mekist
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 ProPlus-Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 03-10-2026
@Haluk Bey
Çok teşekkür ederim
Son bir sorum olabilir mi
Temettüler için tablo üzerinden alıyoruz, Her şirket için tablo numarası farklı olduğu için tablo bölümünü değişken yaptım buraya kadar sorun yok
500' den fazla şirket olması nedeniyle her şirketin hangi tablodan veri geldiğini deneme yanılma yöntemiyle buluyorum, temettüler için aşağıdaki gibi html tablosu da yok sanırım, baktığımda sayfa kod bölümünde göremedim
Şirket tablo eşleştirmesi görebileceğim bir yer var mıdır
Çok teşekkür ederim
Son bir sorum olabilir mi
Temettüler için tablo üzerinden alıyoruz, Her şirket için tablo numarası farklı olduğu için tablo bölümünü değişken yaptım buraya kadar sorun yok
500' den fazla şirket olması nedeniyle her şirketin hangi tablodan veri geldiğini deneme yanılma yöntemiyle buluyorum, temettüler için aşağıdaki gibi html tablosu da yok sanırım, baktığımda sayfa kod bölümünde göremedim
Şirket tablo eşleştirmesi görebileceğim bir yer var mıdır
Eğer yine yanlış anlamadıysam, aradığınız veriler bu kodla alınabiliyor......
.C#:Sub Test3() ' Haluk - 30/06/2024 Dim xmlHTTPReq As Object Dim HTMLdoc As Object Dim strURL As String Dim noRows As Integer, i As Integer, j As Integer Set xmlHTTPReq = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP.6.0") Set HTMLdoc = CreateObject("HTMLFILE") strURL = "https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/Sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=ADEL" xmlHTTPReq.Open "GET", strURL, False xmlHTTPReq.send If xmlHTTPReq.Status = 200 Then Range("A1:H" & Rows.Count) = "" HTMLdoc.body.innerHTML = xmlHTTPReq.responseText HTMLdoc.Close Set Tables = HTMLdoc.getElementsByTagName("tbody") Set myTable = Tables(12) noRows = myTable.Rows.Length For j = 0 To myTable.Rows(0).Cells.Length - 1 If j >= 2 And j < 7 Then Cells(1, j + 1) = Tables(11).Rows(i).Cells(j).innerText + 0 Else Cells(1, j + 1) = Tables(11).Rows(i).Cells(j).innerText End If Next For i = 0 To noRows - 1 For j = 0 To myTable.Rows(i).Cells.Length - 1 If j >= 2 And j < 7 Then Cells(i + 2, j + 1) = myTable.Rows(i).Cells(j).innerText + 0 Else Cells(i + 2, j + 1) = myTable.Rows(i).Cells(j).innerText End If Next Next End If Set Tables = Nothing Set myTable = Nothing Set HTMLdoc = Nothing Set xmlHTTPReq = Nothing End Sub