Takvime göre listeleme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tşk ederim janveljan bey sizin listbox2 mantığına şunu ekleyebilirmisiniz seçileni work open yani açma kodunu ben farkındaysanız teorik biliyorum ama uygulamada zorluk çekiyorum başlıyalı 5 ay felan oldu makro bilgisine inş gelişirim bu sitede sizin gibi değerli bilgi insanları sayesinde herşey için sağolun iyi çalışmalar başarılar:)

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
anlamadım ki niye Calendar nesnesini istiyorsunuz.Ne gerek var ki.Zaten janveljan ın vermiş olduğu kodlamada her şey istediğiniz şekilde değil mi ?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
öğrenmek için ve işyerimizde en iyi bilen pc benim ben formları doldurmuyorum arkadaşlar var onlarında daha kolay anlaması için görsel olarak daha anlaşılır olur diye ozgretmen hocam o okadar önemli deil aslında önemli olan yapılan çalışmaları aylara göre listeleme ama listelettiğimide açmak listeden şeçtiğimi tıklayarak farkındayım bezdirdim sanırım herkezi ama son hocam bu konu ile isteğim :)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
jenvaljan hocamın yaptığı ve sizin yaptığınız olsun birden fazla seçemiyorum mausla ctrl+ basınca mausa birden fazla nasıl atacağım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam birden fazla nasıl atarım ctrl tuşu formlarda çalışmazmı?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın janveljan yaptığınız örnekte combolarda seçilen tarihte bir klasör olmayınca d sürücüsünde hata veriyor hata vermenin yerine olduğu döngüye ben türkçesini yazayım siz kodlayınız d sürücüsüne yeni klasör oluşturup adını seçilen tarih olarak isimlendirebilirmisiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
janveljan hocam yaptığınız örnekte birden fazla seçip atamıyorum birde d sürücüsünde dosya yoktur diyeceğine o tarihte yeni klasör oluşturabilirmi d sürücüsünde.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Birden fazla seçim söz konusu ama kodların üzerinde biraz değişiklik istiyor ve ben bu konuyu pek bilmiyorum. Yeni dizin oluşturma konusunda da çalışacam.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
mk diri uyguladım hocam bakın ekte

Ekteki dosyama bakarmısınız hocam yapmaya çalıştım ama dosya oluşmuyor ayrı bir komut butonu kullanıncada oldu ama listeleme yi beceremedim listbox2 yi bu seferde.Ve aynı isimde de oluşturuyor dosyayı hata vermiyor onada çözüm bulamadım.ilginiz için saolun

Ekli dosyalar

• 63 KB Görüntüleme: 3
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ctrl ye alternatif

değerli üstadlar ekte sayfalarla ilgili bir örnek var sitede buldum bu yöntem ile birden fazla excel dosyasını atamazmıyız listbox2 ye.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
takvim örneği

Birde üstadlar kendi çabamla yaptığım takvim örneğine bakabilirmisiniz belki kafanızda bir fikir canlanır..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın Sa.NaL dosyayı güncelledim;
1. Artık hedef klasör yok demeyecek, o klasörü oluşturacak.
2.Çoklu taşıma işlevini ekledim CTRL ile veya SHIFT ile birden fazla dosya seçerek taşıyabilirsiniz
3.İki listboxda da eğer çoklu seçim yapmış iseniz CTRL e basılı tutarak çift tıkladığınızda seçili tüm dosyalar açılacaktır.
4.Sizin yapmış olduğunuz calendar nesnesini de inceledim, calendar nesnesiyle alakalı sıkıntı şurda ay ve yıl kısımlarını değiştirdikten sonra eğer gün de seçilmezse ay ve yılı 0 olarak döndürüyor, ben bu durumu aşamadım calendar nesnesi koymayı düşünüyorsanız bunu gözardı etmeyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Kodların neresinde janveljan hocam shift veya ctrlyi aktif hale getiren yer göremedim azıcık izah edebilirmisiniz?Ayrıca çok ama çok tşk ederim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
4.Sizin yapmış olduğunuz calendar nesnesini de inceledim, calendar nesnesiyle alakalı sıkıntı şurda ay ve yıl kısımlarını değiştirdikten sonra eğer gün de seçilmezse ay ve yılı 0 olarak döndürüyor, ben bu durumu aşamadım calendar nesnesi koymayı düşünüyorsanız bunu gözardı etmeyin.
Birde hocam benim önceden eklediğim örneğe baktıysanız orada devamlı günü 1 olarak seçili tutarsak ve ozgretmen hocamın örneğinde dosya isimlerini hücrelere eşitleme mantığını kullanırsak olabilir diye düşünüyorum.

Birde ctrl shift çalıştırmanın mantığı selected(i) kullanmak sanırım özel bir kodu gizli bir mantığı yok sanırım.Madem selected(i) ctrl yi aktif hale getiren listbox1 i getirdiği halde listbox2 içine listelenenlerde neden ctrl veya shift çalışmıyor merak ettim doğrusu.iyi çalışmalar:)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Listbox ın multiselect özelliğini değiştiriyorsunuz, o zaman çoklu seçim aktif oluyor. Bu arada iki listboxda da bu özellik aktif.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Ozaman kodlardanmı kaynaklanıyorki listbox2de çoklu seçim yapamamam hocam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
54 ncü mesajdaki dosyayı güncelledim dediğiniz gibi o özellik açık değilmiş, birkaç yerde de kodları düzelttim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Çok teşekkür ederim konu kapanmıştır:)