• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yapıştır Makrosu

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar,

Yeni yapmakta olduğum excel için bir yapıştır makrosu aramaktayım.

Webden aldığım metni C6 hücresinden itibaren "Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir "şeklinde yapıştırmasını istiyorum. Örnek bir çalışma dosyası şu an için yok. Bu makroyu halledebilirsem kafamda bir plan var ona göre yapacağım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İlginiz için teşekkürler öncelikle. Bu vermiş olduğunuz kodda yapıştırmayı normal şekilde yapıyor. Benim istediğim Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir seçenekli yapıştırma.

formatı bozuyor ama bu da işimi gördü. Çok teşekkür ederim.

Şöyle de olabilir.

Kod:
Sub yapıstır()
[C6].PasteSpecial xlPasteValues
End Sub

Peki ben sayfa2 ye makroyu koyup sayfa 3 de belirlediğim alana yapıştırmak için ne yapmam lazım ?

Sub yapıstır()
Sheets("Sayfa3").Range[C6].PasteSpecial xlPasteValues
End Sub

Bunu yapıyorum ama yanlış yapıyorum sanırım ?

Bu şekilde kendinize uyarlayınız.
Kod:
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Sayfa3.[C6].PasteSpecial

Dediğinizi yaptım ama bunda da olmadı. Kopyaladığım veri webden kopyaladığım bir veri bu sebepten dolayı olabilir mi?

Belki api ile olur.
Elinde api olan arkadaşlar varsa yazabilirler.:cool:

Böyle oldu.
A1 hücresine yapıştırıyor.:cool:
Kod:
Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste

Böyle oldu.
A1 hücresine yapıştırıyor.:cool:
Kod:
Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste
Evet bu kod ile yapıştırıyor fakat siteyi olduğu gibi yapıştırıyor. Benim istediğim "Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir" şeklinde yapıştırması. Böyle yapıştırdığında benim formüllerimi algılamıyor o zaman :)

Kopyalanacak yeri seçince olmuyormu.

Kopyalanacak şeyi seçtiğimde otomatik olarak aynı sitede olanı birebir kopyalıyor. Benim istediğim siteyi kopyaladığında Hedef Biçimlendirmesiyle eşleştir yaparsa o zaman formüllerim bozulmuyor benim.

O range sınıfın özelliği.Sizinki Excel üzerindeki range den değil,başka bir yerden geliyor.:cool:

Geri