İso Projesi

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Söyledikleriniz excelde olur, bildiğimizi yaparız bilmediğimizi de sorarız üstadlarımıza
Eğer ki benim gidişim ise kararınız , bu durumda ekteki dosyanın eksiklerini sizin istediğiniz şekilde tamamlar ve tanımlarsanız iki ayrı kitap değil işinize yarayanını yaratmaya başlarız sanırım. İş başa düştü yani:) Şekli oluşturun ki kodlar da buna göre düşünülsün.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
evet evet karar verdim tek bir ortak giriş kullanıcı adları ve şifrelemeye göre formların açılma durumu ve doldurulması.bana en güzel avantajı şu olur işyerine 2 yıl önce yapılan bir iş geldimi 1000 şerce kopya içinden formları aramak ve isim benzerliklerinin yarattığı sorunla karşılaşmaktansa bir arama butonuyla tüm kayıtların mevcut olduğu form içinden dilediğim kayıdın otomatik çıkıp dilediğimi gözlemlememi tercih ederim.:)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
2 Gb 3 yıl sonra hiç fena bi rakam değil bence :) Ama bu bir DATABASE değil , her iş başına o işin adını alan bir kitap. Database bu konunun bir üst makamı olur. Önce farklı dataları taşıyan kitaplar ve onları altalta dizip saklayan database kısmı.Dosyanın adını yazın 3 yıl önceki işlem dökülsün ekrana.
Eh bir yerden başlamak lazım artık .Bu arada siz de şimdiye kadar denediğiniz kodlar varsa örnekleyerek tartışmaya da açılsın daha iyi olur

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu iş biraz ISO projesine döndü. Umarım boyumuzu aşmaz üstadların da katılımlarıyla.Siz işe göre şekillendirmelere bir girin , belki sabah bakabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
aslında ben daha deminden beri bundan bahsediyordum biliyormusunuz yanlış anlaşılma olmuş demekki:) ben tek bir excel dosyası içine komut butonları koyaraktan tüm kayıtlar onun içine doldurulurmu diye soruyordum o yüzden excel dosyası 2 gb olurda açılırken makinalar kasar diye espiri yaptım meğerse siz her iş başına ayrı kitapçık düşünmüşsünüz zaten şuandada o şekilde işliyor her iş başına ayrı form benim 3 tane daha fazla sadece:)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
benim amacım aynı basic programı tarzına ulaştırabilmekti tek bir simgeye iki tık tık ve herşey karşında yeni giriş düzeltme silme arama çıkış geçtiğimiz sayfalarda anlattığım mantıksal döngü:)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu arada ilk mesajınızdaki başlığı excel gönderme alma (işlevi kalmadı gibi ve amaç başkalaştı gibi ) yerine iso projesi gibi birşeyle değiştirip yazarsanız sanırım daha fazla yardım alırsınız diye düşünüyorum.
Kendi ISO formlarımı programlamam 2 ay sürmüştü v e şu an database düşünmenin doğru olmayacağını , önce data biçim yer ve dosyalarının hazır olması gerektiğini yaşayarak öğrenmiştim, önce birim iş başlayıp bitmeli ve bunun toplam datası database satırı olmalı
Database den her türlü bilgi bundan sonra alınabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ama her iş için bir kitapçık açarsam eski çalışma mantığımız arasında zaman kazanmaktan başka bi avantajı olmaz bu projenin hani isocuların en önemli isteğine fazla kopya yine kitapçıkların kopyaları bir dosyada toplanacak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
diyelimki excel dosyasını açtım direk karşıma yeni giriş,düzeltme,arama,silme,çıkış gibi komutlar çıksa olmazmı ve tüm kayıtlar bu excel dosyasının içine kaydolmazmı yani

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Kaydeder.
Siz aklınızdakini son örnek üzerinde oluşturmaya başlayın.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ayrıca konuyu nasıl düzeltirim gitmeden iso projesi nasıl yaparım adını

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayfalarda işimiz olduğunu sanmıyorum , sayfalara atılacak bilgileri yazmak için userformlar oluşmalı ve üstünde her atılacak bilgi için textbox atılmalı. Kodlar sonra düşünülür.

