film kiralamada fikir..

Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
Sn taruz biraz daha kurcalayıp koyayım ;) Sizin yaptıklarınızn yanında benim ekledikleirm gözüme az geldi valla..

Bu arada kendi derdime dalıp unuttum, hepinizin yeni yılı kutlu olsun, sevdiklerinizle mutlu yıllar gecirmeniz dileğiyle..
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
Sn taruz dosyayı göndermem birz vakit alacak, bilgisayarım access i calıştırmıo şuan, hata verio her açtığımda, şu vakit darlığımda bir bu eksikti.. Eğer beklettimse özür dilerim
 
Son düzenleme:
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
?

Sn taruz ödev karmaşası içinde bu ödev için yapabldiklerimi yolluyorum ve birkac sorum olacak:
1)Ana formda Kiralama tıklandığında ZFKiralamayı açamıyorum
2)Elde mi? tıklandığında kiradakiler formunu açamıyorum
3)Takip edilmeli tıklandığında takip formunu açamıyorum
Sizin yaptıgınız şekilde olmuyor bitürlü, türlü türlü denedim halbuki.
4)Ayrıcada zipla adındaki etiket ve oluşturdugunuz 2modül hakkında kısa bilgi verirseniz sevinirim.

Yarına ödevi göstermem gerek ayretten, o yetmezmiş gibi çok sevgili bilgisayrımın cok sevgili windows vistası sürekli access de hata verio kapatıyo calışmamı, ne zorluklar altında calışıyorum görüyosunuz :mrgreen:
Neyse şaka bi yana yardım ederseniz sevinirimm..
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
zipla, formlar arasında geçişte altformlardaki odağı önce o kutuya zıplatıyoruz;)(hata vermemesi için) Sonra gizleyip diğer formu açıyoruz. Amacı bu.

Tüm formları bağladım, panik yok ;)

Modüllerden biri kayıtları yanyana yazıyor (sn beab05'in imalatı;)) Doğum günü olanlarda kullandım.

Diğeri de fare imlecini oktan el haline dönüştürüyor. Kullanılan yerleri biliyorsunuz..
 
Son düzenleme:

gitarisyen

Özel Üye
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
218
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003 Türkçe
Kusura bakmayın araya giriyorum;

Ancak, sürekli takip ettiğim bu konuda Sayın Taruz'un form tasarımlarını çok beğendiğimi ve Access'in ötesine geçtiğini düşündüğümü belirtmek amacıyla araya giriyorum... Bu şekilde nitelendirmek ne derece doğru bilmiyorum ama "dehşet" güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. :)

Sayın halise; bence Sayın modalı, Sayın beab05 ve Sayın yeni54'ün olduğu kadar bu konuda da sakın Sayın Taruz'un peşini bırakmayın. Ödeviniz bittikten sonra bile...

Saygılarımla...
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
..

Sn gitarisyen size bir sır veriyim, sanırım ödevim bittikten sonra da ödevim var diye yalan söyleyip, sürekli yardımlarını alıcam:hihoho:

Bende size katılıyorum, sn taruz'un tasarımları mükemmel..
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
yardmmm

Öncelikle Sn Taruz'dan cok özür diliyorum tasarımını kullanamadığım için, halbuki mükemmeldi ve cok beğenmiştim:(
(gercekten üzgünüm..)

Eklediğim dosyada baya bir değişiklik yaptım yani sn taruzun getirdiği halden farklı malesef, hocamın istediği hale cevirdim.. Bu bir ödev ve ben onu benden istendiği şekilde yapmak durumundayım neticesinde.

Arkadaşlar üzerine minik soru notları aldım, nasıl yapacagım konusunda yardımlarınızı esirgemeseniz sevinirim..:dusun:
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
?

