- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003
Değerli Arkadaşlar
Şöyle bir projede kodlara ihtiyacım var.
Klasör içinde bulunan Jpg dosya isimlerini, kendi resimleri içindeki seri numaraları ile değiştirmek istiyorum.
Bir klasör içinde 2000'e yakın jpg dosyası var.
Her jpg. dosyası 225.jpg, 226.jpg, 444.jpg... gibi çeşitli sayılarla isimlendirilmiş.
Her jpg dosyasındaki resimlerde kendine özgü seri numaraları var.
Klasördeki, jpg dosya isimleri A sütununda aşağı doğru sıralanmalı.
A sütunundaki herhangi bir dosya ismi üzerine gelindiğinde belir bir büyüklükte (resim içerindeki seri numarası okunacak kadar) C sütunundan itibaren aynı satırda açılmalı. Açılan resim içinde gördüğümüz seri numarasını B sütunundaki karşılığına yazmak istiyorum. Son olarak da bu yeni isimleri klasör içindeki jpg dosya isimleri ile birebir değiştirmek istiyorum.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Şöyle bir projede kodlara ihtiyacım var.
Klasör içinde bulunan Jpg dosya isimlerini, kendi resimleri içindeki seri numaraları ile değiştirmek istiyorum.
Bir klasör içinde 2000'e yakın jpg dosyası var.
Her jpg. dosyası 225.jpg, 226.jpg, 444.jpg... gibi çeşitli sayılarla isimlendirilmiş.
Her jpg dosyasındaki resimlerde kendine özgü seri numaraları var.
Klasördeki, jpg dosya isimleri A sütununda aşağı doğru sıralanmalı.
A sütunundaki herhangi bir dosya ismi üzerine gelindiğinde belir bir büyüklükte (resim içerindeki seri numarası okunacak kadar) C sütunundan itibaren aynı satırda açılmalı. Açılan resim içinde gördüğümüz seri numarasını B sütunundaki karşılığına yazmak istiyorum. Son olarak da bu yeni isimleri klasör içindeki jpg dosya isimleri ile birebir değiştirmek istiyorum.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.