Taruz bey,
gerçekten çok teşekkür ederim. Şunu belirteyim biz bu işe ilk başladığımızda şöyle tasarladık.
ilk açışta bir form geliyor. muayene ettiğiniz hayvanı seçiniz. formda şimdilik "sığır" ve "kanatlı" var. ileride "koyun-keçi", "at", "kedi-köpek" olacak. kişi sığırı seçtiğinde tekrar bir form gelecek. soruları ben seçeyim (-ki bu aşamada adnanyurdakul beyin yaptığı kısım devreye girecek), soruları bilgisayar sorsun (-ki bu aşamada bitirebilirsek sizin yaptığınız devreye girecek).
çözebildiğim kısımları arayüzler olduğu için onları sizlere yazmadım. ben sadece halledemediğim fasılları size bildirdim. sağolsun adnan bey bitirdi. dolayısıyla soruları ben seçeyim faslı bitti. şimdi ümidim sizde. sizde yukarıdaki 3. maddeyi hallederseniz bu kısımda bitmiş olacak.
yaptığınız vetdenemeTrz2.rar son programda klinikbelirtiler sorgusuna yazdığınız kodla evetli hastalıklardan birini seçersek o hastalığın belirtilerini çağırıyor. seçmezsek rastlantısal soru sormaya devam ediyor.
halbuki ilk göndermiş olduğunuz programa sadece yukarıda yazdığım 3. maddeyi yani (anaformda evet tuşunun fonksiyonunun altına "haspuanıTrz" deki hasnoları saydırmalıyım. çıkan sonuç 3 den fazla ise;ilk 3 hasnoyu okutup klinikbelirtiler sorgusunun hasno alanının ölçüt kısmına ilk 3 hasnoyu hasno1 or hasno2 or hasno3 ne ise onu yazdırırsam.sonuç 4 den az ise;ne kadarsa o kadarını klinikbelirtiler sorgusunun hasno alanının ölçüt kısmına hasno1 or .... yazdırırsam her evetle değişen ilk 3 hastalığın belirtilerine yoğunlaşmış olurum değilmi?
bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.
nevdem55@hotmail.com