Takvime göre listeleme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
fotoğrafı derken kod fotoğrafı tabiri caizse tekrar yanlış anlaşılmayımda :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sizin ne yapmak istediğinizi anladım ben şu anki kodlar da istediklerinizi yapıyor ama ben de hata vermediği için neden olabileceğini bilemiyorum, olmazsa başka arkadaşlarda denesin ona göre düzeltiriz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
hocam ben hatanın olduğu satıra mausu getiriyorum şubat yazıyor içerikte yıla getiriyorum "" yazıyor form açılsa ben ayı yılı değiştiricem öyle deniycem ve oradaki ayın yılın sistem tarihi ile alakası yoktur umarım öyle bir kod ile akrabalığı varsa kaldırım normal seçenek olarak seçeyim ayı yılı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
birde hocam bu çalışmanızı 2007 yüklü olanlarda deneyebilirmi aynı sıkıntıyı yaşayacaklarmı acaba

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
"With Application.FileSearch" bu satırda "object doesn't support this action" diye hata veriyor Hocam birde şunu sorayım siz çalıştırırken d sürücünüzde örneğin 2 adet klasör olsun Yapılan İşler ile Ocak 2009 klasörleri ve programı çalıştırıp combo1den ocak combo2dende 2009 seçip listbox1 den herhangi bir excel dosyası ismi üzerine gelip maus ile seçip komut butonuna basınca listbox2 ye atıyormu ve o anda Yapılan İşlerdeki o excel dosyasını Ocak 2009 içine kesip yapıştırıyormu çok ama çok merak ediyorum :) resmini görmek bile yeter doğrusu okdar çabalardan sonra

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Valla benim bilgisayarda şıkır şıkır işliyor başka bir yerde hata var uyumsuzluk var zannediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
bir aşama kaydettim hocam
Private Sub UserForm_Initialize()

End Sub
arasında yazanları sildim command2 ekleyip forma onun içine attım userform çalıştı ama command2 basınca yine aynı obje hatası verdi bana kalırsa referansı alınacak obje bulnamıyor gibi bir hata galiba

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
hata sanırım buradan kaynaklı hocam LookIn = "D:\" & UserForm1.ComboBox1.Value & " " & UserForm1.ComboBox2.Value referans bulunamıyor buraya karşılık gibi bi ingilizce hata

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
hocam tamamen işin içine girdikçe bence hata with deyiminden kaynaklanıyor referansı sağlayamıyor o deyimin yerine dir komutu ile yapılamazmı acaba
With Application.FileSearch
.LookIn = "D:\Yapılan İşler"
.SearchSubFolders = True
.Filename = "*.xls"
If .Execute() > 0 Then
For i = 1 To .FoundFiles.Count
For j = Len(.FoundFiles(i)) To 1 Step -1
If Mid(.FoundFiles(i), j, 1) = "\" Then
DosyaAdı = Mid(.FoundFiles(i), j + 1, Len(.FoundFiles(i)) - j - 4)
Exit For
End If
Next
UserForm1.ListBox1.AddItem DosyaAdı
Next
End If
End With
bakın basamak atladım şimdiden bunun "With Application.FileSearch" bu satırında hata verdi demek bu with de sorun var

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
o satırı .LookIn = "D:\Ocak 2009" şeklinde değiştirip dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
çok teşekkür ederim hocam ama uykum geldi valla ama kodlardan anlamam ama bana hata with deyiminden kaynaklanıyor gibi geliyor dir komutu ile olmazmı acaba neyse iyi geceler yarın bakarım bir değişiklik olmasını umuyorum:(

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Sayın janveljan nin kodları gayet güzel çalışıyor.Siz 2007 kullandığınız için dosya uzantısı *.xlsx dir.Acaba kodlardaki *.xls leri değiştirdiniz mi ?Belki sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Teşekkürler

Hocam tşk ederim ama sizden ricam listbox1 içinden şeçerek değilde listbox2 ekleyipte forma komut butonu ile işlemi tamamlatamazmıyız ve ayları A2den A13 kadar yazmışsınız ona tekabül eden d sürücüsünde dosya varsa ve combodan seçili ise işlem tamamlanıyor bunu şöyle yapılamazmı gerçi siz daha iyi bilirsiniz biliyorsunuz calendarın new mounth fonksiyonu var yani yeni aç seçildiğinde fonksiyonu yeni ay calendardan seçilip seçilen ayda A2 hücresine eşitlendiği takdirde komut butonuna basılarak atma yöntemi bu kısmı ifade etmek için ekte size bir örnek sunacağım bakarmısınız?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
En son gönderdiğim dosyayı Sayın ozgretmenin kodlarıyla tekrar güncelledim. Calendar nesnesi kullanarak yapamıyorum çünkü daha öncede söylediğim gibi calendar nesnesinde problem var istediğim değerleri döndürmüyor. Çalışma sistemi de şöyle, form açıldığında listbox1 e yapılan işler klasöründeki dosya isimleri çıkıyor. Combobox1 ve combobox2 den tarihi seçtiğinizde eğer bu isimde bir klasör var ise listbox2 de onun içeriği gösteriliyor, yok ise hata mesajı veriyor d de böyle bir klasör yok diye, listbox2 de hedef klasörü listeletiyoruz ki içeriği göresiniz daha önce kopyaladığınız dosyayı tekrar yanlışlıkla kopyalamayasınız diye. ortadaki butona basınca da taşıma işi gerçekleşiyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Çok tşk ederim yukarıdaki fonksiyonu kullanarak olmazmı peki new mount içine şöle bişey desek calendardan ocak 2009 seçili ise bu seçilen yıl ve ayı A2 hücresine eşitle eşiitlenen isim d sürücüsündede mevcutsa komut butonuna basınca at dosyayı o klasöre böyle bir if döngüsü kurulamazmı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam inceledim çok tşk ederim benim ekimi inceledinizmi sayfalarla ilgili çalışma örneği istiyorumki gerektiğinde o ayda yapılan çalışmalarıda listetebileyim nedeni listelettiğim listbox2 de yapılan aydaki çalışma üzerine tıkladımmı o çalışmayı açabilmek ama işin garibi daha onu bile beceremedim ve bunu calendarla yapabilmek için sizin mantığınızda olduğu gibi yapılabilir diye düşünüyorum ozgretmen hocam nasılki A2 den 13 kadar bana yazdırmak istiyorsanız klasör isimlerini oraya calenardan seçilenide A2 hücresine if döngüsü ile yazdırılabilir ben türkçesini yazayım siz kod dilini kullanın eğer takvimde ocak 2009 seçili ise A2= Ocak 2009 olsun öylede bir klasör varsa d sürücüsünde 10 numara tam istediğim gibi olur hocam:)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Şu haliyle comboboxları kullanarak seçtiğiniz tarihteki yani aydaki örnek "Ocak 2009" veya "Şubat 2009" veya "Mart 2007" klasörüne ait excel dosyaları listbox2 ye listeleniyor. Hal böyle olunca sizin o ayda yaptığınız çalışmalar da listelenebiliyor tabi konuştuğumuz klasörler içerisinde ise. Calendar nesnesine gelince bu konuda başka arkadaşlar yardımcı olacaktır.