Taksit Tablosu

Katılım
27 Ocak 2006
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
YAPILAN DOSYAYI İSTENİLEN BİÇİMDE DÜZELTTİM İSTERSEN GÃ?NDEREYİM.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın excelali,

Tabloyu ekleyebilirseniz, memnun olurum.
Bende Sayın muygun'un formülünden yola çıkarak çalışmamı sürdürüyordum.

Her ikinizede teşekkür ederim.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
öd-başl-fark dosyası için düzeltme

Slm.lar...
öd-başl-fark dosyasında yeni farkettiğim bir hata var. ve bu hatayı çözemedim.
dosyada başlangıç tarihi veriliyor. Bu tarihe istenilen kadar zaman ilave edilerek + belirtilen kadar taksit sayısına bölünerek taksitlendirme oluşturuluyordu.
tarih hs. yaparken ilk tarihten yılı+ilktarihten ayı+1 ve ilk tarihten gün aldırıyordum bu nedenle ilk tarih 31.01.2006 ise 1 ay eklediğim tarih mart ayına sarkıyor yani şubat kayboluyordu. Farklı bir formül ile şubatın kaybolmasını önledim.

=TARİH(YIL(A91);AY(A91)+1;EÐER(GÜN(A91)<GÜN(TARİH(YIL(A91);AY(A91)+2;1)-1);GÜN(A91);GÜN(TARİH(YIL(A91);AY(A91)+2;1)-1)))

Ama formül hem çok uzun hemde şubat ı takip eden aylarda gün o yılki şubat ayı gün miktarına düşüyor.
ben başka çözüm bulamadım. Ama belki ilgilenen çıkar diye sorunu burda tekrar ettim.
Sayın Faruk Þimşek için Not: (formüllerdeki $'den dolayı tabloyu çoğaltamıyordunuz. Bu tabloda düzelttim)

Saygılar...
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
111
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
SeSi' Alıntı:
Sayın mungun,

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tablomu ekteki şekle getirdim. Fakat tabloda görülebileceği gibi taksit adedine rakam girilmediği taktirde hücrede #SAYI/0! hatası veriyor. Bunu önlemenin yolu var mı? Yoksa en az 1 ödeme olacağı için taksit adedi sütununa 1 yazmak çözüm müdür? Eğer öyleyse taksit sütununa hiç birşey yazılmazsa otomatik 1 yazdırabilir miyiz?

Teşekkürler.
SLM
KARDEÞ KOLAY GELSİN

BU TABLODA TAKSİT DÜZENLEMESİNİ NASIL YAPACAÐIN BU KONUDA YARDIM LÜTFEN

200 YTL 6 TAKSİTE BÃ?LÜNCE

33,333 OLUYOR HER AY
6 TANE AY
BUNU NASIL DÜZENLİYECEÐİZ.

MİKTAR 200 YTL OLCAK
YİNE 6 AY
FAKAT
AYLAR Þ�YLE OLACAK
1.AY30 YTL
2.AY30 YTL
3.AY30 YTL
4.AY 30 YTL
5.AY 30 YTL
6.AY 50 YTL

TOPLAM 200 YTL GİBİ
BU KONUDA YARDIM LÜTFEN

TEÞEKKÜRLER

HÜCRELERİN ÜZERİNDE MANUEL YAPINCA FORMÜL BOZULUYOR

BUBUN BİR ÇARESİ VARMI?

SAÐOLUN
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,

Þöyle bir formüle ihtiyacım var.

(BU4:DP4) hücrelerindeki tarihin ay ve yılı J3'teki tarihin ay ve yılına eşitse, (DQ4:FL4) hücrelerindeki sayıyı yazacak. TOPLA.ÇARPIM formülüyle yapmaya çalıştım ama sonuç alamadım. Aşağıdaki formülle tarih GÜN, AY,YIL birebir eşitse sonuç alıyorum. Ama dediğim gibi AY ve YIL eşitse (Gün önemli değil) formül çalışsın istiyorum.
Teşekkürler.
=TOPLA.ÇARPIM(($BU4:$DP4=$J$3)*($BU4:$DP4=$J$3);$DQ4:$FL4))
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
=EÐER(YIL(BU4:DP4=YIL(J3));EÐER(AY(BU4:DP4)=AY(J3);DQ4:FL4;0))
Formülü CTRL+SHİFT+ENTER tuşu ile girin
NOT: bu tür tarih mukayeseli dizi formülünde tüm hücrelerin tarih dolu olduğu varsayılır.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,

Sayın muygun. Formülünüzü denedim ama çalıştıramadım.
Yukarıda da dediğim gibi BU4 ile DP4 hücrelerinde tarihler var. Ama tüm hücreler dolu değil. Taksit sayısı kadar hücre dolu. Buradaki tarihlerin yıl ve ayı J3'teki tarihin yıl ve ayına eşitse, DQ4 ile FL4 hücrelerinde bulunan ilgili tutarlar formülün bulunduğu hücreye gelecek.

Yukarıdaki TOPLA.ÇARPIM formülüyle istediğim kısmen oluyor. Tarih Yıl, ay, gün olarak birebir eşitse tutar geliyor. Ama gün farklı olunca tutarı görmüyor. O nedenle yıl ve ay eşitse formül çalışmalı.

Teşekkürler.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm...
tarih kontrolünde (eğer hücre boşsa) sorun çıkacağını söylemiştim.
aslında makrolu çözüm isteseniz hem dosya kabarıklığı ortadan kalkar, hemde sorunuza kesin çözüm bulabilirsiniz.
ekleyeceğim tablodaki mantığı geliştirmenizi ve hatta sonuçlandırdığınız bir çözümü (belki başkalarıda kullanabilir) buraya eklemenizi dilerim.
saygılar...
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,

Sayın muygun. Haklısınız. Tablomu ekliyorum. Bittiğinde eklemeyi düşünüyordum. Ama şimdi eklemek, beni sonuca daha çabuk ulaştıracak.

