sizin stoklarınızdan örnek verecek olursam aşağıdaki malzemenin işlem gördüğü istasyonlar sürekli aynı mıdır? Yoksa Weber firması için örneğin, 1. 2. 3. istasyonlardan geçerken Türk Traktör için 1. 2. 3. 6. 7. aşamalardan geçme durumu var mıdır?

P01-0458

92202764 SUPPORT

Sanırım doğru ifade edebildim sorumu. Bunu da netleştirirseniz dosyanız yarın akşama umarım sonuçlanmış olur. (Kaba İnşaatı / İskeleti sonuçlandırmaya çalışıyorum, Boya Badana işlerini en son halladeriz )

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Açıkcası, benim sizin ilk konu açtığınızda cevap vermemin sebebi, konunun birkaç formül, koşullu biçimlendirme ile çözülemeyecek olmasından dolayı idi. Burada Uzman olarak gördüğümüz insanlar ver. Kasdettiğim kişilere kıyasla uzman değilim. Az çok vba dan anlıyoruz, anlamadığımız yerde bizde destek alıyoruz, yine meslek icabı imalat olayları beni de alakadar eden konu. Farklı taleplere çözüm bulmaya çalıştıkça kendimizinde excel dünyasında gelişmesine olanak sağlayan bir durum. Öyle ya da böyle başladık. Sizi tatmin eden bir sonuca varana dek ben ilgilenmeye çalışcam.

Son belirttiklerinize istinaden kendimce çözüm üreticem.

Ancak aklıma takılan bir konu var. Sizin örneğin X adlı bir ürününüz imalata girerken her farklı sipariş için aynı aşamalardan mı geçiyor. Yoksa Farklı müşterilerin talep durumuna göre imalatta geçirdikleri aşamalar farklı olabiliyor mu?? Sanırım şuan en önemli nokta burası.

Sizin stoklarınızdan örnek verecek olursam aşağıdaki malzemenin işlem gördüğü istasyonlar sürekli aynı mıdır? Yoksa Weber firması için örneğin, 1. 2. 3. istasyonlardan geçerken Türk Traktör için 1. 2. 3. 6. 7. aşamalardan geçme durumu var mıdır?

P01-0458

92202764 SUPPORT

Sanırım doğru ifade edebildim sorumu. Bunu da netleştirirseniz dosyanız yarın akşama umarım sonuçlanmış olur. (Kaba İnşaatı / İskeleti sonuçlandırmaya çalışıyorum, Boya Badana işlerini en son halladeriz )
Hocam açıklamanız ile beni bir hayli rahatlatmış oldunuz teşekkür ederim,

Her stok kartı D01-xxx ile yada P01 başlayan her kod bir ürünü temsil ediyor ve işleyişi hiçbir zaman değişmez hatta her stok kartı kendi müşterisine aittir ortak stok kartı yok çünkü belirli bir proses üzerinden fiyatlandırma yapılmış aynı ürüne yeni bir işlem ilave edildiği takdirde yeni bir stok kartı üretmek gerekiyor... umarım anlatabilmişimdir. yine de özel durumlar için bir not kısmı olsa iyi olur çünkü bazen özel durumlar oluşabiliyor kimi zaman teslim yeri kimi zaman farklı bir ham malzemeden üretilmesi gerekebiliyor uyarıcı bir not kısmı aklıma gelen

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Kontrol edin. İlk defa sipariş kaydı yapıldığında ya da ek sipariş girildiğinde Ek Adet altındaki alana veri girilirse sadece G sütunundaki değerleri artırır. Bu işlem sadece imalata başlangıç aşamasında olması gerekir diye düşünüyorum. Yani istasyon olarak adlandırdığımız sütunlara direk Ek Adet girişi olmaz sanırım.

İstasyonlardaki hücrelerde şuan renklendirme yapılmakta. OK olarak belirledikleriniz yeşil. X olarak belirledikleriniz kırmızı. Bunların haricindekiler de ise renklendirme yok.

Kapanan Sipariş adında bir excel sayfasına tüm işlemleri bitmiş olan satırları aktarırız. Bu en son iş.

Son halinde ekleme / düzeltme isteyen yönler varsa belirtin.

Ekli dosyalar

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Kontrol edin. İlk defa sipariş kaydı yapıldığında ya da ek sipariş girildiğinde Ek Adet altındaki alana veri girilirse sadece G sütunundaki değerleri artırır. Bu işlem sadece imalata başlangıç aşamasında olması gerekir diye düşünüyorum. Yani istasyon olarak adlandırdığımız sütunlara direk Ek Adet girişi olmaz sanırım.

