Soru User formlu kasa programı

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-06-2025
walabi kardeşim ne diyeceğimi şaşırdım valla. Ellerinize kollarınıza emeklerinize sağlık güzel olmuş desem az gelirmi acaba. :) Yalnız bu formun üzerine 1 adet listbox veya listwiev eklesek ordan seçtiğimi misal yanlış yazıldı "düzenle" veya "sil" butonu eklesek fazlamı bir şey istemiş olurum sizden.
Ayrıca tarih kısmınada elle yerine açılır takvim diycem ama bunada şükür diyelim. Selametle kalınız.
Not: formuller yerine oturmuş yani kasamdaki bakiyede son hücrede gözüküyor.
Klavye ile düzgün çalışıyor.
Denemesini yaptım Fomullerde gayet düzgün çalışıyor görünüyor. Elin kolun dert görmesin.

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Takvim olayı beni aşan bir konu. Ancak sitede yakın zamanlarda bununla ilgili güzel bir çalışma vardı. O eklenebilir sanırım. Araştırırsan sanırım bulursun. Listboxa ya da listview bence çok gerek yok. Çünkü her seferinde tek satırlık işlem yapacaksın. Ancak excel sayfasına kaydetmeden önce verilerimi önce bir listede görmek istiyorum şeklinde düşünüyorsan, yine de eklenebilir. Buna da akşam ya da yarın bakarım.

Takvim kullanımına ayrıca karşıyım. Neden dersen? Amacım veri giriş hızını artırmak. Mümkün olduğunca az fare kullanmaya çalışmak. Tercih senin tabi ki.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Takvim olayı beni aşan bir konu. Ancak sitede yakın zamanlarda bununla ilgili güzel bir çalışma vardı. O eklenebilir sanırım. Araştırırsan sanırım bulursun. Listboxa ya da listview bence çok gerek yok. Çünkü her seferinde tek satırlık işlem yapacaksın. Ancak excel sayfasına kaydetmeden önce verilerimi önce bir listede görmek istiyorum şeklinde düşünüyorsan, yine de eklenebilir. Buna da akşam ya da yarın bakarım.

Takvim kullanımına ayrıca karşıyım. Neden dersen? Amacım veri giriş hızını artırmak. Mümkün olduğunca az fare kullanmaya çalışmak. Tercih senin tabi ki.
Tamam walabi kardeşim tamam bunada şükürler olsun. Dediğim gibi emeklerine ellerine kollarına sağlık çok tşk ederim. Hakkınızı helal ediniz.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Kasanın son hali ektedir. Listview ekledim. Önce listviewe geçici kaydedip sonra excel sayfasına aktarabilirsin. Listview üzerinde satır silebilirsin. İlgili satırı seçtikten sonra Sil butonuna basarak, ya da sağ klik yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir uyarıya cevap vererek.

Takvim hariç sanırım istediklerin genel itibari ile tamam. Sayfa üzerinde veri bulup, veri değiştirme olayı daha tefarruatlı. Araştırıp kendin geliştirebilirsin sanırım.

256021

Ekli dosyalar

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Kasanın son hali ektedir. Listview ekledim. Önce listviewe geçici kaydedip sonra excel sayfasına aktarabilirsin. Listview üzerinde satır silebilirsin. İlgili satırı seçtikten sonra Sil butonuna basarak, ya da sağ klik yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir uyarıya cevap vererek.

Takvim hariç sanırım istediklerin genel itibari ile tamam. Sayfa üzerinde veri bulup, veri değiştirme olayı daha tefarruatlı. Araştırıp kendin geliştirebilirsin sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 256021
Walabi kardeşim ne diyeceğimi şaşırdım inanki. Ellerine kollarına emeklerinize sağlık. Çok ama çok tşk ediyorum. Daha fazladan söz söyleyecek yerim kalmadı. İYİKİ VARSINIZ. Hakkınızı helal ediniz. Muhteşem olmuş böyle desem azmı gelir acaba :)
Ama keşke tarih kısmında açılır takvimde olsaymış :) diyecem ama neyse bunada şükürler olsun.
Not: Hani eceli gelen kö...k cami duvarına işe.....miş ben öyle değilim. Allah razı olsun kardeşim. Selametle kalınız.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
walabi kardeşim dosyayı indirip açtım yalnız ctrl+g tuşuna basıp form geliyor ama içeriği boş ve listwiev üzerinden kayıt yapmaya çalıştığımdada arka planda excele kaydetmiyor. Diyecenki "listeyi kaaydete" bassana bastım ama arka plana kayıt filan gitmiyor.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Listview nesnesini daha önce hiç kullandın mı şu an çalıştığın bilgisayarda? Listview biraz sıkıntılı bir nesne. Her office sürümünde çalışmıyor. Eğer senin bilgisayarında çalışacaksa ve daha önce bunu kullanmadıysan öncelikle bu nesneyi kendi pcne ekleme/tanıtma gibi bir işlem yapman gerekiyor sanırım. Ve ctrl + g dedikten sonra ilk resimde olduğu gibi listview sütun başlıkları ile ekrana yansıması gerekir.

VBA kısmında toolbox kısmında ikinci resimde olduğu gibi listview olup olmadığını kontrol et.

Ve internette "Listview i Excele Ekleme " gibi bir aratma yap. Bu nesnenin aktif hale getirilmesi için bir ekleme yapmak gerekiyordu sanırım.

