satır ve sütun sabitleme

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Arkadaşlar merhabalar,

Bu konuyla ilgili olarak öncelikte tüm paylaşımlar için herkese teşekkürler. benim merak ettiğim ise, örneğin A sütununu B1 hücresinden "Freeze Panes veya Freeze First Column seçenekleri ile dondurduğumuzda, A sütunu kaydırma çubuğunu sağa - sola kaydırdığımızda sabitleniyor. Ancak yukarı aşağı kaydırma çubuğunu kaydırdığımızda ise sabitlenmiyor.

Benim yapmaya çalıştığım ise A sütununun tamamını sağa-sola yada yukarı aşağı kaymayacak şekilde tamamen sabitlemek/dondurmak. B sütunundan sonrasının ise tamamının hareket sınırının olmaması sağlamak. bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler iyi günler...

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Arkadaşlar selamlar,

Konuya bakanlar olmuş ancak herhangi bir geri dönüş yapan olmamış. yapmaya çalıştığım durum mümkün değil mi, ben bunu mu anlamayalım acaba. yoksa macro ile yapılması uzun bir süreç midir? teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Arkadaşlar selamlar,

Konuya bakanlar olmuş ancak herhangi bir geri dönüş yapan hala olmamış. yapmaya çalıştığım durum mümkün değil mi, ben bunu mu anlamayalım acaba. yoksa macro ile yapılması uzun bir süreç midir? teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğiniz satır bazında yapılamıyor.

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Bu istediğiniz satır bazında yapılamıyor.
Levent Bey merhabalar,

Öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim.

Ben satır bazında değil de sütun/kolon olarak mümkün mü acaba bunu sormaya çalışmıştım.

A kolonunun tamamen dondurulması ( sağa sola, yukarı aşağı hareket edemediğini) mümkün müdür diye öğrenmeye çalışmıştım, teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sayfayı alanlara bahsettiğiniz gibi ayıramazsınız.

Bir sütunu dondurduğunuzda bu sadece sağa gittiğinizde sabit kalır.

Yukarı-aşağı hareket ederseniz sayfa komple hareket edecektir. Yani "A" sütunundaki satırlarda aşağı ya da yukarı hareket edecektir.

Örnek dosya ekleyerek ne yapmak istediğinizi açıklarsanız belki farklı çözüm yolları önerebiliriz.