Ne dersiniz sn modalı yapılamayacak şeyler mi? yada şöyle sorayım ben yapamaz mıyım bunları basit bi yöntemle??:dusun:
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın halise,

Ben de sizin örnek üstünde çalışıyordum. Kiralama işini form veri sini sorgudan tabloya alarak hallettim. Aram konusunu ben başka bir form açarak halleddeceğim. Ama burada işi bozan bir filmde bir den çok kişinin oynaması. Henüz hepsini birden süzdüremedim. Sanırım orada bir ayrım oluşturacağım.
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
Sn modalı
bende bir sorgu oluşturdum ve kitaplardan gördüğüm kadarıyla bir filtreleme yapmaya calışıyorum, yaptıgımı bitirip sizin yaptıgınızı da incelemek isterim bakalım nerelerde ne gibi hatalarım olacak.. Teşekkür ediorum ilginiz için :)
 
Son düzenleme:
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
bul?

arkadaşlar bul işlemleri çok sorun cıkardı iyice, kitaplardakinin aynısını yapsam bile bulmuyor aradığımı. bul form1 ve form2 adlı formlar üzerinde calışma yaptım ama yapamadım, yardımcı olursanız sevinirim..
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
?

Bi yol gösteren yok mu arkadaşlar? elimdeki kitaplar yetersiz kaldı, forumda da bulamadım :(
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
adet ve kazanc ve hata msj ı..

Arkadaşlar calışmamın geldiği evreyi yolluyorum. Sanırım şimdiye kadar yaptıklarımın bircogunda yolu uzattım hep. Şimdiki takıldığım nokta adetler ve kazanc hesabı.

Adetler konusunda şöyle birşey düşündüm, eger film kirada (gerigeldi hayır/boş) ise adet-1 olsun ve film arattığım listede elimdeki film sayısı metin kutusunda ifade edebileyim. Bunu nerede ne şekilde tanımlamalıyım sizce?

Ayretten sormak istediğim şey şu, film A müşterisinde kirada iken "kirayaLama" formundaki açılan kutuda görünmesin, yada görünse bile hata msj ı gelip "olmaz efendim bu müşteride şu film var yada bu müşteri varya, geciktrdi filmi getirmeyi, yenisini veremeyiz getirmeden" gibi. Bu olayıda kod ilemi yoksa sorgu ile fln mı yapmam mümkün. bilemedim, yardıma ihtiyacım var..
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
hata:(

Cok oluyorum belki ama bir hata buldum yine. Film adı ararken cesur yürek filmini arıyorsam, cesur yazmam bulmamı sağlamıyor :(:(:(:( Problemi nerden düzelticem?..:???:
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın halise,

Size ilk yazdığım mesajda veri tabanı planlarken bazı sürelerden bahsettmiştim.

İlerde geliştirirken sorun yaşamamak için tüm yapılmak istenenleri baştan planlayıp ona göre yola çıkmanızı önermiştim.

Siz önerdiğim konulardan bir tanesinide hocanız düzeltti. Veritabanı uygulamalarında önemli olan fonksiyondur. Görsel tasarım en sonda gelir.

Gelelim sorunlarınıza (Hızlı düzeltme için)

1. Her parça filmi ayrı ayrı kaydedin. Diyelimki Cesur Yürek filminden üç tane varsa ayrı bir tabloda her adet için bir kayıt açın. En sonuna da kira da olup olmadığını kaydeden bir alan ekleyin. Burada bir parantez açayım: Veritabanı ustaları evet/hayır alanlarını kullanmayın diyorlar. Çünkü veritabanı başka uygulamalarla beraber çalışırken bu alanlarda hata oluşuyor. Alan byt olsun ama 1-2-3 gibi değerler alsın.

2. Yerinizde olsam aramayı formun açılış kriteri olarak kullanamam. Forumda arabulgit diye bir uygulama var. Formun ayrıntı kısmında istediğiniz alanları gösteren bir liste kutusu olsun. Form üst yerinde ise Microsoft Form ActiveX nesnelerinden metin kutusunu ekleyin. Bu metin kutusunun özelliği her karakter yazılımında requery olayını tetiklemesi. Yani liste kutusunun güncellenmesi. Örneğin C yazdığınızda tüm C ile başlayan filmler görünecek, Ce olduğundan bu kez Ce ile başlayan filmler görünecek. Tür konusundaki aramayı ise açılan kutudan yapın. Hem hatalar en aza iner hem de çabuk olur. Bundan on gün kadar önce süzme ile ilgili bir soruya örnekli cevap eklemiştim bu arama türünü de kullanabilirsiniz.

