İso Projesi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar benim excel uzmanı arkadaşlardan ricam ekte bulunmaktadır.İlgilenirseniz çok sevinirim.İyi çalışmalar.Kolay gelsin.Şimdiden tşkler:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bu Konu hakkında en ufak bilgisi olan yokmu acaba:(

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın Sa.Nal
Konu ne ? Tam olarak ne istediğinizi dosyayı açmaya zorlayarak anlatmaya çalışmanız pek iyi olmuyor. Konuyu elden geldiğince önce formda izah etmeye calışırsanız , yapabilecek derecede uzman arkadaşlar ele alacaktır ve dosya indirme sayınız sanal kalmayacak çözüm başlayacaktır. Diğer arkadaşların da çözümlerin ardına düşmesi ile fikir eklemesiyle ortaya ortak bir çözüm çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Yani kısaca yapmak istediğim şöyle bişi bir excel formu içinde onay kutusu seçip komut butonuna bastığımda başka bir excel dosyasının adını kendi adı gibi yapıp belirlenen adrese yollasın.Şimdilik bu konu hakkında yardımcı olmanız beni çok sevindirir daha sonra alma işlemi nasıl olması gerektiğinide birazda ben uğraşıyım berecemessem yine dönerim ama acemiyim kodları yeni öğreniyorum biraraya getirmede sıkıntı yaşıyorum.ilgilenler için şimdiden tşkler

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Sa.Nal
Iso formları ile benim de başım belada habire iyileştirmeler gerektirdiğinden..
Sorunuza gelince ; buradaki açıklama ve excelinizüzerinde yaptığınız izahta ,dogru anladımsa kısaca ;
1- Tuşa basınca liste istiyorsunuz:
2- Bu listeden işaretlediğiniz formu ağda bir yere göndermek istiyorsunuz.
peki ;
a) Gönderilecek dosyanın değişerek alacağı yeni ad nerede yazılı ya da yazılı olmalı
b) Ağ içine nasıl göndermek istiyorsunuz ? Ağdaki bir dosyaya c/p ya da farklı kaydet mi yoksa mail ekinde mi
Bunları belirleyebilir misiniz?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Oldukça güzel hazırlanmış bir ISO örneği..Ben de ilk anda böyle giden gelen ilişkiler düşünmüştüm ama boyumu aşmıştı. Tek kitap yapmıştım.Sizin dosyanızda da Öncelikle dosyalar arasında aldı verdi yerine , sayfaları birleştirip tek bir kitap oluşturmayı ve bunu da çoklu kullanıcıya açarak her giriş yapması gereken kişiye yetki seviyesi ve erişim düzeyi vermek ile başlamayı düşünüyorum. Biten konuyu kapatırsınız ve yeni boş kitap c/p edersiniz sürekli temiz bir kitabınız olduğu gibi , görülmesi gereken datalar da görülmüş ve arıza işleri bitince de kendiliğinden kilitlenmiş olur. Biraz zaman alıcı bu konular , umarım süper acil değildir.Tabi biraz da üstad yardımları da gerekecek hala...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Burada sizin istediğiniz sayfa gönder- sayfa al mantığı yerine formlarınızı bir araya topladım ve ilk formunuz kitabın ismi oldu.Kitaba bir kapak sayfası koydum ve her açıldığında bu sayfada açılmaya kodladım.İlk sayfada gizlemeler yapıp bu gizlenenlerin görevlerini ilk sayfadaki tuşlara verdim ve sayfalardan da buraya geri dönüş tuşlarını koydum.
Burada düşündüğüm mantık, bir araya toplanan kitabı,herşeyi bittiğinde " kitabı koru ve paylaş" ayarından sonra ulaşması gerekenlerin , kendi bilgisayarlarındaki SADECE kısayol tuşuyla networkten bu kitabın olduğu bilgisayara ulaşacağı bir tek kitap oluşturmak.
Ve yetki derecelendirmek için de tuşlara şifre denetim formları koymak.İlk tuşa bastığınızda bu form gelecek. Şifre şimdilik yok direk tamam tuşunu kullanın ya da vazgeçtim tuşunu kullanın.
Sayfalar arası fonksiyon ve direk bağlantılarla bir şey iki kere yazılmaz da ama bunların ne olduğuna siz karar vermek durumundasınız.
