Adres ve Telefon Rehberi

Katılım
19 Mayıs 2007
Mesajlar
86
Excel Vers. ve Dili
tr/2003
programın şifresinide yazarsanız bizde görelim
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın mahmutbeyli,

Şifreyi 9. kez yazmak size nasip oldu ;)

Şifre MM
 
Katılım
23 Nisan 2007
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
2003/TR
Merhaba..

Resimleri açamadım ama tahminimi söyleyeyim..
Saolasın üstad bu sorunuda sayende çözdüm...

Fakat şunu ekleyeyim hemen üç resimli olarak yaptık ya diyelimki veli resmi eksik biri yok .

2 reimli kayıt olarak
1. öğrenci resimli
2. veli boş resimsiz
3. veli resimli yapınca sistem 1. resmi de yok sayıyo kapatıp açınca
:S bu nedir sizce

bunu yazdıktan sonra bi bos.jpg ayarladım onu olmayan veli resmi yerine koyuunca öğrenci resmide göründü. bilginize

Ayrıca resim ekle deyince baktığı klasör yolunu nerden değiştirebilirim? resimler klasörü yerine başka dizine bakmasını istiyorum.
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Nisan 2007
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
2003/TR
üstad buldum sanırım!

Üstad rahatsızlık verdim buldum sanırım. :hihoho:

butonun olay yordamına
.InitialFileName = Environ("UserProfile") & "\My Documents\*.bmp;*.gif;*.jpg;*"
bunun yerine
.InitialFileName = "c:\öğrenci bilgi formu\resimler\*.bmp;*.gif;*.jpg;*"
1. satırın yerine bunu yazdım sanırım doğrudur.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sn leventerdogan

Merhaba..

Sorunun yazdığınız kodlarla ilişkili olduğunu sanmıyorum..

Geçerli Olduğunda olay yordamındaki kodu

Kod:
Private Sub Form_Current()
 
  If Not IsNull([picImage]) Then
    Me.Image145.Picture = [picImage]
   Else
    Me.Image145.Picture = ""
    End If
 
  If Not IsNull([picImage2]) Then
  Me.Image1452.Picture = [picImage2]
    Else
    Me.Image1452.Picture = ""
 
     End If
  If Not IsNull([picImage3]) Then
  Me.Image1453.Picture = [picImage3]
    Else
    Me.Image1453.Picture = ""
  End If
Exit Sub
End Sub
ile değiştirin, sıkıntınız ortadan kalkar..

Sizin yazdığınız, resimleri alacağınız klasörü açar bu da işinizi kolaylaşır

Kolay gelsin..
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Nisan 2007
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
2003/TR
evet verdiğiniz kod işime yaradı sorun çözüldü.
diyelimki yanlış resim ekledik resmi silmek için bi buton yapayım desem nasıl eklemem gerekir :)
 
Katılım
15 Aralık 2006
Mesajlar
244
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2015
paylaşım ve emeğiniz için teşekkürler
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba..

evet verdiğiniz kod işime yaradı sorun çözüldü.
diyelimki yanlış resim ekledik resmi silmek için bi buton yapayım desem nasıl eklemem gerekir :)

Sn. leventerdogan

Tüm değişikleri uygulayıp yeniden ekliyorum.. Her resim için ayrı silme işlemi yapabilirsiniz..

Sn. kaya.kaya, sn. elturko ve sn. memoli79

ilginiz için teşekkür ederim..


Neredeyse unutuyordum.. :)

Şifre MM ;)
 
Katılım
19 Ocak 2006
Mesajlar
154
Çalışmanızın Access olması önemli değil. Önemli olan modem..

Tel-Fax Modeminiz var mı?

Sayın Taruz Tel-Fax Modem getirtiyorum.

bundan sonra ne gibi bir yol izlemem lazım.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın Taruz Tel-Fax Modem getirtiyorum.

bundan sonra ne gibi bir yol izlemem lazım.
Modemi kurunca Windows'un kendi içerisinde fax programı var. Onu etkinteştireceksiniz. Bu kadar ;)

Yazıcıdan çıktı olarak alabildiğiniz her türlü (Excel, Access önemli değil) belge, rapor, resim vb. dökümanı fax ile gönderebilirsiniz.