3. Kiraya verilen filmleri yeni ekleyeceğiniz tabloda işaretleyin ki o tablo tüm filmlerin kayıtlarını da tuttuğundan kiradakileri hesaplayabilsin.
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
evet haklısınız söyledinzz:)

Sn modalı bu benim ilk calışmam oldugundan en başından ne gibi sorunlar yaşayacağımı kestiremedim. Ama sorun yaşadıkca başa dönerek de zaman kaybettim:)

Neyse:):):) Ben ilk maddede söylediğinz şeyi anlayamadım yani film elimde 3tane ise, 3kere kaydetme işini? bunu hemen kısacık acıklarsanız düzeltme işine sizin sıranıza göre başlayayım diorum
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
Sn modalı
yahu afedersiniz ama ben anlayamadım bi türlü, ilk madde de demek istediğinizi? Yani adet diye yeni bir tablo mu oluşturmalıyım?
nasıl göstericem adetleri başka bi yol da bulamıyorum, sınav haftam oldugundan cok sıkışık vaziyetteym yardım ederseniz memnun olurum..
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
...???

arkadaşlar sn modalının söylediğini yapmaya calıştım fakat anlam veremedğm bişi oldu, daha evvelden oluşturdugum (ki sildim) sorgunun parametre giriniz ileti kutusu geliyor önce. Form4 ü inceleyip hatamı düzeltirmisinz? :yardim:
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın halise,

Kod sayfasında TextBox0 afterupdate olayı kodlarını şöyle değiştirin:

Private Sub TextBox0_Updated(Code As Integer)
Dim txtSearchString As Variant
Dim strSQL As String

Kod:
If Me![TextBox0] = " " Then
   strSQL = strSQL = "SELECT TFilm.filmno, TFilm.filmadi, TFilm.türno, TTür.tür, TFilm.oyuncuno, TOyuncular.oyuncu, TFilm.yönetmenno, TYönetmen.yönetmen, TFilm.yapimyili, TFilm.adet, TFilm.rafyeri, TFilm.tedarikcino, TTedarikci.tedarikci FROM TYönetmen INNER JOIN (TTür INNER JOIN (TTedarikci INNER JOIN (TOyuncular INNER JOIN TFilm ON TOyuncular.oyuncuno = TFilm.oyuncuno) ON TTedarikci.tedarikcino = TFilm.tedarikcino) ON TTür.türno = TFilm.türno) ON TYönetmen.yönetmenno = TFilm.yönetmenno;"
 Else
   strSQL = "SELECT TFilm.filmno, TFilm.filmadi, TFilm.türno, TTür.tür, TFilm.oyuncuno, TOyuncular.oyuncu, TFilm.yönetmenno, TYönetmen.yönetmen, TFilm.yapimyili, TFilm.adet, TFilm.rafyeri, TFilm.tedarikcino, TTedarikci.tedarikci FROM TYönetmen INNER JOIN (TTür INNER JOIN (TTedarikci INNER JOIN (TOyuncular INNER JOIN TFilm ON TOyuncular.oyuncuno = TFilm.oyuncuno) ON TTedarikci.tedarikcino = TFilm.tedarikcino) ON TTür.türno = TFilm.türno) ON TYönetmen.yönetmenno = TFilm.yönetmenno"
   strSQL = strSQL & " WHERE (((TFilm.filmadi) Like '" & Me.TextBox0 & "*'));"
End If
Me!Liste7.RowSource = strSQL
End Sub
İyi çalışmalar
 
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
149
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003, türkce
teşekkür ederimmmmmmmmmmmmmmm

şuan yaşadığım sevinci heralde anlatmam pek mümkün değil:).. Size cok teşekkür ediorum sn modalı:hihoho: .. :mutlu: ..
 
Üst