İso Projesi

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Ben 25000 satır data içinde 5 yıl önceki bir kişi ve işinin bilgisini 2 saniyede getiriyorum. Bunları bence bırakın , sonraki problemler onlar..Şimdi bu kadar uzmanlık sorusuyla uğraşamayız ve bence userformlardan da önce ilk msg başlığınızı acilen değiştirin çünki yazıştıkça yukarda kalıyoruz ve insanlar olmayan konuya girip çıkıyorlar gördükçe.
Şimdilik bu kadar , iyi geceler diliyorum.
Userformlar oluşunca devam ederiz

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
mesela başka firmalar sistemi beğendi husumetinden microsofta şikayet etti kaçak excelde yaptılar bu programı diye ceza alırmıyım

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Eğer office programınız kaçak değilse microsoftu ilgilendirmez , bizim " bilişim kanunu' ilgilendirir. Ve ben bu kadar bu işlerden anlayan uzman biri falan değilim , burda ustalarımız uzmanlarımız var daha iyi bilen ama ,
bence henüz ortada vba da olsa program henüz yok .

Iso kullanma düzeyinde bir işletmenin de kaçak göçek program kullanacağını sanmıyorum. Kaçaksa ve microsoft bunu belirlerse hakkını da çatır çatır arar :) Temsil ve ilzam yetkisine haiz kişilere para ve hapis cezası isteyebilir.Ne kadar demeyin , o microsoftun uzmanlık ve yetkisinde bir konu:)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
saolun en azından kendi iş sahamı kolaylaştıracak iso projesi yapsak burada ondan dolayı ceza almam heralde iyi geceler ben hazırlıklar yapacağım zaman buldukça görüşmek üzere

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
orjinal office 2007 cdsi nerden temin edilir ve nekadardır tahmininiz ve alanlara dijital imza veriyorlarmı cd ile birlikte

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
yani orj office cdsi alınca vbaprojectde sertifika adı yok gözüküyor şuan bende dijital imza yani bana o sertifikayıda vereceklermi temin edince

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Microsoft'un, kendi Office Paketindeki Excel ürününü kullanarak, -ki bu sürüm ister orjinal olsun isterse korsan-, hazırlanmış projelerle (veya dosyalarla) ilgileneceğine hiç ihtimal vermiyorum. Siz bilerek veya bilmeyerek, kendinize veya dosyayla ilgili herkese, MS Office paketinin reklamını yapmış oluyorsunuz ...

Siz, karşısnızdaki muhatabanıza;
"Evet, ben de böyle güzel bir dosya var ama, senin kullanabikmen için, MS Excel'in yüklü olması gerekir" diyorsunuz. O da ister korsan edinir isterse de Orjinal ...

Microsoft'un kontrol ettiği esas şey; kullanılan Office paketinin orjinalliğidir. Dosyanın hazırlandığı sürümün, orjinalliği değil ...

Bu da tamamıyla, akılcı bir pazarlama stratejisidir.

NOT : Şu günlerin popüler konusu olan Dünya Ekonomisi ile bunu örnekleyebiliriz. Eğer, tüm dünyada bu kadar çok Amerikan Doları kullnaılmasaydı, Amerikanın girdiği mali kriz bütün dünyayı etkiler miydi ? Microsoft için de öyle ... Ortamda ne kadar çok .xls veya .doc uzantılı dosya dönüyorsa, - korsan veya orjinal olması hiç farketmez-, Microsoft'a mecburiyette o kadar artıyor ... Mcirosoft sizce, ABD devleti gibi bunun keyfini ve lüksünü sürmek ismez mi ?..

NOT: Bu yazdıklarımdan, Microsoft düşmanı olduğum düşünülmesin lütfen .. Bu sadece bir analizdir ...

Dijital İmza kısmına gelirsek ....

Dijital imza dediğimiz şey, kullandığımız Office paketinin orjinalliğini temsil eden bir şey değil ... Ben de, şu an, boş bir Excel sayfasından VBE Project'e girdiğimide "Dijital İmza Yok" metnini görüyorum.

