GÜNLÜK HAFTALIK VE AYLIK YEMEK REÇETE TOPLAM MALZEMELER

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2026
Arkadaslar iyi günler
kulomer46
isimli arkadaşımızın hazırlamış olduğu ekteki şablonu düzenlemek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Günlük malzeme çıkışı sayfasındaki tarih yazdığımız kısıma ilave olarak tarih yazdığımız kısım günlük malzeme çıkışı, onun yanına tarih aralığı girebileceğimiz bir bölüm lazım o kısmada tarih girerek hem haftalık hem aylık bazda veri alabileceğimiz bir alam ekleyebilirmiyiz kulomer46 isimli arkadaşa cok tesekkür ederim emek harcamış ve çok güzel bir şablon olmus

Yeni bir konu acip paylasin. Dosya tasarimini yapin nereye ne gelecek diye. Yazilmasi gerekene yazdiriruz
volki_112cevabınıza istinaden açtığım konudur sizin de yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Aylık menü seçimi kısmına volki_112 arkadaşın bir önceki açtığım konuda yaptığı düzenlemeden dolayı gerek kalmadı ama o kısımıda hafta içi günleri dahil edip hafta sonlarını çıkarabilirsek eğer iki sablon yerine tek şablon kullanmış oluruz diye düşünüyorum. Eğer dediğim gibi düzenleme yapabilirsek o kısıma çok güzel olur olmuyorsa o sayfa silinebilir

Ekli dosyalar

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
şimdi fark ettim bahsettiğim sayfayı silemiyoruz verileri ordan alıyor onun yerine aylık menu seçimi kısmına hafta sonlarını cıkarıp sadece hafta içinden veri alabilirmiyiz

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
hafta sonlarını da çırarıp tarihi ona göre düzenledim fakat günlük malzeme çıkışı bölümünde tek tarih girebiliyorum mesela 1 haftalık malzeme listesini almak istesem yapamıyorum sadece tek günlük veriyor yokmudur bunun bir çözümü yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
hafta sonlarını da çırarıp tarihi ona göre düzenledim fakat günlük malzeme çıkışı bölümünde tek tarih girebiliyorum mesela 1 haftalık malzeme listesini almak istesem yapamıyorum sadece tek günlük veriyor yokmudur bunun bir çözümü yardımlarınızı bekliyorum lütfen
mart ayında seçili örnek menü yok. Mart ayını örnek yemekle ile doldurunuz. Günlük malzeme çıkışı sayfasında da tarihlerin girileceği hücreleri belirleyin başlagıç tarıhi ve bitiş tarihi hangi hücrelere yazılacak.. bu şekilde dosyayı tekrar paylaşınız.

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Hemen düzenleyip yolluyorum hocam çok saolun

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam dediğiniz kısımları düzenledim günlük malzeme çıkışı sayfasında başlangıç ve bitiş tariklerinin girileceği lısmıda belirledim şimdiki haliyle bakabilirmisiniz
Yapmaya çalıştım ama ben çıkamadım işin içinden hocam. konu beni aştı.

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
emeğinize sağlık en azından uğraştınız saolun

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
başka bakabilecek birileri ya da dosyanın sahibi burda olsa çok güzel olurdu

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
bende ona msj attım şimdi aklıma geldi umarım görür mesjı

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyada tarih aralığı vererek nereden veri aldırmayı düşünmektesiniz. Dosyada yanlış görmediysem seri olarak tarih içeren bir liste yok.
Başlangıç - Bitiş gibi bir tarih kısıtlaması koymak istiyorsunuz, ama bu veriler nereyi kısıtlayacak???

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Dosyada tarih aralığı vererek nereden veri aldırmayı düşünmektesiniz. Dosyada yanlış görmediysem seri olarak tarih içeren bir liste yok.
Başlangıç - Bitiş gibi bir tarih kısıtlaması koymak istiyorsunuz, ama bu veriler nereyi kısıtlayacak???
şu anki halinde Aylık menü seçiminden eşlen tarih verisini bulup onun altındaki yemekleri ve yemeklerin içindeki malzemeleri getiriyor. Tablo formatında aralık bakacak yer yok yani.
mantık olarak şöyle olabilir. eşleşen bastarih i bulur hafızaya alır. sonra bastarih+1 yapıp tekrar arar hafızaya alır. bastarih+2 yapıp hafızaya alır. ta ki son bastarih+.... değeri sontarih değeri olunca döngü duru. hafızadaki değerleri yazar.