İstasyonlardaki hücrelerde şuan renklendirme yapılmakta. OK olarak belirledikleriniz yeşil. X olarak belirledikleriniz kırmızı. Bunların haricindekiler de ise renklendirme yok.

Kapanan Sipariş adında bir excel sayfasına tüm işlemleri bitmiş olan satırları aktarırız. Bu en son iş.

Son halinde ekleme / düzeltme isteyen yönler varsa belirtin.
Hocam elinize sağlık iş istasyonlarının aktif ve pasif renklendirmeleri oldu... Geliştirme yönünde devam ediyorum,

•Bir sütunda Sevkiyat haftası ekleyebilir miyiz yani ben 10. hafta neleri sevk edeceğim diye bakabilmek adına yada 11. hafta 12. hafta neler varmış hızlandırmamız gereken diye bir bakışta görebileceğiz bir süzme ekranı filtre gibi

•Ve satırın sonuna parçanın ambalaj şeklini ifade eden bir sütun daha olsa yani atölyeden siparişin iş emri geldi 1500 Adet parçayı 1520 Adet olarak üretilmiş bunuda 1x750 adet 1x770 adet olarak sandıklamışlar, mümkün mü ?

•Birazda uçmaya başlıyorum şimdi :) Userformun üzerinde siparişi Açarken mevcutta zaten stok kodunu giriyoruz Ben bir klasöre ilgili parçalara ait Stok koduna göre Resimleri jpeg formatında kaydetsem stok kodunu girdiğimiz anda parçanın teknik resmi bir köşede görünse mümkün mü ?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Son bahsettiğiniz sanırım mümkün. Ancak beni aşan konu. Mevcut çalışmayı sonlandırdıktan sonra yeni bir konu açarak forumda sorabilirsiniz. Benzeri konular forumda olmalı.

Sevkiyat Haftası dediğiniz nedir. Teslim tarihinin içinde olduğu hafta ise bir sütuna ayarlarız.

Ambalaj vs için manuel olarak direk elle excel sayfasına giriş yapmaktan bahsetmektesin. Yoksa bir form üzerinden veri girişi yapmak mı istemektesin?

Şuan benim yapacak olduğum şey,
1- Hafta eklenecek
2- Ambalaj için ekleme yapılacak
3- işlemi biten kapalı siparişleri farklı bir sayfaya aktarcam.

Bunların haricinde birşey var mı?

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Son bahsettiğiniz sanırım mümkün. Ancak beni aşan konu. Mevcut çalışmayı sonlandırdıktan sonra yeni bir konu açarak forumda sorabilirsiniz. Benzeri konular forumda olmalı.

Sevkiyat Haftası dediğiniz nedir. Teslim tarihinin içinde olduğu hafta ise bir sütuna ayarlarız.

Ambalaj vs için manuel olarak direk elle excel sayfasına giriş yapmaktan bahsetmektesin. Yoksa bir form üzerinden veri girişi yapmak mı istemektesin?

Şuan benim yapacak olduğum şey,
1- Hafta eklenecek
2- Ambalaj için ekleme yapılacak
3- işlemi biten kapalı siparişleri farklı bir sayfaya aktarcam.

Bunların haricinde birşey var mı?
•Evet ilgili tarihin haftası blirten bir sütun ---> ve teslim siparişin teslim tarihine kaç gün kaldığını belirten bir sayaç (bulunduğumuz gün ile teslim tarihi arasında kaç gün kaldı) ona göre üretimi yönlendirmek için

•Ambalaj kısmını şöyle bir durum var birden fazla sandık olabilir ve adet değişkenlik gösterir

Birde hücre renkleri gözü yormayan mat tonları tercih edelim lütfen...

Hocam eklemeye kalksam sonu gelmez sürekli aklımda bir şeyler canlanıyor şimdilik bunları da düzenledikten sonra bir hafta 10 gün test edeyim gireyim çıkayım sevk edeyim gözlem yapayım sizde o arada biraz kafanızı dinlemiş olursunuz Hakkınızı helal edin

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
@avare1907 bu son eklediğim dosya üzerinden test edin. Ben aklımda olanları dosyaya uyarladım. Test esnasında kod hatası alırsanız belirtin.