En nihayette sayfalarına ayrı şifreyle girilen ve bilgi tekrarlamayan bir program oluşacak. Siz bir bilgisayarda bir klasor/folder i paylaşıma açıp içine her seferinde atacağınız sıfır kitap adını iş adı ile değiştirerek sürekli yeni bir giden gelen forma sahip olursunuz.
Burada sizden ve ustalarımızdan beklentiler:
1-Bu mantık sizin işinizi görür mü ? Devam mı .edelim ; değilse duralım mı ?
2-Eğer ki Sayın Sa.Nal devam der ; bu durumda derin kodlamalarda değerli üstadlarımızın da devreye girmesi harika olur.Ekte örneği gönderiyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
bi görebilirmiyim ama ben işyerinde sistemi değiştirememki adamlara bunu kabullendirmem mümkün değil ama inceliğiniz ve ilginiz için çok tşk ederim ufkumu açtınız bu yaptığınız kodları görebilirmiyim merak ettim doğrusu.ama benim sistemimide anladığınızı umuyorum gönder kısmını tamamladım allahın izniyle ama al komutunu tasarlamamda zorluk çekiyorum çünkü kendi dosyasını blup nasıl yerine gelecek bilmiyorum.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Web Sayfanızı F5 e basarak yeniden yükleyiniz , ek görünecektir. İndirip kontrol ediniz , bir an işyerindeki mantığı değil buradaki mantığı düşününüz. Kodlar açık , f11 ile ulaşabilirsiniz. İlk sayfa korumalı resim kayıp durmasın diye ama şifre yok direk ok ile açılır. Sistemi anladığımı sanıyorum ama işi tanımıyorum , bu ISO gerçekten bela bir konu ama bitince de saatleri kurtarıyor yarattığı düzenlilikle . Eğer ki ellerindeki sistemden daha a) hızlı b) kesinlikle doğru c) tekrar tekrar yapılabilir d) Mesai saati ve iş yükünü görülür şekilde azaltır e) Kağıt israfını bitirirse evet , işyerinde sistem değiştirmeyi kabul ettirirsiniz. Yeter ki bütün olası sorulara bu program üzerinde önce kendiniz cevap verin sonra da sunum yaptığınızda o cevapları tekrarlayın. Böyle girişimlerden çekinmeyin , sadece yolunuzdan ve sonuçtan emin olun yeter.
Sistemler iyileştirilmek üzere kurulduğundan , daha iyisi ile yeniden " KURARLAR " , ISO alan bir işletme buna göz kapatmaz

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ewet haklısınız ama yetkili servislerimizin arıza formu maille geliyor ama özel servisler için arıza formu açıyoruz isterseniz ben detaylı biraz bizim sistemi anlatayım .Öncelikle arıza bildirim formunun bulunduğu ana bilgisayar var arıza formu orada başlatılıyor motor giiriş formu motor giriş pc sine atılıyor dolduruluyor biten motorlara konuluyor ana pcde o biten motorlar dosyasından onu alıyor aynı şekilde motor çıkış ve kapak formlarıda atılıp iş bitince ana bilgisayardaki kendi cebine atılıyor iş emir numarası -- yetkili servis adı -- plaka bu şekilde açılan klasöre getiriliyor tüm kayıtlar aslında önceden kağıt üstündeydi herşey şimdi bahsettiğiniz şıkların hepsi sağlandı hemen hemen ama ben ana pc nin yükünü biraz azaltmak adına arıza bildirim formu içine makro yazılmasını doğru buldum gönder ve al komutları gibi sizce bu şekildemi yapsam yoksa sizin dediğiniz gibimi olsa ama bize dışarıdan maillede arıza geliyor vede bu şekilde yapmayı düşünüyoruz ama ileride web tasarım şeklinde nettende bilgilere ulaşılması sağlanmış olacak ve servis girişleri yaptıracağız başka servislere onlarda motoruna gerçekleştirilen revizyon işlemlerini gözlemleyecekler ama müdahale edemeyecekler kısaca bu şekilde ama çok tşk ederim eğer geliştirilebilirse neden olmasın harika düşünmüssünüz:)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ayrıca servis girişi yapan servisler kendi arıza formlarını kendileri dolduracaklar web sitesi yapıldığı zaman ama daha var daha bu bi otursun 50 yıldır kağıtla çalışan bir kurumu elktronikortama taşımam bile güzel başlangıç:)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Kitabı servise de içerde de olduğu gibi gönderin alın :) Onlar için birşey değişmeyecek ve sizin de istemediğiniz şeyleri gene göremeyecekler.Ya da gördükleri kayıt üstünde değişiklik yapamayacaklar.