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
hocam amacım şu yemekhanede haftalık olarak malzeme siparişi veriyoruz o haftaki yemeklerin malzemelerini toplu olarak görebileceğim bir alan lazım ki o haftanın siparişini toplu olarak geçebileyim bu şekilde olursa eğer hem aylık menüyü hem yemek reçetelerini hem de yemeklerde kullanılacak malzemeleri haftalık olarak(haftalık sipariş verdiğimiz için) tek bir dosyada toplayabileceğim ve 3 ayrı çıktıyı tek bir sablondan alabileceğim

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bence dosyada biraz değişiklik gerekiyor gibi duruyor. Reçete içeren kısımlar dikkatimi çekmişti. Ondan dolayı inceledim. Değişiklik uygun görürseniz çözüm üretilebilir. Bence.

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Bence dosyada biraz değişiklik gerekiyor gibi duruyor. Reçete içeren kısımlar dikkatimi çekmişti. Ondan dolayı inceledim. Değişiklik uygun görürseniz çözüm üretilebilir. Bence.
tabiki olur mantık olarak anlatabilmişimdir umarım reçete kısmında değişiklik de olabilir hatasız çalışsın yeter

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bu sayfada neden 8 sütunlu tarih var? Bunu 8 belirlemenizin amacı neydi?

Ve şunu anlamak için yazmış olucam. Açılır listeden yemek seçip menüleri aylık olarak doldurmaktasınız, manuel olarak. Sonraki aya geçerken de bu alanlar kod ile temizleniyor. Doğru mudur? Ve ihtiyacınız olan şey , günlük, haftalık, hatta aylık bazda menüyü oluşturan yemeklerin malzeme ihtiyaçlarını tespit etmek ve ona göre sipariş vermek? Amaçlardan biri bu mu?

Ekli dosyalar

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
Bu sayfada neden 8 sütunlu tarih var? Bunu 8 belirlemenizin amacı neydi?

Ve şunu anlamak için yazmış olucam. Açılır listeden yemek seçip menüleri aylık olarak doldurmaktasınız, manuel olarak. Sonraki aya geçerken de bu alanlar kod ile temizleniyor. Doğru mudur? Ve ihtiyacınız olan şey , günlük, haftalık, hatta aylık bazda menüyü oluşturan yemeklerin malzeme ihtiyaçlarını tespit etmek ve ona göre sipariş vermek? Amaçlardan biri bu mu?

hocam o dosyanın son hali bu biraz düzenledim klomer46 isimli arkadaş o şekilde 8 günlük sütun yapmış ben son 3 sütunu kaldırıp tarihleri hafta içi olacak şekilde düzenledim yani tarihi hafta başına gelecek şekilde atıyorum ilk başta sonraki tarihleri program kendi atıyor benim yazdığım formüle göre

evet tam olarak amacım bu hatta yemekleri kendi otomatik atsa birbiriyle uymayan yemekleri ben değiştirsem o daha güzel olur ama suan ki amacım günlük, haftalık, hatta aylık bazda menüyü oluşturan yemeklerin malzeme ihtiyaçlarını tespit etmek ve ona göre sipariş vermek bunu çözebilirsek çok makbule geçer

Ekli dosyalar

hiksos0658

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
exel 2010
06-03-2026
@walabi hatta sizin attığınız resimde satır sayısıda fazla ben onlarıda gizledim yeni attığım dosyada bu şekilde

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
İlgili sayfanın satır sayısının az , fazla , gizli olması problem değil. Burası çıktı alırken önem arz eder. Ancak sizin iki tarih arası işlem yapmak isterken ki istekleriniz ile dosyanın mevcut çalışma durumu benim excel bilgime göre uygun değil. Syn @volki_112 de zaten son mesajında bunu belirtmiş. Daha önceden tek gün seçimi yaparak 1 günlük malzeme ihtiyaçları hesaplanmış anladığım kadarı ile. Yeni durumda bunu formülüze etmek daha farklı olacaktır. Ben uygun bir çözüm bulabilirsem dönüş yaparım.