256025

Ekli dosyalar

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Listview nesnesini daha önce hiç kullandın mı şu an çalıştığın bilgisayarda? Listview biraz sıkıntılı bir nesne. Her office sürümünde çalışmıyor. Eğer senin bilgisayarında çalışacaksa ve daha önce bunu kullanmadıysan öncelikle bu nesneyi kendi pcne ekleme/tanıtma gibi bir işlem yapman gerekiyor sanırım. Ve ctrl + g dedikten sonra ilk resimde olduğu gibi listview sütun başlıkları ile ekrana yansıması gerekir.

VBA kısmında toolbox kısmında ikinci resimde olduğu gibi listview olup olmadığını kontrol et.

Ve internette "Listview i Excele Ekleme " gibi bir aratma yap. Bu nesnenin aktif hale getirilmesi için bir ekleme yapmak gerekiyordu sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 256025
[/

Değerlii kardeşim excel sayfayı açıyorum ve dediğin gibi ctrl+g yapıyorum form geliyor ama içi boş geliyor. Resimde gördüğünüz gibi.

Ekli dosyalar

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Walabi kardeşim herşey tşk ler. Yalnız sıkınyı listwiev yani form üzerinde yüklü geliyor ama sayfadaki verileri almadan geliyor önceki mesajımda demeyi unutmuşum. Yani listwiev'in içi boş geliyor.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Ofis sürümü ya da windows un 32 bit / 64 bit olması durumu var. 64 bit olanlarda listview çalışmıyor sanırım. Bunu kontrol et. Her türlü 32 bit ise listview ile ilgili ekleme yapman gerekir diye tahmin ediyorum.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bu videoda kabaca bahsedilmekte.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
walabi kardeşim dediğin gibi listwiev toolbox ta yokmuş aktif etim ama yine aynı. Form aktif olduğunda inıtıalize olduğunda yani yüklendiğinde listwievin içi boş geliyor yani excel sayfadan verileri alamıyor.
Bu arda office 2007 kullanıyorum windows sürümüde 64 bit.

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
office sürümü de sanırım 64 bittir. bu durumda yanlış değilsem sizin excelde listview kullanamazsınız.
Ve ayrıca userform yüklendiğinde listviewde olması gereken sadece sütun başlıkları ve çizgili yapı. Excel sayfasından veri yüklenmiyor yani.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
walabi kardeşim yanıtın için teşekkürler.
Her dediğini harfiyen yaptım listwiew ide toolboxa getirdim yani benim tarafımda çalışıyor ama form aktif olduğunda listwiew in içerisi boş görünüyor. Aslında sayfadan verileri yüklemesi gerekmiyor mu. Asıl sorun bu.
Buraya kadar geldik zar zor birşeyler meydana gelmeye başlamıştı. Herhalde olmuyor diye bırakacak değiliz sanırım.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyada değişiklik yaptım. Listview yerine Listbox kullanarak kayıt yapabilirsin. Hatta listview in farklı bilgisayar / ofis sürümünde çalışma ihtimaline karşılık seçenekli yaptım. Sol altta yeralan kısımda Listview i seçersen bunun aracılığı ile kayıt oluşturulur. Listbox seçili ise listbox aracılığı ile kayıt oluşturulur. Ve userform ilk açıldığında Listbox öndeğer olarak seçili gelmekte.

Listbox kullandığında ekran görüntülerinde olduğu gibi kayıt yaratıyor olabilmen gerekli artık.

Ekli dosyalar

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
walabi kardeşim ne diyeceğimi şaşırrtın beni yaa. Proje çalışıyormu evet gayet güzel. Ellerin kolların dert görmesin. Yalnız öncede dediğim gibi listwiev veya listbox. excel sayfadan verileri almadan geliyor Form load olduğunda yani inıtıalize (ekrana yüklendiğinde) içi boş gözüküyor. Aslında form ekrana geldiğinde excel sayfadan verileride alması gerekmiyormu.. Yani listwievden seçtiğimizi düzenleyebilelim veya silebilelim.
Çalışır son hali aşağıda resimle gösteriliyor.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Ne istediğinizi şimdi anladım sanırım. Siz hem excel sayfasına veri kaydetme, hem de kaydedilen bu verileri forma yükleyip üzerinde değişiklik yapmak amacındasınız. Ben sadece excel sayfasına kaydetme işlemini hallettim. Kayıtlı verileri tekrardan listboxa yüklemeniz, bunların üzerinde bul - sil - değiştir gibi işlemler yapmak amacındasınız sanırım. Doğal olarak bunlar farklı konular.

Ben kayıt kısmını kendimce hallettim. Gerisini siz araştırabilirsiniz. BUL - DEĞİŞTİR - SİL kelimelerini sitede aratın. Birçok örnek var.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Ne istediğinizi şimdi anladım sanırım. Siz hem excel sayfasına veri kaydetme, hem de kaydedilen bu verileri forma yükleyip üzerinde değişiklik yapmak amacındasınız. Ben sadece excel sayfasına kaydetme işlemini hallettim. Kayıtlı verileri tekrardan listboxa yüklemeniz, bunların üzerinde bul - sil - değiştir gibi işlemler yapmak amacındasınız sanırım. Doğal olarak bunlar farklı konular.

Ben kayıt kısmını kendimce hallettim. Gerisini siz araştırabilirsiniz. BUL - DEĞİŞTİR - SİL kelimelerini sitede aratın. Birçok örnek var.
Ne diyelim bunada şükür. O kadar uğraştınız emek verdiniz ellerinize kollarınıza sağlık. Hakkınızı helal ediniz. Çok teşekkür ederim. Kalın selametle.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Saygıdeğer arkadaşlar ve üstadlar;
Bana bu konuda yardım edecek kimse yokmu acaba.