Dijital imza, şu taşı toprağı altın olan sanal alemdeki size özel üretilmiş dolma kaleminizdir.

Excel'de bir dokumanı imzalamakla, yazdığımzı programda eğer VBA kodları kullanılmışsa; Makro Etkinleştirmesinden kurtulmak ve kullanıcılara daha rahat bir çalışma ortamı sağlamak isteriz .. Fonksiyonelliği genel anlamda budur ...

Yani ,ben, ortada, öncelikli olarak telaş edecek veya düşünülecek şeyin bu söyledikleriniz olduğunu sanmıyorum ...

Siz kodunuzu geliştiriniz.

Eğer elinizde orjinal sürüm yoksa da, -ve illa ben orjinal sürümdeki bir Excel'de, bu dosyayı yaratacağım saplantınız varsa-, bütün kodları hazırlayp, gidin orjinal bir sürümdeki yeni bir kitapa yapıştırın ... (Gerekliliği veya anlamı tartışılır)

Buraya yazdıklarımızla beraber; yine de, fikir mülkiyetine saygılı olmak gerektiğini de vurgulamak gerekir ...

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Pazarçevirdi ,
Bilgi vererek , Sayın Sa.Nal ile tartıştığımız bazı konulara ışık tuttuğunuz için çok teşekkür ederim. Benim de sözleriniz arasında bir yere aklım takıldı...Ve konuyu da bilmiyorum varsa..
Dijital imza konusu:
a)Dijital imzası olan bir programın açılışında "makro etkinleştir" ile uğraşmak , güvenlik düşürmeye ikna etmek gibi şeyler geride mi kalıyor?
b)Nasıl atılır ya da çalıştırılır , veya içerde ya da buradaki amaç gibi dışarda da kullanılması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
a)Dijital imzası olan bir programın açılışında "makro etkinleştir" ile uğraşmak , güvenlik düşürmeye ikna etmek gibi şeyler geride mi kalıyor?
Kısmen öyle ...

Ama biliyorsunuz -Excel 2003 için örnekliyorum- 4 farklı güvenlik düzeyi var. (Çok yüksek, Yüksek, Orta ve Düşük diye ...) Eğer kullanıcının güvenlik düzeyi "Çok Yüksek" ise, her naparsanız yapın (dijital imza değil dijital muhtar damgası bile vursanız), makroları etkinleştiremezsiniz. Ama diğer tüm seviylerde, dijital imza onayı varsa, makrolar otomatikman devreye girer...

Bunu bir engel değil, Microsoft'un sizin için aldığı bir güvenlik tedbiri olarak algılayın. Dijital imzalanmış bir belgenin güvenlikli olduğu garanti halindedir. Dijital imzaya onay vermek de sizin elinizde ...

İşin teknik detayına girmek istemiyorum. MS'in sitesinde gayet açıklayıcı bilgiler var . Şu linkten daha detaylı bilgiler elde edebilirsiniz.

NOT : Herkes, buradaki kod yazarları kadar etik davranışlar sergilemeyebilir. Excel'in Makro Güvenlik düzeyini "Düşük"e ayarlamak, bilgileriniz açısından, büyük yıkımlara sebep olabilir ... Kötü niyetli kodların, istek dışında çalışmasını kimse istemez. Örnek dosyaların içinde hangi kodlar olduğunu bilemezsiniz. Hatta kimi zaman bilseniz bile, o kadar karmaşık kodlar kullanılır ki, merak edip çözebilmeniz için çalıştırmanız gerekir. Çalıştırdığınızda da çok geç kalmış olursunuz...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Ağır konulu ve web mesajında uzun uzun gösterilen kodları olan birkaç çalışmanın ( ingilizce sitelerden aldığım ) daha indirirken veya indirip önce taratırken, virus korumaları devreye giriyordu, anlam veremiyordum ama illa çalıştır da demiyordum bunlara.
Demekki bu yüzden , yani araya kötü niyetli kod atılmış. Birini çözmüştüm , "c: de ne kadar .xls varsa sil " özetinde ve birkaç satırdan ibaret bir koddu.
Verdiğiniz linkten dijital imza konusunu hemen bir irdeleyeyim , teşekkür ederim :) .