Ekli dosyalar

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
@avare1907 bu son eklediğim dosya üzerinden test edin. Ben aklımda olanları dosyaya uyarladım. Test esnasında kod hatası alırsanız belirtin.
Hocam merhaba,

Öncelikle Elinize sağlık şuna ki haliyle bile hayal ettiğim noktanın ötesine geçtik iyileştirmeye yönelik bir kaç sorum daha olacak ekran alıntıları ile konuları izah etmeye çalışacağım uygun olduğunuz bir zamanda gözden geçirebilir misiniz ?

Alttaki ekran alıntısında görüleceği üzer P01 kodu ile parçayı girdiğimde parçalar listeleniyor bulunduğum yerde ve birçok yerde insanlar genelde stok kodunu değil de parça kodunu ezberliyorlar tamda bu noktada Parça no hücresine örneğin: 210948 yazdığımda parça gelse yada tıpkı stok kodundaki gibi liste açılsa olabilir mi ? ve aynı durum diğer yaptığım İMALAT VERİ TAKİP menüsü içinde geçerli !

256472

Alttaki Menü (MANUEL DİĞER GİRİŞLER) her imalat veri girişi yaptığımda açılıyor kapat diyorum veri girişine devam etmek için kapattığımda ana menü açılıyor birde onu kapatıyorum sonra yeniden veri girişine devam edebiliyorum can sıkıcı bir hantallık yaratıyor bu menü eğer uygunsa yapılabiliyor ise 1 sipariş eklenirken çünkü o noktada bazı siparişlerin özel notları oluyor vs. birde üretimin sonunda sevke hazır malzeme girişinde açılsa orada da özel notları görmek ve ambalaj ve diğer girişleri yapabilmek adına diğer ara istasyonlarda açılmasın.... eğer mümkün değil ise tamamen isteğe bağlı açılması yeterli olacaktır...

256473

•Yeni eklediğim sipariş satırını sonunda Kapandı yada kapalı yazısı oluşmadı haliyle AKTAR & SİL butonu satırı aktaramadı..

tespit ettiğim bunlar biraz daha inceleyeceğim şimdiden tekrar tekrar teşekkürler....

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Bazı temel durumları en başından yazmış olsaydınız , daha sağlıklı olacaktı.

1- Aşağıda göründüğü gibi, stok kodu kısmına parça no yazarsanız yine aradığınızı bulabilirsiniz. Ben bunu bazı yerlerde hem stok kodu, hem parça adına göre aratmaya göre ayarladım. Bazı yerlerde buna ünvan ve sipariş no da dahil. Yani istediğiniz özellik şuan zaten var. Stok Kodu hücresinde ister stok no, ister parça no aratın. Ve şunu aklınızda bulundurun. O hücreye * yani yıldız/çarpı işareti koyarsanız tüm veriyi listeler. Hatta kelimelerin öncesine , ortasına, sonuna * işareti koyarak aratmalar yapın. Demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

2- Kapat yazan tüm butonların yanına ANA MENÜ diye buton ekledim. Hantallığın önüne bu şekilde geçebilirsiniz.

3- Aktar - Sil işleminin gerçekleşmesi için R sütununda ilgili satırın hücresinde , küçük harflerle kapalı, ya da büyük harflerle KAPALI yazmalı. Bu ifade olmadığı sürece işlem yapmaz. Örneğin manuel olarak KAPALI yazdınız, işlem yapacaktır. Ancak KAPALI kelimesinin sonuna bir boşluk karakteri eklerseniz işlem yapmaz. Bunlar ince detaylar. Kodun çalışma mantığı "KAPALI" ya da "kapalı" kelimesinin olup olmamasına bağlı.

Ayrıca İlgili sipariş satırının R sütununa manuel olarak bu kelimeyi yazmanız gerekli şimdilik. Neden? Çünkü, Bir siparişin tam olarak nasıl bittiğini, işlem görmeyecek durumda olduğunu ben tam anlamadım. Bunu siz bilmektesiniz. Yani o sütuna vba koduna bağlı herhangi bir işlem yapılmıyor. Tamamiyle Manuel olarak kendiniz belirlemek durumundasınız. Şimdilik. Siparişin tam olarak nasıl kapandığını yazarsanız, ona göre vba kodu oluşturmaya çalışırım, manuel işleme gerek kalmayabilir.