Yapmanız gereken sadece yazdır penceresinde Fax'ı seçmek..

Saygılar..
 
Katılım
17 Temmuz 2007
Mesajlar
294
Excel Vers. ve Dili
access
sayın Taruz öncelikle kolay gelsin ,
beni maruz görün ancak bende bir eksiklik olduğunu düşündüğüm bir sorun tespit ettim,oda şu;Resimler eklediğimizde ebatlarını otomatik ayarlanması gerekmezmi,yani resim ekliyoruz ancak resim büyük olduğunda resmin sadece örneğin adamın gözü görünüyor tabi buda hoş olmuyor,eğer siz bununlada ilgilenirseniz herkes adına çok teşekkür ederiz.(diyorsundur,kardeşim bir telefon defteri yaptık 50 kafadan ayrı ayrı ses çıkıyor,çıktığı gibi adamlara beyendirimiyoruz.... pişman ettiniz...:mrgreen: tabi bu şakaa) :Çok beyeniyoruz.:eek:k::
 
Katılım
19 Ocak 2006
Mesajlar
154
2000 kişiye fax
Arkadaşlar elimde 3 sayfadan oluşan bir belge var. Bu belgenin başında kişinin adı, soyadı ... gibi doldurulması gereken boşluklar var. Excel dosyamda ise 2000 kişiye ait bilgiler ve fax numaraları var. İstediğim şey bu 2000 kişiye belgenin başında kendi isimleri olan yani kişiye özel toplu fax çekmektir. Yani her fax çektiğim şahıs fax belgesinde kendi adını görebilmelidir.
sayın KAYSPERSKY daha önce böyle bir şey gönodermiş.

sayın Taruz ben bunu yapmanın yollarını arıyorum.

çünkü ben resmi yazışma yapıyorum. hemde dağıtımlı.
acaba posta ile değilde, fax la gönderebilirmiyim bunun çabasındayım.

senide meşgul ediyorum.

siteyide gereksiz meşgul ediyorum. sizden ve herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
sayın Taruz öncelikle kolay gelsin ,
beni maruz görün ancak bende bir eksiklik olduğunu düşündüğüm bir sorun tespit ettim,oda şu;Resimler eklediğimizde ebatlarını otomatik ayarlanması gerekmezmi,yani resim ekliyoruz ancak resim büyük olduğunda resmin sadece örneğin adamın gözü görünüyor tabi buda hoş olmuyor,eğer siz bununlada ilgilenirseniz herkes adına çok teşekkür ederiz.(diyorsundur,kardeşim bir telefon defteri yaptık 50 kafadan ayrı ayrı ses çıkıyor,çıktığı gibi adamlara beyendirimiyoruz.... pişman ettiniz...:mrgreen: tabi bu şakaa) :Çok beyeniyoruz.:eek:k::

Rica ederim..

Bilakis keyif alıyorum. Önemli olan işe yaraması; işe yaramam..

Resim boyutları farklılık gösterdiğinde maalesef bahsettiğiniz durum ortaya çıkıyor. Resmi tabloya-forma alırken düzenlenebilir mi açıkcası bilmiyorum.. Program üzerinde değişiklik yapılarak yakınlaştırmayı uzaklaştırmayı gerçekleştirebiliriz sanırım ama ilk bakışta yine resim orjinal ebatında gözükecektir.

Ben sn. leventerdogan'ın talebi ve rehberin mantığına uygun olacağını düşünerek resim kutularını 70x87 ebatında vesikalık resim sığacak şekilde yapmıştım.

Şu an için iki yol var..

Birincisi ekleyeceğiniz resimleri 70x87 ebatında küçültmek.

