Ben bir çalışma yaptım inceleyin ona göre değişiklikleri konuşalım. Yalnız ben dosyayı hazırlarken bir hata ile karşılaştım, calendar nesnesinden ayı sorgulattığımda eğer ocak gözüküyorsa 1 değerini döndürüyor ancak başka bir ay seçili ise 0 değeri döndürüyor böyle oluncada ocak dışındakileri göstermiyor, gün ve yılda böyle birşey yok, belki benim bilgisayardan kaynaklıdır. Eğer düzelmezse gün ile işiniz yoksa calendar nesnesi kullanmak yerine 2 tane combobox koyabilirsiniz.
hocam çok tşk ederim ben hiçbir zaman biliyorum demedim daha amatörüm ama işinize karışmak gibi olmasın şu fonksiyonu kullanarak yapılamazmı daha kolay Private Sub Calendar1_NewMonth()
yani yeni ay seçildiğinde ne yapsın demek Ben örneğimde ne yapmasını istiyordum yeni ay seçilince listbox2 ye seçilen ayın klasörü içindeki (ör/ D:/ mart 2009 klasörü seçilse) komut butonunada basınca seçildiği anda yapılan işlerde seçili olanları listbox2 ye attığı gibi bir yandanda windows bazında düşünürsek D:/mart 2009 klasörüne kesip atması idi yukarıdaki fonksiyon çağırılarak bu dediğim yapılamazmı engin bilginize sunuyorum.farkındaysanız ben neleri kullanacağımı biliyorum ama kullanacaklarım içine türkçeyle anlattığımı kodlayamıyorum ayrıyetten bu hanfikapımı yenmek için önerilerinizi de bekler.Saygılar sunarım.iyi çalışmalar
yani iş olarak anlatmak gerekirse hocam biz işyerinde excelde formlar dolduruyoruz günlük ve bu excel formları d sürüsünde yapılan işlerde arşivleniyor bende her ay için d sürücüsüne dosya açtım ay sonu o dosyaların içine ayıklaya ayıklaya biten işleri atıyorum istiyorum ki otomatik excelden komutla atabildireyim
hocam işyerindeki sistem kafanızda canlanması için rarlayıp attım yapılan işlerde biriken excel dosyalarını amacım ay sonu windowdan değilde excel içinden seçtiğim ay klasörünün içine atması.
Ya ben kendimi anlatamadım ya siz benim en başta ekte yazılan çalışma içini tam okumadınız ve en son d sürücü rarladım onları ve yazdığım yukarıdaki tüm yazıları okursanız beni dah iyi anlaycağınızı umuyorum verdiğiniz program çalışmadı ve ben becersem nasıl yapıldığını keşkede ama tahminen dir komutları ile yapılıyor biliyorum
Benim anladığım ve yaptığım şu d deki dizin yapısına göre Yapılan İşler klasöründeki işler listbox1 e listeleniyor, yukarıdaki ay kısmındaki aya göre de listbox2 doluyor. buraya kadar problem varsa klasörün yoluyla alakalı olabilir. Daha sonra sağdaki listeden bir dosya seçip ortadaki butona tıklayınca o dosya sağda içeriği gösterilen dizine taşınıyor.
Sub liste2doldur()
Dim j As Integer
Dim DosyaAdı As String
Dim i As Long
UserForm1.ListBox2.Clear
With Application.FileSearch
.LookIn = "D:\" & UserForm1.ComboBox1.Value & " " & UserForm1.ComboBox2.Value
.SearchSubFolders = True
.Filename = "*.xls"
If .Execute() > 0 Then
For i = 1 To .FoundFiles.Count
For j = Len(.FoundFiles(i)) To 1 Step -1
If Mid(.FoundFiles(i), j, 1) = "\" Then
DosyaAdı = Mid(.FoundFiles(i), j + 1, Len(.FoundFiles(i)) - j - 4)
Exit For
End If
Next
UserForm1.ListBox2.AddItem DosyaAdı
Next
End If
End With
End Sub
" With Application.FileSearch"
yukarıdaki makroda bu satır hocam birde ilk açtığımızda listbox2 bomboş olması gerekir mantıken listbox1 dede dsürücüsü altında bulunan yapılan işler klasöründe birikmiş olan excel dosyaları xls uzantısı olmayacak şekilde isimleri listbox1 listelenmesi ve o listeden seçtiğimi komut butonuna basarak listbox2 ye atmak listbox2 de temsil ettiği duruma göre değişken hocam yani yukarıdan ocak 2009 seçili ise ben komut butonuna basıyorsam seçili olan excel dosyasını listbox2 ye yani d sürücüsü altında bulunan Ocak 2009 klasörü içine atması tam olarak istediğim bu hocam saolun ayrıca bu saatte ilginiz için
Tam olarak istediğiniz şeyi yaptım ve benim bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Yalnız listbox2 de içinde bulunduğumuz ayın klasöründe bulunan dosyaları listeliyor ilk açıldığında.
1 şubat 2009 hocam ilk açılışta listbox2 de bişey olmaması gerekiyor ama galiba anlaşılmadım seçtiğimizi yapılan çalışmalardan alıp örneğin ocak 2009 klasöürüne atacak atılanlar da listbox2 ye komut butonu ile isimleri listbox1 den alınacak yoksa siz şurayı doğru yaptığınızdan eminim d:/Yapılan İşler/ içinde bulunan excel dosyalarını listbox1 e isimlerini listelettiriyorsunuz ondan sora listelenenlerin çinden herhangi birini seçip komut butonuna basınca listbox2 ye isim olarak listelendiği yani o tarafa geçtiği gibi bir yanan windosda daşunlar gerçekleşecek d sürücüsü altında yapılan işler klasöründeki o isimdeki excel dosyası kes/yapıştır olacak ocak 2009 klasörü içine işte bu tarihide yani hangi klasörün içine atılacağını da sizin yeni tasarladığınız combolar belirleyecek mesela combolardan mart 2009 getirdim d:/mart 2009 klasörü=listbox2 demek oldu ben seçtiği komuta basarak listbox2 ye attığım gibi o andada mart 2009 ada atmış oldum valla en detaylı böle analatabildim hocam benden pes
versiyondanda olabilirmi acaba ben 2007 kullanıyorum ve makro adlarınız hep listedoldur2 yani türkçe isimler ben geçen öyle isimler kullanarak yine bir program çalıştıramamıştım Private Sub ListBox1 gibi şeyleri kullanarak yapak gerekmezmi ki hocam geçen bir hocamızda yardımcı oldu mesela dim ile tanıtmadan bazı şeyler 2003 de çalıştırabildi ama ben çalıştıramadım sonra saatlerce uğraştım en son dim ile tüm türkçe karakterleri tanıttım program çalıştı
isterseniz ben normalde nasıl yaptığımı anlayım daha da canlanır sizde olay d:/yapılan işler içinde haziran 2008 den aralık 2008 e kadar excel çalışmalarımız vardı bende d sürücüsünde haziran 2008 den aralık 2008e kadar klasör oluşturdum yapılan işler içinden ayıklayarak mausla kestim ilgili aya yapıştırdım bunu otomatikleştirmek tek istediğim windowsda gerçekleşen bu olaylarında listboxlarda fotoğrafının çekilmesi
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.