satır ve sütun sabitleme

ilk birkaç satır veya sütun başta sabit kalarak diğer satır ve sütunların kayması nasıl oluyor...... bilenlerin yardımını rica ediyorum.....

şimdiden teşekkürler...............

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Ã?rnekteki dosya için
C4 hücresini seçip Window>Freeze Panes yapmanız yeterli
kaldırmak içinde aynı yerden, windows>Unfreeze Panes
Türkçesi hücreleri dordurmuydu neydi.

Aynı işlemi bir sütunu veya satırı seçerekde denerseniz değişik kullanımlarını öğrenmiş olursunuz.

Çok teşekkürler ERSİN denedim oldu............

İyi günler diliyorum..................

Moderatör tarafında düzenlendi:

mco

valla harika bende bunun cevabını arıyordum. Teşekkür ederim danerdesin...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Harika hocam çok teşekkür ederim bende tam bunu arıyordum.Ama eksik bi şey var galiba.Başka yerlerde verildiyse affola.

Hücre göstergesi bölme yapılacak satırın altında, sütunun sağında olmalıdır.Bu şekilde büyük tablolarla çalışken tablo başlıklarını ekranda sabitleyebiliriz.Deneyerek buldum.Zor oldu biraz ama neyse.Hepinize kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 - Türkçe
Örnekteki dosya için
C4 hücresini seçip Window>Freeze Panes yapmanız yeterli
kaldırmak içinde aynı yerden, windows>Unfreeze Panes
türkçe dil seçeneğinde sütunu sabitlemek için [Pencere-Bölmeleri Dondur] adımını takip etmek lazım. peki satırı sabitlemek için ne yapmalı?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
türkçe dil seçeneğinde sütunu sabitlemek için [Pencere-Bölmeleri Dondur] adımını takip etmek lazım. peki satırı sabitlemek için ne yapmalı?
Aynı mantığı kullanacaksınız örneğin 2 nolu satırı sabitleyecekseniz bu satırı tamamen seçip bölmeleri dondur işlemini yapabilirsiniz.

hem satırı hem sütunu sabitlemek isterseniz (benim çok kullandığım ve çok kullanışlı bir özelliktir), kursör sabitlemek istediğiniz satırın bir altında ve sabitlemek istediğiniz sütunun bir sağındaki hücrede iken, pencere-bölmeleri dondur derseniz hem satır, hem sütun sabitlenir.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Pratik bir yöntem de şu ekteki dosyada işaretlediğim Excel sayfasının sağ alt ve üst yerlerinde görülen okların bitim noktalarındaki yerleri fare ile basılı tutarak; sütun için sola doğru, satır için de aşağıya doğru istediğiniz yere getirdiğinizde, sabitleme sağlayabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
ARkadaşlar bana acil türkçesi adım adım yazarsanız sevinirim bu işle ilgili ve bunaldım yapmam lazım 2003 kullanıyorum lütfen yardımcı olun

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Pencere > Böl > Bölmeleri Dondur

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
ARkadaşlar bana acil türkçesi adım adım yazarsanız sevinirim bu işle ilgili ve bunaldım yapmam lazım 2003 kullanıyorum lütfen yardımcı olun
Arkadaş bunaldımdemiş gözüme çarptı ve açıklamaları yeteri kadar bulmadım.Ve açıklamaya gerek duydum.İşine gelenin! işi kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Arial
merhaba arkadaşlar ben mami arkadaşa ve tabi diğer arkadaşlara sormak istiyorum bu bölme işlemini iki sutunda ve satırda yapabilirmiyim arada kalan bölme gidip gelsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
merhaba arkadaşlar ben mami arkadaşa ve tabi diğer arkadaşlara sormak istiyorum bu bölme işlemini iki sutunda ve satırda yapabilirmiyim arada kalan bölme gidip gelsin
Cevabını verdim okumamışsın Bölme dondur sayfaya bak(önceki açmış olduğun sayfa)

Excel Vers. ve Dili
Arial
okudum mami68 arkadaşım emeğine sağlık diyorum ama ben ne istediğimi iyi biliyorum bir kaç cevap geldi ama gelen cevapları birleştiremiyorum işte ne yapayım acemilik işte acemi olunca tırmalıyorsun işte ne yaparsın

Excel Vers. ve Dili
2007 office türkçe
peki ben başka bir soru sorayım.
şimdi normalde sadece bir satır veya bir sütun dondurduğumuzda dondurulan yer tam olarak donuyor.yani dodorulan alandan bir hücre se.ip aşağı ok yaptığımızda değişen bişey olmuyo ama hem satır hem sütun dondurulduğunda dondurduğumuz alana tıkladığımız zaman ve sağa-sola ok yaptığımızda donduğumuz alan hareket ediyor ve karmaşık bir durum oluyor.
özetle -ki çok karışık anlattım galiba- sadece sutün veya sadece satır dondurduğumuzda (böldüğümüzde değil) oluşan tablo biçimini nasıl yapabiliriz.

umarım anlaşılmışımdır.

Excel Vers. ve Dili
10 TR 2013 excel TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-03-2024
şurdaki şu ufacık bilgi kırıntısı bile insanı ugraştırıyor ama bildiklerini paylaşan arkadaşlara bende teşekkür ediyorum ben de arıyordun satır ve sütün dondurmayı sayeniz de başardım teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Arial
birde ben sorunumu çözebilseydim ya arkadaşlar o kadar örnekleri inceliyorum akıl almayacak işler yapılıyor ama benim ufacık bir sorunuma kaç aydır bir cevap gelmedi hayret anlayamadım