İkincisi; resimlerin form üzerinde gözüktüğü kutuları büyütmek ;)
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
2000 kişiye fax
Arkadaşlar elimde 3 sayfadan oluşan bir belge var. Bu belgenin başında kişinin adı, soyadı ... gibi doldurulması gereken boşluklar var. Excel dosyamda ise 2000 kişiye ait bilgiler ve fax numaraları var. İstediğim şey bu 2000 kişiye belgenin başında kendi isimleri olan yani kişiye özel toplu fax çekmektir. Yani her fax çektiğim şahıs fax belgesinde kendi adını görebilmelidir.
sayın KAYSPERSKY daha önce böyle bir şey gönodermiş.

sayın Taruz ben bunu yapmanın yollarını arıyorum.

çünkü ben resmi yazışma yapıyorum. hemde dağıtımlı.
acaba posta ile değilde, fax la gönderebilirmiyim bunun çabasındayım.

senide meşgul ediyorum.

siteyide gereksiz meşgul ediyorum. sizden ve herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum.

Sizin bahsini ettiğiniz özel bir yazılım.. Ücretsiz faks programları olmalı, araştırmak gerek..


Benim söz ettiğim fax programını, Denetim Masası/Yazıcı ve Fakslar bölümüne gidin, Faksı kur diye bir denetim göreceksiniz. Modeminiz geldiğinde programı etkinleştirebilirsiniz.

Bu faks programı kişi listesini genelde Outlook Kişilerden alır.. Exceldeki kayıtlarınızı Outlok Kişilere dış veri al komutu ile uğraşmadan entegre edebilirsiniz. Sonrasında da faksı istediğinız numaraya çekersiniz. İsterseniz telefon görüşmesi bile yapabilirsiniz..

Faksı (modem yardımı ile) kullananlardanım, konunun uzmanı değilim. Bildiklerim bununla sınırlı..

Saygılar...
 
Katılım
17 Temmuz 2007
Mesajlar
294
Excel Vers. ve Dili
access
Sayın Taruz'a ve ilgilenenlere Arkadaşlar
Boyutlandırma modu: genişlet
Resim hizala: Orta
Resim Döşeme:Hayır olarak ayarlandığında resim olduğu gibi sığıyor ,en azından büyük resimler neye benzediği ortaya çıkıyor ilginenen arkadaşların duyrulur.kolay gelsin
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sayın Taruz'a ve ilgilenenlere Arkadaşlar
Boyutlandırma modu: genişlet
Resim hizala: Orta
Resim Döşeme:Hayır olarak ayarlandığında resim olduğu gibi sığıyor ,en azından büyük resimler neye benzediği ortaya çıkıyor ilginenen arkadaşların duyrulur.kolay gelsin
Merhaba..

Vesikalık resmi tarayıp bilgisayara aldığımızda ebadını en az 150x210 piksel olarak görürüz. Fotoğrafları program üzerindeki kutulara bahsettiğiniz şekilde yerleştirirsek kişiyi tanımakta zorluk çekeceğimiz kesin.

Kullandığım resim kaydetme yöntemi başka bir amaçla kullanılacaksa (resim kutusunu büyütüp, afiş, yüksek çözünürlükte çekilmiş fotoğraf, belge vb. görütülerin eklemek istediğinizde) başka tabii..

Programın genel amacı kişi bilgilerini kaydetmek olduğunu göre;

Önerim...

Ekleyeceğiniz resimleri bir klasöre toplu olarak yerleştirin.. Microsoft Office Picture Manager ile çoklu gösterimde açın, tümünü seçin. Resimleri düzenle seçeneğinden yeniden boyutlandıra gelin. Özel genişlikten ebadı 70x87 olarak belirleyin, tamam deyip kaydedin.

Bu şekilde küçültüp, program içine aldığınızda resimdeki yüzleri en azından tanıma şansınız artar.

Selamlar..
 
Son düzenleme:
Katılım
22 Aralık 2007
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
üstadım ellerinize sağlık gerçekten harika bir çalışma olmuş. bir talepte benden gelse bilmem başınızı fala ağırtmış olurmuyum. açılır menüde girilen kayıtları silme yada silmem gereken kişileri silmek için bir buton eklense ve kayıt değişikliği içinde bir buton eklense bence program dahada harikulade olacaktır. çalışmalarınız için teşekkürler üstadım
 
Üst