Konuyu düzeltme ; konuyu açanın , gelişmiş mod esnasında en üstte yapabileceği birşey ama olmazsa mod yetkisine sahip uzmanlardan isteyebilirsiniz. Sizi kırmayacaklarını düşünüyorum.
Kalma gitme konusunda ise , yarınki gerçek dünyaya hazır olmak zorunda olmasam kalırdım.Zaten sanırım şu an aşama = userformlar yani bu saatler de sürebiliyor

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tamam görüşmek üzere yarın akşam bu saatlerde bende burada olurum anca okul ve iş var her ikisi olunca boş vakitlerimide buraya ayırıyorum boş vakit=dolu vakit oluyor:)iyi geceler herşey için saolun ben hazırlıklara başlarım yapabileceğim en iyi şey userformları yapmak ve çalıştırmak birde şunu diyeyim textboxlara yazarsak benim eski formüler var onlar gider bu biraz sakıncalı neyse bunu detaylı yarın akşam sölerim tekrar iyi geceler saolun

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Koca kitaplığı bayilere gönderemezsiniz ama kitapçığı gönderip alarak işin sonunda gelen giden ama biten iş bilgilerini de kodlamayla database e cekme yolu ile ana kitaplığa veri kaydettiğinizde , yük falan da kalmayacak sanırım . Yani döngü tamamlanır ve senelerin datası saniyede eksiksiz görüntülenir.
Yine de kitapçık ile bilgi taşıma gerekli gibi.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
o gönderme işi şu şekilde olabilir arama butonuna bastıkmı kayıt bulunur ve orada göster , yazdır ve e-mail gönder komut butonları olur o 4 adet listelenen arıza,giriş,çıkış ve kapak formları dilenirse e-mail atılır dilenirse çıktısı alınır dilenirsede gösterilir örneğin ama daha demin dediğiniz benim formlarda bilgiler hücreleremi girilse daha iyi yoksa her bir bilgi textboxlaramı girilse daha iyi olur

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
iyide bilgileride txtboxa gireceksek şayet excelde neden yapıyoruzki bu projeyi vb yapalım daha iyi :)hiç değilse gerçek bir program gibi olur :)ve süper bişi olursa başka yerlerede adapte edilip ticareti bile yapılabilir birde hazır ticaret demişken bir program yapmanın kanuni gerekçeleri neler biliyormusun yani sertifika orjinal program imza ne gerekli yoksa yapip sattın diyelim cezası varmı?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayfaların kilitli olması ve yazılacakların USERFORM'da yazılması , yükle tuşuna basınca da sayfadaki korumanın kaldırılıp yazının ait olduğu her hücreye düşürülmesi ile sayfaya yazdırılması ve tekrar korunması , o sayfadaki bilgilerle oynanamaması için gerekli gibi.Sayfaya yazdırma bitince sadece gözlenebilir ve emaillenebilir.
Bu arada bir sayfayı birden fazla userform kullanarak doldurtabilirsiniz. Sayfa yarısı ilk form diğer yarısı ikinci form vasıtasıyla yüklenir. Bu , uzun uzun kod yazmayı ve uzun kodlamadaki göremezlikten dolayı daha kolaylaşacacak kod hatalarını engelleyecektir.
Textboxlar sayfaların kendisinde değil userformlarda olmalı. 8ci mesajdaki örnekteki userform ve textbox u örnek alın ve çoğaltın

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Mesele programı "yapıp satmak" :) Yaptırıp satmanın etik karşılığı yok ve lisansı olmadığı sürece de bildiğimce cezası yok . Lisansı alınmış bir programı ticari amaçla satmak ya da izinsiz kullanmak ise şikayet edildiğinde ağır müeyyidelere sahip.
Tabi bu iso formları burda aleniyet kazanmış durumda , el birliğine açtığınız için konuyu ve konu spesifik , sadece sizin ya da birebir aynı işi yapanın işine yarayabilir , her iso farklıdır ve yaratıldığı şirketin işine uygundur.
Textboxlar konusunda sanırım hala yanlış anlama var.Userform üzerinde textbox ,sayfada değil ve zaten bu bir vba project olma yolunda bu yüzden. Elde girilememesi ve personel hatasına izin vermemesi önemli

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
evet bencede birde vb de yapıldımı herkes diyelimki aynı anda çalıştırıp programı kayıt girebilecekmi oda sorun ama excelde yapıldımı herkes aynı anda kayıt yapabilir yetkisi dahilinde diğer butonlarıda kullanabilir.ama aramada sıkıntı olmazmı her bir işde 4 adet form var tek bir excel içine ayda bize yaklaşık 250 motor geliyor oda 1000 adet form yapar ben diyelimki bir formu arattım listelemesi nerede olacakki ben bilgileri hücrelere giriyorum sonuçta userform içine değil yani örneğin silindir ölçünü motorun excel sayfasına yani motor giriş formuna giriyorum adam geldi ben silidir ölçülerimi görmek istiyorum dedi bende arama butonuna bastım diyelim istediğim plakayı buldum aramadan listelerken sayfayı listeleyecek şayet sayfayı listeleyecekse tek bir excel dosyasının sayfa kapasitesi ne dedimya 1000 form ve 3 yıl saklanması yılda 12000 3 yılda 36000 form yaklaşık tek bir excel dosyasnın içine bu kadar sayfa açmış mantığıyla kayıt yapacağız anlamına gelir karşılaşacağımız sorunları şimdiden kestirdiğinizden eminim.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
mesela el birliği ile burada iso projesi tamamlansa ben işyerime uygulasam bi cezası olmaz yani demi