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba cems umarım iyisindir daha önce eklediğin tüm formların birarada olduğu örnek varya onu şifre mantığı olmasada ben ana makinadan tüm formları tıkladımmı açılsın ama diğer 3 terminal bilgisayar sadece kendi formlarını açabilsin(motor Giriş Pc-Motor giriş ölçüsel formu,Motor Çıkış Pc-Motor Çıkış Formu ve Kapak Pc-Kapak Formu) ve bu kitapçık ana makinada olsun bu kitapçığıda ana makina hariç kimse silemesin ve bu kitapçık aynı anda her yerden açılsın her heryerden aynı anda kayıt yapılabilsin başka yerden açıldımı salt okunur diye bişi çıkmasın nasıl olacak bu kodlar elinde varmı varsa yardımcı olursan sevinirim.İyi çalışmalar.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Kodlar userform iceriklerinin sayfaya dusumu icin yazılabilir. Bu yuzden userformları bekliyoruz.

Koda gore userform yapılamaz ki ya da en azından ben öyle dusunemem. Bunu şuraya bağla diye kod yazsam da siz neyi nereye bağlayacaksınız ben yada arkadaşlar bunu bilemez.

Siz bir ortaya tabağı koyun , tabağın biçimine nedenine kapasitesine göre elden gelen çorbayı yaparız . Yoksa çorba masaya yayılır , olmaz bence başka şekilde.

Ya da kod bankası indirin burdan Sayın Ecyavuz'un ve diğer ayrıca çok değerli uzman ve üstadlarımızın , 5000 kadar kod vardı doğru hatırlıyorsam. Örnekleyebilirsiniz .

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
abicim bunun userformla ilgisi yok ben senin koyduğuna diyorum 8. mesajdamıydı neydi ona monte edecem hepsi o 8.mesajdaki senin eklediğin istiyorumki 4 formda ana pc de açılsın ama diğer motor giriş ölçüsel motor pcde kapak kapak pcde motor çıkış formuda motor çıkış pc de açılsın ara terminaller kendi formlarından başkasını açamasın ve ben bu senin hazırladığın kitabıda ana pc de depolamayı düşünüyorum herkez oraya girip doldurma yapsın ama o kitapçığı silme yetkisi yanlızca bende olsun onlar sileesin zaten en büyük problemim senin kitapçı ben açtığımda diğerleri salt okunur görüyor değşiklik yapamıyor aynı anda herkes açabilsin ve kayıt yapabilsin bu dediklerimle kodların bi alakası varmı yokmu bilmiyorum ama excel 2003 de menülerden ayarlanıyordu sanırım 2007 de nasıl ayarlanıyor onu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Server olarak kullanacağınız bilgisayarda bir klasör açıp içine bunu attıktan sonra "Kitabı koru ve paylaş " yapıp şifrelemeniz gerekiyor . Şifrelerken neler yapıldığını izlemek ister misiniz gibi birşey soracak , bence gerek yok boşa data şişmesin , direk herkesin yaptığı değisiklikle kaydetsin .
Excel 2003 te Araclar altında koruma -> kitabı koru ve paylaş yapabilirsin ama excel 2007 yi çok iyi tanımıyorum , bilgisayarlarımda da yok . Olan ya da bilen bir arkadaş buna cevap verebilir. Bu iş bitince herkese sadece kısayol vermelisiniz . Hepsinde normal açılır ve kaydedebilirler ( aynı salise'de tuşa basamazlar herhalde ) .

Ellerinde kısayoldan başka birşey olmayınca silen sadece kısayolunu siler, kitabı silemez.
Kitabın içeriği tabii ki değişir ve silinir. Korumak isterseniz , buna kod yazıncaya kadar sizde açıkken farklı kaydedersiniz ; ya kendi bilgisayarınza ya da erişim şifrelerini girerek serverda bir yere ...