4- Manuel Diğer Girişiler kısmında 3 adet boş hücre ekledim. İlerde gerek duyulursa esneklik sağlasın diye. Ambalaj ve Not kısımlarıda burada. Ancak siz Sipariş kaydı oluştururken Bu bölümlerin olmasını istiyorsanız, yani sipariş kaydı girerken ambalaj ve not verilerini de girmek istiyorsanız, Sipariş Kayıt & Takip modülüne boş 2 adet hücre eklemek gerek. Aynı durum sevke hazır malzeme kısmı içinde geçerli.

Yazdığım 1. ve 2. maddelerde çözüm tamamlanmıştır bana göre. 3. ve 4. maddeler için yazdıklarıma göre açıklayın, ona göre ayarlarız.

256476

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
İMALAT İŞLEM TAKİP ve MANUEL DİĞER İŞLEMLER adlı formlar üst üste açılmamalıydı. O hatayı düzelttim.
Ambalaj ve Not / Açıklama kısımlarını iki modüle ekledim.

Dosyanın bu halini kontrol et, vba hatası alıp almadığını, mantıksal hata olup olmadığını kontrol edersin. Son düzeltme ve eklemeler ile Dosya şuan çalışır durumda, bence. Sadece R sütunu ile ilgili KAPALI konusu kaldı. Bu arada "KAPALI" kelimesi yerina farklı bir kelime belirleyebilirsin. Yazarsan istediğin kelimeye göre aktarma ve silme işlemi yapmasını sağlayabilirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
İMALAT İŞLEM TAKİP ve MANUEL DİĞER İŞLEMLER adlı formlar üst üste açılmamalıydı. O hatayı düzelttim.
Ambalaj ve Not / Açıklama kısımlarını iki modüle ekledim.

Dosyanın bu halini kontrol et, vba hatası alıp almadığını, mantıksal hata olup olmadığını kontrol edersin. Son düzeltme ve eklemeler ile Dosya şuan çalışır durumda, bence. Sadece R sütunu ile ilgili KAPALI konusu kaldı. Bu arada "KAPALI" kelimesi yerina farklı bir kelime belirleyebilirsin. Yazarsan istediğin kelimeye göre aktarma ve silme işlemi yapmasını sağlayabilirim.
•Merhaba,
R sütunu ile alakalı sevk miktarı sipariş miktarından büyük veya Eşit olduğunda "Sipariş Kapandı" ibaresi olur burada şöyle bir soru doğuyor pek nadiren de olsa sipariş adedinden az adet çıkabilir bazen hurda yada ham malzeme yetersiz olduğu için bu noktada manuel olarak ilgili hücreye "Sipariş Kapandı" yazarak satıra müdahale edebilir miyim edemezsem satır açık kalır

•Diğer bir konu Yeni satır eklediğimde iş istasyonları renksiz geliyor Renklendir butonunu kullanıp renklendiriyorum şöyle bir durum var sayfayı her yeni açışımda Renk kodları 8-44-0 olarak geliyor benim atadığım Örneğin: 35-52-52 renk kodları hafızada kalmıyor,

•Sütun başlık isimlerinde yapılan renklendirme yada isim değişiklikleri kod çalışmasına bir zararı var mı ?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Farklı yeni bir ekleme gerekmeyecekse ve kayıt/işlem yaparken kod hatası almıyorsan bence dosya bu hali ile tamamdır. Kontrol edersin.
Sütun başlıklarını istediğin gibi değiştirebilirsin. Renklendirme de aynı. Sadece sütun ekleme araya sütun koyma gibi işlemler olursa hata verir ya da istediğin gibi çalışmaz.

Ekli dosyalar

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Farklı yeni bir ekleme gerekmeyecekse ve kayıt/işlem yaparken kod hatası almıyorsan bence dosya bu hali ile tamamdır. Kontrol edersin.
Sütun başlıklarını istediğin gibi değiştirebilirsin. Renklendirme de aynı. Sadece sütun ekleme araya sütun koyma gibi işlemler olursa hata verir ya da istediğin gibi çalışmaz.
Hocam Merhaba,
Mevcut halini inceledim emeğinize sağlık çok güzel oldu şimdi artık veri girerek 1 hafta bir pilot çalışma yapacağım bir hafta sonra nihai durumunu size buradan bildireceğim en güzel tarafı ise altyapısının değiştirilerek herkes tarafından kullanılabilir bir ürün ortaya çıkmış olması emeğinize sağlık teşekkür ederim saygılarımla.

256489