satır ve sütun sabitleme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
dediğinizi yapıyorum satırın ilk yedisini sabitlemek istiyorum ben diğerleri kaysın istiyorum ama o ilk 16 satırı sabitliyoru ilk yedi satırı almıyor neden yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
tamamdır arkadaşlar yaptım ilk 7 satırı dondurmak istiyordum 8 satırı işaretleyip dondur dedim ve oldu.

cemshan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-12-2025
dediğinizi yapıyorum satırın ilk yedisini sabitlemek istiyorum ben diğerleri kaysın istiyorum ama o ilk 16 satırı sabitliyoru ilk yedi satırı almıyor neden yardımcı olursanız sevinirim
Syn ceydasima İşaretle işleminiz bittikten sonra ''doldur'' demelisiniz..

Excel Vers. ve Dili
office 2007-türkçe
merhaba arkadaşlar ben mami arkadaşa ve tabi diğer arkadaşlara sormak istiyorum bu bölme işlemini iki sutunda ve satırda yapabilirmiyim arada kalan bölme gidip gelsin
Cevabını verdim okumamışsın Bölme dondur sayfaya bak(önceki açmış olduğun sayfa)
1,5 yıl önce cekays tam benim yaşadığım sorunu yaşamış ve mami de ona vermiş. fakat cevaptan birşey anlmadım. sorumu ifade edeyim: üstten ve alttan iki satırı sabitlemek istiyorum. ortaki bölüm ise gitsin gelsin. bunun bir çözümü var mıdır? teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın mami68 cevabını biraz daha açarsak,

Üstten iki alttan iki satırdan anladığım;

İmleç C3 hücresinde iken menü çubuğundan Pencere / Bölmeleri Dondur seçeneğini işaretleyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007-türkçe
Merhaba,

Sayın mami68 cevabını biraz daha açarsak,

Üstten iki alttan iki satırdan anladığım;

İmleç C3 hücresinde iken menü çubuğundan Pencere / Bölmeleri Dondur seçeneğini işaretleyiniz..

.

cevap için teşekkürler hocam fakat tam izah edemedim galiba...diyelim ki 1 satırda sınıfların öğrenci sayıları 150. satırda da genel toplam var. ben hem sınıfların olduğu hem de toplamın olduğu 150. satırı dondurmak istiyorum. yani aynı anda hem sınıfları hem de toplamı görmek istiyorum. arada ki 148 satır da scrolla gidip gelecek...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İstediğiniz şekilde satır dondurma işlemi yapamazsınız. Şu şekilde bir çözüm belki işinize yarayabilir. 150. satırdaki toplamlarıda en üst satıra alıp dondurma işlemini kullanın. Bu şekilde hem toplamları hemde başlıkları sabitlemiş olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
office 2007-türkçe
Selamlar,

İstediğiniz şekilde satır dondurma işlemi yapamazsınız. Şu şekilde bir çözüm belki işinize yarayabilir. 150. satırdaki toplamlarıda en üst satıra alıp dondurma işlemini kullanın. Bu şekilde hem toplamları hemde başlıkları sabitlemiş olursunuz.
teşekkürler hocam

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
yeni bir bilgi daha ögrendik istedigim satır ve sutunu dondurmasını teşekkürler ellerinize saglık

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
24-08-2026
peki birden fazla satır dondurabilir miyiz? mesela ben bir sayfaya belirli aralıklarla alt alta 4 farklı ürün grubu girmek istiyorum ve her ürün grubunun başlık satırını sabitlemek istiyorum.. bu mümkün müdür, yoksa sadece tek satır mı sabitleyebiliyoruz?

Excel Vers. ve Dili
2003 2007 2010
peki birden fazla satır dondurabilir miyiz? mesela ben bir sayfaya belirli aralıklarla alt alta 4 farklı ürün grubu girmek istiyorum ve her ürün grubunun başlık satırını sabitlemek istiyorum.. bu mümkün müdür, yoksa sadece tek satır mı sabitleyebiliyoruz?

Bunun cevabı var mı acaba? şahsen bende birden fazla sütun sabitlemek istiyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Maalesef mümkün değil.

Excel Vers. ve Dili
2010 excel ingilizce
26/03/2019
Birden fazla satırı dondurma

Selamlar,

Arkadaşlar bütün mesajları okudum hepsini denedim ama beceremedim.
Excel 2010 kullanıyorum. Acaba bu dondurma konusu 2010 için farklı şekildemi.
İlk iki satırı dondurmak istiyorum. C3 hücresini seçtim, ilk 2 satırı seçtim, 3. satırı seçtim, bir çok satırı seçip denedim hatta ilk iki satıra veriler girdim yine denedim olmadı.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2010 excel ingilizce
26/03/2019
Sorun Çözüldü

Selam Arkadaşlar,

Ben hep "Freeze Top Row" seçeneği ile denemiştim. "Unfreeze Panes" seçeneiği yalnızca donan satır veya stunu çözmesi için kullanılıyor sanmıştım.
Halbuki 3. satırı seçip ona tıklayınca ilk 2 satırın donduğunu gördüm.

Zamanınızı aldığım için üzgünüm.