Tek sorununuz , excel hepsinde bulunmalı ve excel güvenliğini düşürerek ve makroları çalıştırarak açmaları... Asıl Bunu kabul ettirmeniz gerek , sayfa da gonderseniz program da gönderseniz aynı problemle size geri dönerler yoksa.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ama sizin düşüncenizde bana şu şekilde uyabilir mesela excel sayfası ilk açıldımı form adları değilde YENİ KAYIT GİRİŞİ,KAYIT DÜZELTME,KAYIT ARAMA,KAYIT SİLME VE ÇIKIŞ gibi komutlar yapılıp bi kere kayıt silme ve kayıt düzeltme yanlızca admin yapması sağlansa kayıt arama da bulunan kayıtlar değiştirilemeyip sadece gözlemlense yeni kayıt deyince seçenek çıksa ve yetkilimi yoksa özel servismi diye özel seçilirse arıza formuda doldurulması sağlansa ama yetkili deyince ekle diye bi komut butonu ile gelen arıza formu mailden eklense ve bu 4 formun bulunduğu kitapçık ana pcnin deposunda olsa ve her bir forma giriş için kullanıcı adları ve şifreler tanımlansa yetki anlamında değil o sadece admin girişi nde olmaı yeterli yetkiler derken düzeltme ve silme yapabilme anlamında mesela kapak bölümünde 5 kişi çalışıyor herkesin kendi kullanıcı adı ve şifresi değişik olup onlar yanlızca kapak formunu doldurabilse ve diğer formlar onlar için pasif olsa aynı şekil diğer formlar içinde bu düzenleme getirilebilse inanın harika olur sizin bu çalışmanız...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
valla bu şekilde olabilse keşke o zaman benim her bir form için dosya alış verişi yapmaya harcanan süremde ortadan kalkar tek bir kitapçık içinden kayıtlar girilir bir sürü kopya bilgisayarda olmaz:)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bunu nasıl başarıyorsunuz :) Yani nokta koymadan 10 satır yazmayı :) Şaka..
Söyledikleriniz ; karşılıklı oluşturma ve buraya gönderme yenisini alma ile tam işinize yarar şekilde yaratılabilir. Yeter ki siz yolunuzu belirleyin , kendi gidişiniz mi benim önerim mi başta bunu belirlemek gerek . Her ikisi için de geri dönülmez zaman harcayacaksınız , doğru olanı siz bir seçin , elden geleni yapmaya çalışırız www.excel.web.tr deki tüm ilgilenen ve bilen arkadaşlarla.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sizin gidişiniz ama yukarıda anlattığım şekilde olabilirmi excel ben profesyonel anlamda bilmiyorum bunu yapabilecek kodlar mevcutmu

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Open office zarar mı yarar mı getirir buna bilmiyorum, üstadlar sanırım bu karşılaştırmayı doğru cevaplarlar.
Bir sürü kopya ISO ya tamamen ters bir durum biliyorsunuz ve gerek de yok aslında. İşlenen tek dosya olur , onu da gereken yere koyarsınız , işleri sınıflarsınız biter:).
Her bir formun , gidiş gelişte formatının kayacağı bozulacağını da hesaba katın ve tabii isim yakınlıkları nedeniyle karıştırmalar..
Sizin seçiminiz önemli , çünki diğer yolunuzu ve işin derin biçimini siz biliyorsunuz.Karşılaştırma ve karar sizin.
Tabi eğer ki bu olsun derseniz , ben de zamanımca ve bilgimce devam edeceğim, arkadaşlardan da ek müdahale gelecektir.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
aklıma ne geldi biliyomusun cems biz bu tüm kayıtları tutma yılımız 3 yıl ben bunca yıl tek bir excel kitapçığı içine bilgileri yüklemeye kalkarsam kayıtlar arttıkça diyelim tek bir excel simgesinine sağ tıkla özelliklerden kapasitesine baktığımı hayal ettimde 2 gb lık excel dosyası açılacağını işyerindeki bilgisayarlarda pek de düşünemiyorum :)