Tablomu incelerseniz, sizin ve diğer arkadaşların verdiği bilgi doğrultusunda bu aşamaya geldim. Tek sorunum (şimdilik) yukarıda anlattığım tarih sorunu.

Ek olarak Koşullu Biçimlerdime için bir formüle ihtiyacım var.
B7'de ayın 1'i olmak üzere aşağıya doğru artan 1 aylık tarihler var. B sütunundaki tarihlere göre Cumartesi Pazar'a denk gelen satırları renklendirebilir miyiz?

Yardımlarınız için teşekkürler.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba.
Koşullu biçimlendirme ile ilgili olarak (bir hücre için);
B7 hücresinde koşullandırılacak bir tarih yok? (B4 den başlayan sıra numarası var)
eğer tarih formunda düzenleme yapacaksanız;
B4 den başlayan sıra numarası yerine
B1 hücresine tarih girin (01.01.2006)
B4 hücresinin hücre biçimini (hücreleri biçimlendir/isteğe uyarlanmış'tan) g olarak düzenleyin
B4 hücresine
=EÐER(KIRP(G4)="";"";B1)
B5 hücresine
=EÐER(KIRP(G5)="";"";B4+1)
formülünü yazın
koşullu biçimlendirme içinde formül'ü seçin ve
=EÐER(YADA(METNEÇEVİR(B4;"ggg")="Cmt";METNEÇEVİR(B4;"ggg")="Paz");DOÐRU;YANLIÞ)
yazın ve gerekli biçimlendirmeyi yapın.biçimlendirmeyi aşağı doğru kopyalayın
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın muygun,

Koşullu biçimlendirmeyi dediğiniz gibi yaptım. Ekteki dosyayı incelerseniz küçük bir sorun çıktı. Yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
C4 Hücresinde iken koşullu biçimlendirme için;
=EÐER(YADA(METNEÇEVİR($B4;"ggg")="Cmt";METNEÇEVİR($B4;"ggg")="Paz");DOÐRU;YANLIÞ)
yaz sağa ve aşağı doğru kopyala
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Teşekkürler sayın muygun.

Koşullu biçimlendirme tamam. Sanırım taksit tablosunu inceleyip ona göre cevap yazacaksınız.

Saygılar.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba...
Bence bir tabloda 216 sütun kullanımı oldukça fazla (bunun veri kısmı 7 sütun) ama kullanıcı sizsiniz.
Þimdiye kadar tablonun birden fazla kişiyi kapsayacağını düşünüyordum.
şimdi daha netleşti.
Siz görsel olarak mevcut yıl öncesi için 1, mevcut yıl için 12 ve sonraki yıl yada yıllar için 1 hücrede veri istiyorsunuz.
Tablonuzun aylar bölüntüsünün üstüne mevcut yılı girin diğer işlemleri tablo yapsın (tarih formlarınızı değiştirdim tarihle işlem yapılmak zorunda)
NOT:koşullu biçimlendirmeyi bu tabloda yapmadım.
İyi çalışmalar..
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
330
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın muygun,

Çok teşekkürler. Sizi biraz uğraştırdım. Tabloyu aynen kullanıyorum. Tek sorun yavaş çalışması. O da dediğiniz gibi fazla sütun kullanımından kaynaklanıyor herhalde. Bunun çözümü makro mu?

Saygılar.
 
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/11/2022
taksit sayısını 24'e çıkarma

Arkadaşlar eğer mümkünse sizden iki isteğimi olacak...

Sayın Muygun'un gönderdiği liste çok işime yarayacak.

1. Sütun sayısını fonksiyonları bozmadan nasıl fazlalaştırabilirim. İhtayaca göre 1000-1500'e kadar çıkabilir....


2. Sorum ise şu . "H" hücresinde "E" ücresine yazdığım tarihe göre ayın ilk yarısı ve son yarısı şekline bir ayırım yapılsın istiyorum. Örneğin 01.05.06 yazdığımda "H" hücresinde 1 değeri gelsin 16.05.06 tarihini taksit başlangıç tarihi diye yazdığımda 2 değerini versin istiyorum...


Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.lar
1. bir tabloda 256 sütun vardır 256 dan fazla oluşturamazsınız.
H sütununda taksit sayısı var. (bu hücredeki veri tablonun sonundaki gizlenmiş hücrelerde işleniyor)
I sütunundaki gün başlıklı yere
EĞER(GÜN(F4)<=15;1;2)
yazarsanız tarihe göre 1 ve 2 değerlerini alırsınız.
 
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/11/2022
Sn muygun ilginizden dolayı çok teşekkür ederim...

Kusura bakmayın sütun diye yazmışım. Satır demek istemiştim. Satırları çoğaltmanın imkanı var mıdır. Tutup çekiyorum olmuyor bunun başka yolu varmıdır.


ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

İşlerimi öyle kolaylaştırdı ki çok teşekkür ederim.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,113
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
son satırı (satır numaralarının olduğu yerden) işaretleyin ve kopyalayın
sonra aşağı doğru aynı şekilde (satır seçerek) yapıştırın
sağ tarafta tabloda gizlenmiş sütunlardan dolayı satırın tamamının kopyalanıp çoğaltılması gerekli
iyi çalışmalar
 
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/11/2022
Hocam çok teşekkür ederim oldu bu iş
 
Üst